Skocz do zawartości

Nowy system tłumienia drgań!

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Chertan napisał:

Ha, im więcej, tym lepsze tłumienie. Tylko najgorsze jest to, że tłumi jak pełne, a co po opróżnieniu? 

Piotrek, zawodnik jest wystarczająco przytłumiony. Wyższe modele mają większe tłumiki. Podobno można zastosować kilkanaście na 1 narcie. Im więcej, tym lepiej jest tłumiony zawodnik, dostaje miękkości w nogach, flex na poziomie zawodników PŚ. Jazda w szpagacie nie jest niczym dziwnym.

pozdro

• Haha 3

6 minut temu, Marcos73 napisał:

Piotrek, zawodnik jest wystarczająco przytłumiony. Wyższe modele mają większe tłumiki. Podobno można zastosować kilkanaście na 1 narcie. Im więcej, tym lepiej jest tłumiony zawodnik, dostaje miękkości w nogach, flex na poziomie zawodników PŚ. Jazda w szpagacie nie jest niczym dziwnym.

pozdro

Ma sens, wiele na jednej narcie, w miarę ubywania balastu na narcie przybywa miękkości w nogach tłumiącej nierówności, dodatni wpływ tej miękkości może nawet przeważać nad ubywaniem balastu. Ba, można go regulować zmieniając skład balastu. 

• Haha 1

49 minut temu, Chertan napisał:

Ma sens, wiele na jednej narcie, w miarę ubywania balastu na narcie przybywa miękkości w nogach tłumiącej nierówności, dodatni wpływ tej miękkości może nawet przeważać nad ubywaniem balastu. Ba, można go regulować zmieniając skład balastu. 

Pierwsza sklepowa slalomka ma 2x0.7.. tak że ten...

• Haha 1

24 minuty temu, Marcos73 napisał:

A to kąt podniesienia? Bo jak tak to wolę GS - tam zazwyczaj jest 1.0

pozdro

Bardziej kąt upadania... :D.... jak to zdzierżysz to jesteś... Master!!

Edytowane przez Lexi
  • Haha 3

Dodatkowo do kompletu proponuję kijki Komperdell Schnapsstock o łącznej pojemności 0,4 litra. Na Marka wystarczy, jak chodzi o mnie z Mikoskim to mam poważne wątpliwości, ale od czegoś trzeba zacząć dzień. 😃

Alpine Schnapsstock | 2-schwarz | 120 | K1449303-2-120

Edytowane przez tomkly
  • Like 1
  • Haha 6

10 minut temu, tomkly napisał:

Dodatkowo do kompletu proponuję kijki Komperdell Schnapsstock o łącznej pojemności 0,4 litra. Na Marka wystarczy, jak chodzi o mnie z Mikoskim to mam poważne wątpliwości, ale od czegoś trzeba zacząć dzień. 😃

Posiadam takowe 😁 i lejek też 

IMG20250213160245.jpg

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1