Skocz do zawartości

Buty z deca

Rekomendowane odpowiedzi

Waham się https://www.decathlon.pl/p/buty-narciarskie-meskie-wedze-fr-500-flex-100/_/R-p-328735?mc=8604148&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pl_t-perf_ct-shopp_ts-bra_f-cv_o-roas_xx-brand-css&gad_source=1&gbraid=0AAAAADqDdfecfq1ZuY_zb4WXha1siopGF&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zsdiFEqaXiH6YF9Gxv1L5sq6N7m30EltRBDScdEWLMxRrUsu2f8GVhoC7kMQAvD_BwE a https://www.decathlon.pl/p/buty-narciarskie-meskie-rossignol-alias-80-flex-80/_/R-p-X8820152?mc=8820152&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pl_t-perf_ct-shopp_ts-bra_f-cv_o-roas_xx-brand-css&gad_source=1&gbraid=0AAAAADqDdfecfq1ZuY_zb4WXha1siopGF&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zuShZe2VwXmzLC3YqGswFEjhpQ3D6UgSxtX5SrJCmQqQKPHZ8CoFnRoCSN8QAvD_BwE co sądzicie. Urodziłem się w poprzednim wieku, dokładnie w poniedziałek. Na nartach jeździłem na Gubałówce. Narty mam ale w innym mieście, buty podobnie. A wszyscy radza aby zacząć od butów to zaczynam. Potrzebuje butów na wyjazd na górę Kamieńsk... tam spotkam się... nie z Bogiem, a z człowiekiem i jego córką. Cóż więcej. Filmik z jazdy już dałem, trzeba tylko go poszukać. Pomożecie? PS mam już skarpetki, ciepłe są bo wełniane, kolor czarno zielony. Edit czasem skręcam. Pytanie do osób doświadczonych przez Boga i ludzi, czy te pierwsze mają opcję pinową czy ją dobrze widzę? Jednak się chyba nie łączy ech...

https://goldsport.pl/module/ph_simpleblog/module-ph_simpleblog-single?sb_category=narciarstwo&rewrite=buty-narciarskie-a-kompatybilnosc-z-wiazaniami

Edytowane przez star
  • Haha 4

16 minut temu, zając napisał:

Też widzę. Pierwszy komentarz w opiniach - ciekawe co autor ma na myśli, dalsze komentarze tez są dwuznaczne (zwłaszcza te po francusku tłumaczone przez googla):

obraz.png.5d0b60aa01805a7275bb86afb11abc97.png

Dobrze się składa bo ja umiem po francusku…

• Haha 1

Od słów do czynu. Byłem w deca. Założyłem skarpetki. Butów nie było. Ale doradziłem. Młodej z ojcem. Rossi szare z kożuszkiem. Przypasowały. Będę szukał dalej. Butów uniwersalnych tech+alpine czyli takich co nie ma. Święty Graal. Ale kupiłem tani merynos bluzkę za stówkę. Szybko robią się dziury ale chodzę po nocy kto mnie będzie oglądał. W legginsach nawet lepiej wywietrzniki. Skarpetki jedwabne też kupiłem, bo nogi puchną. Smar toko. Kilka stówek poszło się paść. Butów dalej szukam. W Łodzi mamy goldsport, w Annecy był też sklep gdzie narty kiedyś kupiłem muszę przejrzeć https://www.snowleader.com/magasin-annecy?gad_source=1&gad_source=1&gbraid=0AAAAAD4GT_CHblYwPut3pRjKtdIJWViz-&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zl-Vgdg67JhV_MqXdcjPWj7tP4PT0qIK-Aq5VOlrsLo65Dt6xtsZfBoCLHgQAvD_BwE

Napisano (edytowane)

16 godzin temu, star napisał:

Założyłem skarpetki. Butów nie było. 

A co tam, też se wyrwę z kontekstu 😀 schodząc do wiadomego poziomu. To jakieś święto, że skarpetki założyłeś? Bez butów? Może na skionlinie więcej turowców? 

• Haha 1

2 godziny temu, Chertan napisał:

A co tam, też se wyrwę z kontekstu 😀 schodząc do wiadomego poziomu. To jakieś święto, że skarpetki założyłeś? Bez butów? Może na skionlinie więcej turowców? 

Ja nie szukałem na początki skiturowych ale się wciągnąłem w uniwersalne. Buty, nie skarpetki. A skarpetki noszę nawet do sandałów.

3 godziny temu, star napisał:

Ja nie szukałem na początki skiturowych ale się wciągnąłem w uniwersalne. Buty, nie skarpetki. A skarpetki noszę nawet do sandałów.

Pamiętam że parę ładnych latek temu jedna osoba wtedy znajoma, teraz już nie bardzo robiła podobną rozkminę i nic specjalnie z tego nie wyszło. Ale czasy się zmieniają, gdzieś tam w Madonnie przy gondolce mignął mi chyba w zeszłym sezonie jakiś plakat reklamowy takiego buta uniwersalnego firmowany znanym nazwiskiem, ale nie umiem sobie przypomnieć (cena zwalała z nóg bo sprawdziłam, więc nie przywiązałam wagi żeby zapamiętać)...

• Thanks 1

On 2/12/2025 at 2:31 PM, star said:

Potrzebuje butów na wyjazd na górę Kamieńsk... tam spotkam się... nie z Bogiem, a z człowiekiem i jego córką.

Tak z ciekawości a co tam będziecie robić? Bo na sankach to ciężko w narciarskich butach zjeżdżać i chodzić nie wygodnie też.

Tą całą infrastrukturę to powinni tam zostawić już na zawsze a przed wjazdem postawić tablicę upamiętniającą. Z adnotacją, że tak wygląda zarządzanie biznesem w państwowych spółkach.

• Thanks 1
  • Haha 2

Napisano (edytowane)
9 minut temu, arturzx napisał:

Tak z ciekawości a co tam będziecie robić? Bo na sankach to ciężko w narciarskich butach zjeżdżać i chodzić nie wygodnie też.

Tą całą infrastrukturę to powinni tam zostawić już na zawsze a przed wjazdem postawić tablicę upamiętniającą. Z adnotacją, że tak wygląda zarządzanie biznesem w państwowych spółkach.

Ostatnio SzymeQ uczył mnie skrętu przez oparcie rąk na nodze, a ja w zamian ustawiłem slalom z kijków dla jego córy. Potem coś zjedliśmy, coś pogadaliśmy, miło było. PS mam sentyment do tego miejsca bywałem tam 10 dni w sezonie.

Edytowane przez star

19 minut temu, arturzx napisał:

Można zupełnie praktyczniej Kamieńsk ogarnąć i robić grubą kasę. Mianowicie zadaszyć i mamy super stoczek halowy.

15 minutes ago, star said:

mam sentyment do tego miejsca bywałem tam 10 dni w sezonie

Ja też. To tam pierwszy raz miałem narty na nogach i zaliczałem pierwsze gleby. Niestety to były końcówki funkcjonowania tego miejsca w pełnym wymiarze, później z wypiekami na twarzy czekałem na otwarcie którego się nie doczekiwałem, a teraz już tylko zajrzę na stronę pary raze w zimie by z uśmiechem przeczytać o otwarciu sezonu (na trasie 3) a za tydzień o zamknięciu z powodu odwilży 😄 Ogólnie tak się zastanawiam i nie wierzę, że da się tak takim miejscem tak zarządzać tylko z powodu nieudolności, to musi być robione z premedytacją. Tylko do czego PGE potrzebne jest trzymanie tego?

2015:

459095818_2415271855338055_1576272729803866098_n.jpg

Edytowane przez arturzx
  • Thanks 2

3 godziny temu, zając napisał:

Pamiętam że parę ładnych latek temu jedna osoba wtedy znajoma, teraz już nie bardzo robiła podobną rozkminę i nic specjalnie z tego nie wyszło. Ale czasy się zmieniają, gdzieś tam w Madonnie przy gondolce mignął mi chyba w zeszłym sezonie jakiś plakat reklamowy takiego buta uniwersalnego firmowany znanym nazwiskiem, ale nie umiem sobie przypomnieć (cena zwalała z nóg bo sprawdziłam, więc nie przywiązałam wagi żeby zapamiętać)...

Teraz mi się przypomniało, że w zeszłym sezonie widziałem reklamy takich butów do wszystkiego, to chyba była Scarpa.

O takie właśnie: 4-QUATTRO PRO - hybrid ski boot all mountain | SCARPA

Edytowane przez brachol
  • Like 1
  • Thanks 1

W dniu 12.02.2025 o 14:31, star napisał:

Edit czasem skręcam.

skoro czasem skręcasz, to większość czasu jedziesz na wprost. To ja szanuję, jak głosił napis na kamizelkach jednej z polskich szkółek narciarskich w Madonnie "skręcają tylko tchórze".

• Haha 2