Skocz do zawartości

Jakie narty na dynamiczną jazdę cały dzień? (Budżet do 2600 zł).

norbi458

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Jan napisał:

IMG_8967.thumb.jpeg.431a3509d1e4f8e50b99e78f9b3a2344.jpeg

Janie, strasznie oszczędny jesteś w dzieleniu się swoimi wrażeniami z jazdy na tych niebieskich deskach. Ja jestem mocno ciekawy, w kontekście tych GS, Master i komórek, Twoich wrażeń.

Edytowane przez Gabrik

Szukam nart, które pozwolą mi komfortowo spędzić dzień na stoku od 9:00 do 16:00 – głównie w Alpach, w marcu. Rano warunki powinny być dobre, ale po południu, zwłaszcza w niższych partiach, mogą już pojawić się muldy.

Nie ma takich nart. Po prostu trzeba mieć technikę.

• Haha 1

W dniu 8.02.2025 o 01:22, norbi458 napisał:
  1. Płeć: M
  2. Wiek: 35
  3. Waga: 68 kg
  4. Wzrost: 174 cm
  5. Jak długo jeździsz na nartach? 23 sezony
  6. Jak oceniasz swoje umiejętności według skali Forum? Według opisu – 7/10
  7. Jakie masz buty? Niestety nie pamiętam modelu, HEAD z flexem 120
  8. Jakie masz teraz narty? Fischer Progressor 800 (165 cm) z 2012 roku
  9. Jaki preferujesz promień skrętu i szybkość jazdy? Szybka jazda, promień skrętu około 15 m
  10. Jakie lubisz trasy i w jakim kraju jeździsz? W Polsce jeżdżę sporadycznie – może 1-2 dni w sezonie. Głównie wybieram Austria, Włochy, Francja. Preferuję szerokie czerwone trasy, czarne również, ale raczej kilka razy w ciągu dnia.
  11. Jak lubisz jeździć i jak chciałbyś jeździć? Potrafię jeździć różnymi stylami, najlepiej czuję się w carvingu potrafie tez smigiem.  Radze sobie w kazdych warunkach.
  12. Jaka jest Twoja kondycja i ile dni spędzasz w sezonie na stoku? Dobra, około 8 dni w sezonie.
  13. Możliwości finansowe: do 2600 zł

Do tej pory używałem Fischer Progressor 800 (165 cm) i byłem z nich bardzo zadowolony – świetnie się prowadziły i sprawiały dużo frajdy na przygotowanych trasach. Chciałbym jednak spróbować czegoś nowego. Miałem okazję jeździć na wypożyczonych Head WC Slalomkach (nie pamiętam dokładnego modelu) – były świetne przez 2-3 zjazdy, ale bardzo obciążały nogi. To zdecydowanie nie są narty na cały dzień jazdy.

Szukam nart, które pozwolą mi komfortowo spędzić dzień na stoku od 9:00 do 16:00 – głównie w Alpach, w marcu. Rano warunki powinny być dobre, ale po południu, zwłaszcza w niższych partiach, mogą już pojawić się muldy.

Bardzo spodobały mi się ELAN ACE SCX 167 – zbierają świetne opinie w testach, ale tegoroczny model niestety przekracza mój budżet. Rozważam zakup modelu z sezonu 23/24. Może ktoś miał okazję jeździć i może podzielić się opinią? Lub tez ewentualnie o HEAD SUPER SHAPE  e-magnum. 

Jakie inne narty byście polecili?

https://www.ntn.pl/test-nart-allround-performance/?srsltid=AfmBOopBnXKNSTTZx4cGpBRGSUDzMMIwfB7JTg84s4yJAvDyntG2dcgo

• Thanks 1

12 godzin temu, johnwick napisał:

Szukam nart, które pozwolą mi komfortowo spędzić dzień na stoku od 9:00 do 16:00 – głównie w Alpach, w marcu. Rano warunki powinny być dobre, ale po południu, zwłaszcza w niższych partiach, mogą już pojawić się muldy.

Nie ma takich nart. Po prostu trzeba mieć technikę.

Grizzly

IMG_9193.thumb.jpeg.543b8ddb12157bc098d414a2dff63929.jpeg

3 godziny temu, Jan napisał:

gdzie to teraz jeździsz że takie skały widać?

Zdjęcia archiwalne, ale właśnie po tych skałach, no może między skałami. Teraz jeżdżę w Karkonoszach, z dala od skał i innych żlebów...

Edytowane przez star