Skocz do zawartości

Majówka i narty. Da się?

Dorota_K.

Rekomendowane odpowiedzi

Potwierdzam Kaprun ok, ale majówka na nartach to świetna zabawa,tylko w tym sezonie duże braki śniegu.

Do południa nartowanie,po południu grilowanie i imprezowanie,czego chcieć więcej,jak sie jedzie z fajną ekipą.Zdjecia z lodowca PitztalDSCN0564.thumb.JPG.960390ef51bad9c6e6ecbf555f2a0948.JPG

DSCN0565.JPG

IMG052.jpg

DSCN0551.JPG

DSCN0558.JPG

DSCN0575.JPG

DSCN0583.JPG

• Like 1
  • Thanks 1

50 minut temu, Wojcio napisał:

Czarna Góra 2 maja 2022 na zdjęciu - było już po nartach. Majówka to tylko lodowce. Stosunkowo łatwe trasy (ale nie ośla łączka i można być zmuszonym do jazdy trudniejszą trasą, by wrócić z łatwiejszej) to Kaprun. W Polsce może się zdarzyć cud na Kasprowym, ale rezerwacji bym nie robił. Jazda w ciepłej porze to ranne wstawanie, bo po południu to już słabo. Jazda w hali (kilka razy byłem w Druskiennikach) to nie jest wielki fun. W ostatnich latach pół hali utrzymane jest na lodowisko do treningu zawodników, w drugiej połowie śnieg taki sobie. Brak słońca, dziwne powietrze. Lepiej w maju szukać innych wrażeń.

IMG_0879.jpeg

Kiedyś wiosną rowerem do Rzeczki (góry Sowie) pojechałem na narty ,tak też można 😄

• Like 1

3 godziny temu, Wojcio napisał:

Czarna Góra 2 maja 2022 na zdjęciu - było już po nartach. Majówka to tylko lodowce. Stosunkowo łatwe trasy (ale nie ośla łączka i można być zmuszonym do jazdy trudniejszą trasą, by wrócić z łatwiejszej) to Kaprun. W Polsce może się zdarzyć cud na Kasprowym, ale rezerwacji bym nie robił. Jazda w ciepłej porze to ranne wstawanie, bo po południu to już słabo. Jazda w hali (kilka razy byłem w Druskiennikach) to nie jest wielki fun. W ostatnich latach pół hali utrzymane jest na lodowisko do treningu zawodników, w drugiej połowie śnieg taki sobie. Brak słońca, dziwne powietrze. Lepiej w maju szukać innych wrażeń.

IMG_0879.jpeg

Nartowanie z maja 20222 na CG [nie moje]. Materiał z trasy B, jest złapany też narciarz na trasie A: