Suave Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego witajcie nakłonił mnie do podjęcia tego tematu bieżący post z zakupu nart przez Chucky80 i jedna z odpowiedzi - mianowicie ta Jana 🙂 "PODRÓBA" czy spotkaliście się z podróbkami nart, butów itp. funkcjonuje takie zjawisko? w dzisiejszym świecie nie zdziwiłbym się, słyszałem o podróbkach kurtek Spyder i Desant ale nie mam żadnej wiedzy i nie doświadczyłem sam, ani od nikogo znajomego faktu zakupu podrobionej narty, butów czy kasków pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) Narty podrabiane sa przez samych producentow lub wlascicieli brandu. Potem sprzedawane są w marketach i galeriach.... oczywicie rożnia się od oryginału nieznacznie grafiką i całkowicie wnętrzem..... Edytowane 14 Lutego przez mig 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 5 minut temu, mig napisał: Narty podrabiane sa przez samych producentow lub wlascicieli brandu. Potem sprzedawane są w marketach i galeriach.... oczywicie rożnia się od oryginału nieznacznie grafiką i całkowicie wnętrzem..... Myślisz? Bo ja bym nie był pewien. Jakieś różnice wewnętrzne pewnie są, ale czy duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego (edytowane) 18 minut temu, a_senior napisał: Myślisz? Bo ja bym nie był pewien. Jakieś różnice wewnętrzne pewnie są, ale czy duże? Mysle ( myśle, bo przekroiłem tylko jedną parę i w dodatku nie byly to marketowe narty) ze roznią sie co najmniej proporcjonalnie do ceny.... a pewnie bardziej. Edytowane 14 Lutego przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego Cze Jeśli chodzi o sprzęt, to Michał wskazał, sami sobie producenci robi konkurencję 🙂. Jeśli chodzi o odzież - to pewnie tak, tu dużo łatwiej to zrobić. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego mi zawsze znajomy z salonu sony mówił że on ma oryginał a w media ... coś tam pod tą samą nazwą jest w tej samej obudowie inny sprzęt zawsze kupuję u Niego ale cenę daje mi taką jak mniej więcej w internecie zawsze znajdzie jakiś powód do promocji, schodzi z salonowej i swojej marży, ale wiem jak to funkcjonowało w znanej kiedyś z mojego Rzeszowa marki Zelmer odkurzacz kosztował np. w sklepie Zelmeru 600 zł a w sklepie Media coś .... 550 zł ten sam, ale nie taki sam 🙂 znajomy w Zelmerze mi powiedział , że przyjeżdża zakupowiec z ww. Media ... i mówi że chce kupić 10 000 sztuk modelu: XXX ZZZ 123 , po 250 zł/szt. w Zelmerze śmiech - same części i koszty złożenia to 250 zł, no ale tyle sztuk to na 3 zmiany kilka tygodni roboty i zysk może niewielki ale pewny i zaczyna się projektowanie, co by tu zmienić metalowego na plastikowe, kabelek na cieńszy, czego nie musi być, jakiegoś woreczka, uchwyciku, i nagle powstaje na życzenie model: XXX ZZZ 123 a1 dla Media ..., kupiec akceptuje zmiany w składzie i leci produkcja, w reklamach i na sprzęcie oraz pudełku dodatkowe literki a1 takie malutkie kto na nie zwracałby uwagę - no i psuje się szybciej i ma mniejszą żywotność czy w nartach dla sieci są używane inne rdzenie, plastiki, i nie wiem co rodzaje farb ? czyli sugerujecie że narty w sklepie z nartami u przedstawiciela marki są inne a w sportowym Euro czy Inter coś tam inne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 18 minut temu, Suave napisał: czy w nartach dla sieci są używane inne rdzenie, plastiki, i nie wiem co rodzaje farb ? czyli sugerujecie że narty w sklepie z nartami u przedstawiciela marki są inne a w sportowym Euro czy Inter coś tam inne ? Dokładnie tak Przykład Voelkl Deacon 72 i Voelkl Deacon 7.2 - Kropka robi robotę. Tak samo wyglądają - ale to nie te same narty. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 45 minut temu, Marcos73 napisał: Dokładnie tak Przykład Voelkl Deacon 72 i Voelkl Deacon 7.2 - Kropka robi robotę. Tak samo wyglądają - ale to nie te same narty. pozdro Bo to jest kropka nienawiści https://www.miejski.pl/slowo-Kropka+nienawiści 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Dokładnie tak Przykład Voelkl Deacon 72 i Voelkl Deacon 7.2 - Kropka robi robotę. Tak samo wyglądają - ale to nie te same narty. pozdro No ale to jednak inne modele, a nie podróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 3 minuty temu, Harnaś napisał: No ale to jednak inne modele, a nie podróbka. Cze Ale ktoś - ktoś, kto się nie zna, naczyta się jakie to zajebiste są Deacon 72 i kupuje Deacon 7.2 bo są tanie. Przecież można dać zupełnie inną nazwę. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 14 Lutego Udostępnij Napisano 14 Lutego 72/2 byłoby lepsze? 😉 ja nie widzę logiki w nazewnictwie wielu ich nart. Head ma model Kore i bieda wersję Kore X. Też się można pomylić, ale jakieś uzasadnienie to ma - narty chyba mają takie same geometrie ale inne materiały rdzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 15 godzin temu, Marcos73 napisał: Cze Ale ktoś - ktoś, kto się nie zna, naczyta się jakie to zajebiste są Deacon 72 i kupuje Deacon 7.2 bo są tanie. Przecież można dać zupełnie inną nazwę. pozdro 7.2 są dla tych co czasami się zatrzymują, tak w pół drogi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Suave Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 16 godzin temu, Marcos73 napisał: Cze Ale ktoś - ktoś, kto się nie zna, naczyta się jakie to zajebiste są Deacon 72 i kupuje Deacon 7.2 bo są tanie. Przecież można dać zupełnie inną nazwę. pozdro czyli intencja żeby się ludzie mylili, celowe działanie na oszustwo nieładnie 😞 szkoda że taki proceder oficjalnie występuje i niektórzy producenci się w to angażują, tracą tym samym klasę i poważanie, ale widać im na tym nie zależy, bo oczywiście rozumiem, że są tacy którzy nigdy sobie na takie coś nie pozwolą, znacie takich ? trzeba o nich dobrze pisać i promować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Godzinę temu, Suave napisał: czyli intencja żeby się ludzie mylili, celowe działanie na oszustwo nieładnie 😞 szkoda że taki proceder oficjalnie występuje i niektórzy producenci się w to angażują, tracą tym samym klasę i poważanie, ale widać im na tym nie zależy, bo oczywiście rozumiem, że są tacy którzy nigdy sobie na takie coś nie pozwolą, znacie takich ? trzeba o nich dobrze pisać i promować Kiedyś to były producenty, a teraz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi