arturzx Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Cześć, sprzęt i wyposażenie kupowałem na tyle rzadko i przypadkowo, że kompletnie nigdy nie interesowałem się okresem wyprzedażowym. Pytanie do bardziej zorientowanych - kiedy zazwyczaj można liczyć na mocne przeceny sprzętu/akcesoriów oznaczonych 2024/2025? To już teraz czy jeszcze trzeba poczekać, kiedy zazwyczaj ceny zaczynają mocno spadać? Psychologiczna zmiana z lutego na marzec? Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 12 Lutego Udostępnij Napisano 12 Lutego Już się powoli zaczynają wyprzedaże. Właśnie kupiłem narty, -40%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 7 godzin temu, Harnaś napisał: Już się powoli zaczynają wyprzedaże. Właśnie kupiłem narty, -40%. wczoraj też kupiłem kiełbasę, - 50% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 57 minut temu, Jan napisał: wczoraj też kupiłem kiełbasę, - 50% Jako sprzęt, czy akcesoria? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 2 minuty temu, Harnaś napisał: Jako sprzęt, czy akcesoria? Napisz lepiej jakie to narty ci się trafiły i gdzie, a wtedy Jan też może się nam zwierzy. Ja np. dzięki szymqowi kupiłem drugie nangi w długości jak poprzednie 179 tyle że z wiązaniem atk zamiast dyna i fokami z ramkami, tak więc jako że w poprzednich była już wklejka mam teraz zestawik prima sort, bo z poprzednich dedykowane foki dwie pary używam z nowymi starymi nartami, w cenie 1500 gdy nowe wiązania za tyle chodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 4 minuty temu, Harnaś napisał: Jako sprzęt, czy akcesoria? nie wiem bo już zjadłem 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 16 minut temu, Jan napisał: nie wiem bo już zjadłem 🙂 Jesz niezdrowe a potem bekasz z rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 11 minut temu, star napisał: Jesz niezdrowe a potem bekasz z rana trzeba coś zjeść przed wyjściem na narty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 16 godzin temu, arturzx napisał: Cześć, sprzęt i wyposażenie kupowałem na tyle rzadko i przypadkowo, że kompletnie nigdy nie interesowałem się okresem wyprzedażowym. Pytanie do bardziej zorientowanych - kiedy zazwyczaj można liczyć na mocne przeceny sprzętu/akcesoriów oznaczonych 2024/2025? To już teraz czy jeszcze trzeba poczekać, kiedy zazwyczaj ceny zaczynają mocno spadać? Psychologiczna zmiana z lutego na marzec? Dzięki i pozdrawiam. A co chcesz kupić? Narty, buty, odzież??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 15 minut temu, Jan napisał: trzeba coś zjeść przed wyjściem na narty Ale kiełbasę? Myślałem, że Ty jako guru górski jesz jakieś batony wysokoenergetyczne, ew. banany jak Małysz, a tu masz ci babo placek... znaczy kiełbasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego A w czym kiełbasa gorszą od batona? Przyjemność z jedzenia co najmniej porównywalna, kaloryczność niezła, może tylko kurtka lub plecak nieco bardziej wali i te spojrzenia w gondolce pewnie też bezcenne. Choć kabanos już nie wzbudza takich wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego Godzinę temu, star napisał: Napisz lepiej jakie to narty ci się trafiły i gdzie, a wtedy Jan też może się nam zwierzy. Ja np. dzięki szymqowi kupiłem drugie nangi w długości jak poprzednie 179 tyle że z wiązaniem atk zamiast dyna i fokami z ramkami, tak więc jako że w poprzednich była już wklejka mam teraz zestawik prima sort, bo z poprzednich dedykowane foki dwie pary używam z nowymi starymi nartami, w cenie 1500 gdy nowe wiązania za tyle chodzą. Head e-sl pro. W kilku sklepach można znaleźć za 2900-3000. Nawet 2800 za model z poprzedniego sezonu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 47 minut temu, Chertan napisał: A w czym kiełbasa gorszą od batona? Przyjemność z jedzenia co najmniej porównywalna, kaloryczność niezła, może tylko kurtka lub plecak nieco bardziej wali i te spojrzenia w gondolce pewnie też bezcenne. Choć kabanos już nie wzbudza takich wątpliwości. Wiesz zależy jaka kielbasa. Jak z rasy zlotnickiej możemy rozmawiać;-) Żarcik. Ze wsi jestem. Obecnie te produkty wedlinopodobne składają się głównie z chemii spożywczej, dominuje w aromacie czosnek, obejrzyj filmik Wiszowatej powyżej. Okaże się, że nie tylko gondolka ale i samochód potrafi docenić aromat, jako miejsce. Ja od pewnego czasu robię wędliny sam. Kupiłem mamie kiedyś de Longhi maszynę co i chleb czy ciasto drożdżowe sama upiecze, a i w termoobiegu rybę czy mięso: zwykle indyk, ew. jakaś polędwiczka wieprzowa czy schab od karczku żeby nie było za zdrowo, a potem mamy do obiadu jak i śniadania i kiełbas nie musimy jeść. Ale jeśli to polecam Nowicki Naturalnie, przegryzki do gondoli np suszona wołowina zwą się Jack's Meat. To tyle w temacie kiełbas. U teściowej na święta też nigdy nie ma żadnych kupnych wędlin, taka rodzina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 49 minut temu, Harnaś napisał: Head e-sl pro. W kilku sklepach można znaleźć za 2900-3000. Nawet 2800 za model z poprzedniego sezonu. No ja szukam butów i nawet takie mi się podobają ale nigdy nic Heada nie miałem... https://ski24.pl/buty-narciarskie-meskie/30031-31449-buty-narciarskie-meskie-head-kore-130-rs-z-grip-walk-skitourowe-freeride-2023.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 17 minut temu, star napisał: Wiesz zależy jaka kielbasa. Jak z rasy zlotnickiej możemy rozmawiać;-) Żarcik. Ze wsi jestem. Obecnie te produkty wedlinopodobne składają się głównie z chemii spożywczej, dominuje w aromacie czosnek, obejrzyj filmik Wiszowatej powyżej. Okaże się, że nie tylko gondolka ale i samochód potrafi docenić aromat, jako miejsce. Ja od pewnego czasu robię wędliny sam. Kupiłem mamie kiedyś de Longhi maszynę co i chleb czy ciasto drożdżowe sama upiecze, a i w termoobiegu rybę czy mięso: zwykle indyk, ew. jakaś polędwiczka wieprzowa czy schab od karczku żeby nie było za zdrowo, a potem mamy do obiadu jak i śniadania i kiełbas nie musimy jeść. Ale jeśli to polecam Nowicki Naturalnie, przegryzki do gondoli np suszona wołowina zwą się Jack's Meat. To tyle w temacie kiełbas. U teściowej na święta też nigdy nie ma żadnych kupnych wędlin, taka rodzina. Nawet we współczesnym upadłym świecie dobrą kiełbasę się znajdzie. Na każdej wsi znajdzie się ktoś robiący takowe, u nas takoż. A z ciekawych wynalazków, w Zawoi można zakupić doskonałą kiełbasę z pstrąga, na narty jak znalazł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego (edytowane) 8 minut temu, Chertan napisał: Nawet we współczesnym upadłym świecie dobrą kiełbasę się znajdzie. Na każdej wsi znajdzie się ktoś robiący takowe, u nas takoż. A z ciekawych wynalazków, w Zawoi można zakupić doskonałą kiełbasę z pstrąga, na narty jak znalazł. Wszak Pstrąg Zawojski to niczym ... Karp Zatorski.... 😉 Edytowane 13 Lutego przez Lexi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 15 minut temu, Chertan napisał: Nawet we współczesnym upadłym świecie dobrą kiełbasę się znajdzie. Na każdej wsi znajdzie się ktoś robiący takowe, u nas takoż. A z ciekawych wynalazków, w Zawoi można zakupić doskonałą kiełbasę z pstrąga, na narty jak znalazł. Zdradź gdzie. Jeszcze się tam wybieram w tym roku. Mosorny z każdą wizytą podoba mi się bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 10 minut temu, bubol.T napisał: Zdradź gdzie. Jeszcze się tam wybieram w tym roku. Mosorny z każdą wizytą podoba mi się bardziej. Wyguglaj Pstrąg Zawojski, na mapie będzie, jak się zjeżdża z Mosornego w dół, w kierunku centrum Zawoi, to za pierwszym rondem 1 km w prawo i 500 m pod górkę. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 2 godziny temu, Chertan napisał: Wyguglaj Pstrąg Zawojski, na mapie będzie, jak się zjeżdża z Mosornego w dół, w kierunku centrum Zawoi, to za pierwszym rondem 1 km w prawo i 500 m pod górkę. Przejeżdżałem obok tego, gdybym wiedział,że poza knajpą jest też sklep ,to bym wszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 13 Lutego Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 8 hours ago, Marcos73 said: A co chcesz kupić? Narty, buty, odzież??? Po dłuższym namyśle to może bym sobie dokupił jeszcze jedne deski. Tak w ramach urozmaicenia, zawsze to też druga para nart podczas wyjazdu więc taki tygodniowy wyjazd udało by się obgonić bez serwisu na który nie zawsze są warunki, czas i chęci 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Lutego Udostępnij Napisano 13 Lutego 2 minuty temu, arturzx napisał: Po dłuższym namyśle to może bym sobie dokupił jeszcze jedne deski. Tak w ramach urozmaicenia, zawsze to też druga para nart podczas wyjazdu więc taki tygodniowy wyjazd udało by się obgonić bez serwisu na który nie zawsze są warunki, czas i chęci 😉 Słuchaj, narty są w cenie warto poczekać do końca sezonu na obniżki, chociaż spektakularnych nie będzie, jednak wszystko poszło do góry. Dobrym okresem także jest zakup przed sezonem, jak juz pojawia wie sprzęt, gonią stare modele (z zeszłego sezonu i starsze) robiąc miejsce dla nowych. Oczywiście trzeba szukać i nie przespać terminu. Bo później to promocja jest pozorna, bo nowe modele są w zaporowych cenach. Alternatywą też jest zakup używanych, często prawie nowych desek. Mamy tutaj specjalistę, co byle dziadostwem nie handluje. Kolega @Bruner79 jest godny polecenia. Sam od niego kupiłem i jestem bardzo zadowolony. Reszta kupujących z forum chyba także. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturzx Napisano 13 Lutego Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 1 minute ago, Marcos73 said: Słuchaj, narty są w cenie warto poczekać do końca sezonu na obniżki, chociaż spektakularnych nie będzie, jednak wszystko poszło do góry. Z cenami to właśnie widzę, dlatego pytam bardziej obytych kiedy dla sklepów jest już ten koniec sezonu i można uznać, że taniej już nie będzie. Ciśnienia nie ma bo narty są i kupię jedynie jak będzie tylko dobra okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi