Mitek Napisano wczoraj o 21:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 21:20 Cześc Żona jeździ na Masterze wzrost +5cm. Bardzo przyjazna i uniwersalna narta dla każdej jeżdżącej Pani. Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano wczoraj o 22:08 Udostępnij Napisano wczoraj o 22:08 2 godziny temu, Bruner79 napisał: Ja np dzisiaj zapomniałem zapiąć butów na 3 zjazdy - zawsze odpinam przed wejściem na kanapę. I te 3 zjazdy normalnie jak zawsze zjechałem. Stok był już trochę zdegradowany - ale jechało się super. Później zauważyłem że buty rozpięte. Zapiąłem. Jechało mi się gorzej. Nie rozumiem co się tu stanęło. Musze to przeanalizować 🤔🤔 😁🤣 No proste, łatwiej zgiąć nogę w stawie skokowym, od razu plus 5 do stylu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowane) 4 godziny temu, Edwin napisał: Do doboru nart, pomijając umiejętności,co do odczuć jazdy jest ważny bynajmniej dla mnie jeden aspekt-waga narciarza, bo ja ważąc 66 kg będę miał inne odczucia niż ktoś ważący pod setkę jadąc na tej samej narcie. Dlatego jestem zwolennikiem próbowania,bo co dla Ciebie dobre niekoniecznie będzie dobre dla mnie,w dł już zupełnie nie wchodzę,bo jeżdżąc na sl 165 to w stosunku do wzrostu,to już dla niektórych GS bo dłuższe od wzrostu ,ja zbytniej różnicy od 157 nie czuję. Bo na tyczkach nie jeżdżę. Pierdolicie Hipolicie,dwoma palcami naciskając w środku ugnę każda nartę opartą na czubach i piętkach łącznie z komórkami obojętnie czy SL czy GS powielasz mity wzięte z dupy . Obojętne czy masz 50 kg czy 100 kg ważne jak ją zakrawędziujesz i czy utrzymasz skręt czy puścisz w ześlizg a wtedy narta będzie się prostować i to jest mit sztywności dla tych co tego nie potrafią zrobić. Edytowane 22 godziny temu przez Mikoski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, Mikoski napisał: Pierdolicie Hipolicie,dwoma palcami naciskając w środku ugnę każda nartę opartą na czubach i piętkach łącznie z komórkami obojętnie czy SL czy GS powielasz mity wzięte z dupy . Obojętne czy masz 50 kg czy 100 kg ważne jak ją zakrawędziujesz i czy utrzymasz skręt czy puścisz w ześlizg a wtedy narta będzie się prostować i to jest mit sztywności dla tych co tego nie potrafią zrobić. Cześć Myślę, że Edwin myślał raczej o prowadzeniu się narty w skręcie a tu sztywność ma duże znaczenie bo umożliwia bardziej agresywną jazdę. W twardych warunkach narta o mniejszej sztywności będzie "puszczać" zakrawędziowanie jakbyś jej nie postawił - to zależy też oczywiście od charakteru warunków itd. No i druga kwestia to sprawa reaktywności narty. I Ty i ja jeździmy na małych kątach, choć Ty jesteś znacznie odważniejszy i jeździsz szybciej - co zawsze mnie nieco przeraża 🙂 - ale obaj jeździmy mało dynamicznie w sensie szybkości wykonania ewolucji i narty reaktywne nie są nam potrzebne. Osoby jeżdżące dynamicznie na dużych kątach szukają nart reaktywnych bo przyspieszają przejście a i zabawa z trzymaniem narty aby nie wystrzeliła jest niezła. i Pozdro Edytowane 14 godzin temu przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 8 godzin temu, Mikoski napisał: Pierdolicie Hipolicie,dwoma palcami naciskając w środku ugnę każda nartę opartą na czubach i piętkach łącznie z komórkami obojętnie czy SL czy GS powielasz mity wzięte z dupy . Obojętne czy masz 50 kg czy 100 kg ważne jak ją zakrawędziujesz i czy utrzymasz skręt czy puścisz w ześlizg a wtedy narta będzie się prostować i to jest mit sztywności dla tych co tego nie potrafią zrobić. Mikosiu,palcami to można w nosie podłubać 😁 Zastanawia mnie jedna kwestia,skoro sztywność wzdłużna i poprzeczną narty nie ma wpływu na jazdę,to po kiego firmy robią sobie tyle zachodu,by każda nartę zawodniczą z osobna badać i opisywać indeks sztywności na niej🤔pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) 17 godzin temu, mig napisał: Hehe... tak kolo roku 2010 i nast. probowalem kilkudziesieciu roznych nart z przeróżnych grup. Niektore nawet kupilem. Zgadnij na jakich się skonczyło?.... teraz twierdzę ze to była strata czasu i pieniędzy. Jest jednak roznica ( jak slusznie @Edwin pisze) pomiedzy np. mną, czyli 90-100 +>10kg ciuchow i sprzetu a kims o polowe mniejszym... Ja zgaduje- na dobre sl😀 Edytowane 8 godzin temu przez Edwin 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 3 godziny temu, Edwin napisał: Ja zgaduje- na dobre sl😀 Dziś mi dał znajomy elan slx stare jakieś, fajne. Na górkę jak Kamieńsk w sam raz. Pierwszy raz w życiu jakieś elany ujezdzalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, star napisał: Dziś mi dał znajomy elan slx stare jakieś, fajne. Na górkę jak Kamieńsk w sam raz. Pierwszy raz w życiu jakieś elany ujezdzalem. jak warun na Górze Kamieńsk? planuję wpaść jutro na nocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowane) 4 minuty temu, grimson napisał: jak warun na Górze Kamieńsk? planuję wpaść jutro na nocne. Bardzo dobry, choć lepiej jakbyś z rana na dwie godzinki pojechał. Czy przed nocną ratrakuja? Ps dla Zająca mam buty z pinami, spodnie też modne... Edytowane 7 godzin temu przez star 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, star napisał: Bardzo dobry, choć lepiej jakbyś z rana na dwie godzinki pojechał. Czy przed nocną ratrakuja? Ps dla Zająca mam buty z pinami, spodnie też modne... Jutro rano w pracy, wbije na nocne. To jest dobre pytanie czy ratrakuja przed nocnymi 🙂 dobrze widziałem na kamerce, że na górze stoku już pojawiają się przetarcia? Edytowane 6 godzin temu przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) Dobrze, że chociaż taki pagórek macie w pobliżu 😀@starto pędziwiatr dla niego wszystko blisko😀 Edytowane 5 godzin temu przez Edwin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, Edwin napisał: Dobrze, że chociaż taki pagórek macie w pobliżu 😀@starto pędziwiatr dla niego wszystko blisko😀 Mieszkam w Łodzi. 45 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 3 godziny temu, grimson napisał: Jutro rano w pracy, wbije na nocne. To jest dobre pytanie czy ratrakuja przed nocnymi 🙂 dobrze widziałem na kamerce, że na górze stoku już pojawiają się przetarcia? Po ratraku. Potem nieistotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 8 minut temu, star napisał: Po ratraku. Potem nieistotne. Na ich stronie rano była pokrywa białego 20-50cm, teraz wieczorem tylko 2-30cm. Do tego pada deszcz. Oby jutro chodziła kanapa, a nie tylko orczyk i część stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi