Tomekn Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) Cześć, Jeżdżę na nartach HEAD Supershape e-Magnum 163 cm model 2023, zostawiając te narty na serwisie we Włoszech, wypożyczyłem sobie nieco miększą i lżejszą nartę Head Worldcup E.XSR 163 cm model 2025, która mnie zachwyciła. Nie sądziłem że 0,3 kg mniej na narcie może być tak odczuwalne na plus …. Zastanawiam się nad wymianą, ale szata graficzna XSR mi nie odpowiada. Czy możecie polecić narty o podobnych walorach, co XSR? Edytowane 9 Lutego przez Tomekn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Za mało informacji. Jaka szata graficzna tobie odpowiada... Wybacz musiałem.😄 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekn Napisano 9 Lutego Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 6 minut temu, Edwin napisał: Za mało informacji. Jaka szata graficzna tobie odpowiada... Wybacz musiałem.😄 Czerwień i/lub czerń …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 58 minut temu, Tomekn napisał: Czerwień i/lub czerń …. To ja też nie wytrzymam i polecę Ci to https://www.ntn.pl/kastle-rx12sl/ Na nartach się kompletnie nie znam. Jakby kumple polecili mi sztachety, to bym kupił i jeździł. Ale kiedyś spróbowałem te i mam. I chwalę. Pasują do Twojego wzorca kolorystycznego. Są lekkie, na dziobach mają jakieś coś co sprawiA, ze mniej ważą. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego (edytowane) To ja tez nie znam sie .... ale 0.3 kg mniej od emagnum moze dzialac tylko na minus..... Edytowane 9 Lutego przez mig 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekn Napisano 9 Lutego Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego Spodziewałem się nieco innych odpowiedzi na tym forum, ale być może mało precyzyjnie zadałem pytanie. Jeżdżę na nartach od 10 lat, ostatnie 4 sezony, około 10 dni w każdym sezonie, w AUT i ITA. Z Magnumek jestem zadowolony, jednak XSR zdecydowanie bardziej mi pasują, głównie ze względu na lekkość w przerzucaniu, lepsze amortyzowanie nierówności czy mniejsza ilość siły jaką trzeba włożyć, w jazdę na tym sprzęcie. Wiem, kolorem się nie jeździ, ale jeżeli mam kupić nowe narty, to fajnie aby mi się najzwyczajniej w świecie podobały - podobnie jak z samochodem. Jeżeli macie jakieś propozycje sprzętu o podobnych parametrach będę zobowiązany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Kolegom zapewne chodzi o to, że to coś w stylu przesiadki z audi a4 na audi a1 😉 Ja myślę że to pozorna radość i uczucie że te xsr są fajniejsze 😉 dobrze by było jakbyś dłużej na nich pojeździł, w różnych warunkach. Ale - jeśli są takie dobre i Ci pasują to kupuj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego Tomek, a masz filmik z jazdą? Bo coś z tym przerzucaniem nie teges. Narty masz prowadzić po śniegu, a nie siłą przerzucać, one mają się łatwo prowadzić po odciążeniu. Zatem 0,3 kg nie ma prawa mieć znaczenia w tym kontekście. Może też inaczej zrobione przez serwis, stąd taka różnica. Obie narty to nieco szersze narty o slalomowym profilu. Zapewne dość podobne byłyby Salomon Addict Pro, dość lekkie, ale też i węższe (chyba, że wersja 76). Ale ja mało w technice zorientowany. A, ile masz wzrostu i wagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi