lubeckim Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego (edytowane) Sorry @herbiale sam wiesz co możesz sobie zrobić z tym Twoim niemieckim (ha tfu) ortalionem 🙃 😆 I ja przynajmniej mam kask 😛 Edytowane 13 Lutego przez lubeckim 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 2 minuty temu, lubeckim napisał: Sorry @herbiale sam wiesz co możesz sobie zrobić z tym Twoim niemieckim (ha tfu) ortalionem 🙃 😆 I ja przynajmniej mam kask 😛 Mateusz, gdzie gogle, szczęka albo ochraniacze na zęby? Chcesz być ślepy czy bezzębny 😉, bo jak to na kolanówki - to przesadziłeś. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 13 Lutego Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego no wiesz.... Tadeusz jeździ slalom bez żadnych ochraniaczy. A nawet bez kasku 🙃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego To teraz, w takim wdzianku,bez kozery możesz sobie w profilu wpisać 7 😄😄 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 13 Lutego Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego Przeniosłem dyskusję do osobnego wątku. Trochę na raty i trochę mi to zajęło ale urwanie głowy itp... 17 hours ago, lubeckim said: Myślę, że to wszystko tłumaczy 🙂 Resztę opisze, jak się otrząsnę emocjonalnie po tym, co przeżyłem. 17 hours ago, Adam ..DUCH said: To jest tak. Ustawiłem mu 2 sekcje każda w rozstawie ok. 11.m i w linii spadku stoku. W sekcji kolanówek 3 tyczkowy vertical, w sekcji długich nieco szersza rozstawa. Sumarycznie 17 skrętów. Początek był dramatyczny, jakieś tam próby dostosowania szkoleń do jazdy na tyczkach....bardzo oporowo ale z przejazdu na przejazd coraz bardziej na "okrągło" i coraz bardziej w linii spadku....finalny przejazd całkiem przyzwoity. Czy "gardy" się przydały - tak , czy było chwycenie tyczki - tak i gleba bardzo fajna. Ciekaw jestem wrażeń @lubeckim po treningu GS który miał być zaraz po Nas. W ramach prowadzonych rozmów "kanapowych" w kontekście szkoleń to mam własne wnioski ale myślę że Mati jest dużym chłopcem i jest w stanie przemielić moje uwagi. Tak jak @Adam ..DUCHwspomniał jestem taki duży chłopiec. Może chaotyczny idiota ale zawsze. Zaczęło się od gamoństwa z mojej strony przez które zrobiło się lekkie zamieszanie i straciliśmy trochę czasu. No i zrobiło mi się strasznie głupio i niezręcznie w stosunku do @Adam ..DUCH ale na szczęście szybko sprawa się wyjaśniła i ogarnęła. Ja się do takich rzeczy już przyzwyczaiłem, problem w tym, że inni ludzie często jeszcze nie zdążyli. Kolejnym gamoństwem było to, że przez przypadek wziąłem sobie nie te rękawice, które powinienem. Tzn. miałem cieńkie do podejść skiturowych. Moje palce tak to polubiły, że zmyłem się o 19:30 no bo komfortowo już zdecydowanie nie było. Dzisiaj mi pęka skóra na prawej dłowi w standardowych dla niej miejscach. SLALOM: Początek to była taka masakra, że oczy bolą od patrzenia. Miałem niezły schiz związany z koniecznością wjechania w tyczkę, zwłaszcza w wysoką. Pierwszym razem to w ogóle aż się odruchowo odchyliłem do tył. Potem trochę uciekałem głową, bo bałem się, że dostanę tyczką po mordzie. Technika jazdy tak jak opisał do Adam. Tu wychodzi po raz kolejny to, że krótki śmig u mnie może nie że nie istnieje (bo >>coś<< skręcam i się >>nawet nie wywracam<<) ale technicznie to jest masakra. Nieskromnie przyznam się, że w skręcie NW radzę sobie przyzwoicie. Może nie super na poziomie zaliczenia KK ale jest dość nieźle. Nawet potrafię jechać, czymś co nazywam cięto - ześlizgowym (nieduże pochylenie narty i przekrawędziowanie pewnie kiepskie ale ma to znamiona skrętu ciętego). Śmig to jednak inna historia. Podsumuje to uwagami od Tadeusza ( i trochę też Marii Stanisławskiej ) Nie powinienem (narazie) próbować na siłę jeździć szybkim, bardzo krótkim śmigiem bo wychodzi to tak jak @Adam ..DUCH napisał. Jeżeli jadę krótkim skrętem, to powinienem robić to tak, żebym miał subiektywne wrażenie, że robię to za wolno i za szeroko. Wtedy mi to nawet będzie wychodziło i nie będe ścinał każdego zakrętu hockey stopem. Nogi wąsko -> w razie czego obciągnąć czarnym lateksem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 5 godzin temu, lubeckim napisał: no wiesz.... Tadeusz jeździ slalom bez żadnych ochraniaczy. A nawet bez kasku 🙃 Ale Ty jesteś jeszcze Mateusz😀. No i Tadeo nie jeździ w Zwardoniu. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego @lubeckim stylówa jak na lot w kosmos 😄 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego Działamy dalej - jutro dam ci znać @lubeckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego W dniu 13.02.2025 o 10:05, lubeckim napisał: Sorry @herbiale sam wiesz co możesz sobie zrobić z tym Twoim niemieckim (ha tfu) ortalionem 🙃 😆 I ja przynajmniej mam kask 😛 Możesz śmiało walić z główki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Lutego Udostępnij Napisano 16 Lutego Godzinę temu, star napisał: Możesz śmiało walić z główki. pisze się: wyjechać z bani 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 16 Lutego Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2 hours ago, Adam ..DUCH said: Działamy dalej - jutro dam ci znać @lubeckim OK. Ale weekend byłem w Tatrach. Całą sobotę działaliśmy w dużej jaskini i nie wiem czy mi się jutro (i trochę we wtorek też) będzie chciało 😛 Nie zrozum mnie źle ale jestem trochę zmęczony. Zaraz idę spać, żeby to odespać 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi