norbi458 Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Płeć: M Wiek: 35 Waga: 68 kg Wzrost: 174 cm Jak długo jeździsz na nartach? 23 sezony Jak oceniasz swoje umiejętności według skali Forum? Według opisu – 7/10 Jakie masz buty? Niestety nie pamiętam modelu, HEAD z flexem 120 Jakie masz teraz narty? Fischer Progressor 800 (165 cm) z 2012 roku Jaki preferujesz promień skrętu i szybkość jazdy? Szybka jazda, promień skrętu około 15 m Jakie lubisz trasy i w jakim kraju jeździsz? W Polsce jeżdżę sporadycznie – może 1-2 dni w sezonie. Głównie wybieram Austria, Włochy, Francja. Preferuję szerokie czerwone trasy, czarne również, ale raczej kilka razy w ciągu dnia. Jak lubisz jeździć i jak chciałbyś jeździć? Potrafię jeździć różnymi stylami, najlepiej czuję się w carvingu potrafie tez smigiem. Radze sobie w kazdych warunkach. Jaka jest Twoja kondycja i ile dni spędzasz w sezonie na stoku? Dobra, około 8 dni w sezonie. Możliwości finansowe: do 2600 zł Do tej pory używałem Fischer Progressor 800 (165 cm) i byłem z nich bardzo zadowolony – świetnie się prowadziły i sprawiały dużo frajdy na przygotowanych trasach. Chciałbym jednak spróbować czegoś nowego. Miałem okazję jeździć na wypożyczonych Head WC Slalomkach (nie pamiętam dokładnego modelu) – były świetne przez 2-3 zjazdy, ale bardzo obciążały nogi. To zdecydowanie nie są narty na cały dzień jazdy. Szukam nart, które pozwolą mi komfortowo spędzić dzień na stoku od 9:00 do 16:00 – głównie w Alpach, w marcu. Rano warunki powinny być dobre, ale po południu, zwłaszcza w niższych partiach, mogą już pojawić się muldy. Bardzo spodobały mi się ELAN ACE SCX 167 – zbierają świetne opinie w testach, ale tegoroczny model niestety przekracza mój budżet. Rozważam zakup modelu z sezonu 23/24. Może ktoś miał okazję jeździć i może podzielić się opinią? Lub tez ewentualnie o HEAD SUPER SHAPE e-magnum. Jakie inne narty byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego to może kup jakąś krzyżówkę SL-GS, ja dzisiaj będę testował Völkl SRC mojej córki- parametry cielesne i staż na nartach podobne do Twoich a córka bardzo chwali te narty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego SCX opisał tu lekko na forum @filinator. i potem @herbi Nowe za 3100 dostaniesz lub tu się targuj https://m.olx.pl/d/oferta/narty-elan-ace-scx-fusion-2024-wiazania-emx-12-0-fusion-gw-CID767-ID13SWfu.html Narty, które nam się podobają, to minimum połowa sukcesu. A inne? Cóż otrzymasz tu tyle propo, że może Cię głową rozboleć, a po co Ci to?...Deacon/Peregrine 72 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Ostatnio "testowalem" masters gs. Dobre na twardym i na miekkim, w odsypach też... Pozwalały "komfortowo spędzic dzien", jednak w polaczeniu w barem na szczycie. Jestes >30 lat mlodszy wiec pewnie dasz rade bez baru. Jak nie to nie bede oryginalny -deacon 72 >=175cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego 41 minut temu, Gabrik napisał: SCX opisał tu lekko na forum @filinator. i potem @herbi Nowe za 3100 dostaniesz lub tu się targuj https://m.olx.pl/d/oferta/narty-elan-ace-scx-fusion-2024-wiazania-emx-12-0-fusion-gw-CID767-ID13SWfu.html ludzie to mają wyobraźnię- 2,9 PLN za używane narty ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego 33 minuty temu, Jan napisał: ludzie to mają wyobraźnię- 2,9 PLN za używane narty ? ..ale masz wiązania w gratisie.. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Godzinę temu, Jan napisał: ludzie to mają wyobraźnię- 2,9 PLN za używane narty ? O take Polske walczylem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Godzinę temu, Jan napisał: ludzie to mają wyobraźnię- 2,9 PLN za używane narty ? Wiesz finalnie i tak liczy się ile ktoś zechce zapłacić. Fakt, dałem równo połowę tej kwoty za Atomy G8 we wzorowym stanie, ale SCX nigdy nie były modelem obficie dostępnym na rynku wtórnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego Tu masz cos dla Ciebie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego 6 godzin temu, mig napisał: Tu masz cos dla Ciebie Bier tego Deacona Master, Bruner w zachwytach o narcie piał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norbi458 Napisano 9 Lutego Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego W dniu 8.02.2025 o 07:30, Gabrik napisał: SCX opisał tu lekko na forum @filinator. i potem @herbi Nowe za 3100 dostaniesz lub tu się targuj https://m.olx.pl/d/oferta/narty-elan-ace-scx-fusion-2024-wiazania-emx-12-0-fusion-gw-CID767-ID13SWfu.html Narty, które nam się podobają, to minimum połowa sukcesu. A inne? Cóż otrzymasz tu tyle propo, że może Cię głową rozboleć, a po co Ci to?...Deacon/Peregrine 72 Ta pani je kupila za 3300 chyba przed sezonem i po paru dniach uzywania chce za nie 2900 troche szalenstwo. Nowki z zeszlego sezonu mozna znalesc na zagranicznych serwisac po 600 euro, i w nie bede celowal pewnie. Dzieki za odpowiedzi, poczytam o tych Deaconach ale z 176 to na pewno za dlugie beda. W dniu 8.02.2025 o 07:23, Jan napisał: to może kup jakąś krzyżówkę SL-GS, ja dzisiaj będę testował Völkl SRC mojej córki- parametry cielesne i staż na nartach podobne do Twoich a córka bardzo chwali te narty Daj znac jak te Volki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 28 minut temu, norbi458 napisał: Daj znac jak te Volki! jestem bardzo zadowolony 2 dzień jazdy i nic nogi nie bolą 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 28 minut temu, norbi458 napisał: Ta pani je kupila za 3300 chyba przed sezonem i po paru dniach uzywania chce za nie 2900 troche szalenstwo. No bo Pani żal wydanej kasy i oceniła że praktycznie nie używane (i pewnie tak jest)....ale rynek. sprzętu narciarskiego jest bezlitosny i rzeczona Pani pewnie tych nart nie sprzeda a za rok wystawi za 2k... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 1 minutę temu, Jan napisał: 2 dzień jazdy i nic nogi nie bolą Ale o Janek zasługa Difortanu a nie nart..;) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 14 minut temu, Lexi napisał: No bo Pani żal wydanej kasy i oceniła że praktycznie nie używane (i pewnie tak jest)....ale rynek. sprzętu narciarskiego jest bezlitosny i rzeczona Pani pewnie tych nart nie sprzeda a za rok wystawi za 2k... może jak by to były Sztekle albo Vandery ale Elami ??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 18 minut temu, Lexi napisał: Ale o Janek zasługa Difortanu a nie nart..;) Czysty Voltaren a jest tak fajnie że jeszcze raz jadę do góry 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 5 minut temu, Jan napisał: może jak by to były Sztekle albo Vandery ale Elami ??? Dokładnie .. wiem że to boli bo sam sprzedałem w tym sezonie 2 pary prawie nowych desek za 1/2 ceny .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 28 minut temu, Jan napisał: jestem bardzo zadowolony 2 dzień jazdy i nic nogi nie bolą Siedzisz ciągle na wyciągu to co najwyżej kolana od zgięcia mogą Cię zaboleć... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 57 minut temu, norbi458 napisał: Ta pani je kupila za 3300 chyba przed sezonem i po paru dniach uzywania chce za nie 2900 troche szalenstwo. Nowki z zeszlego sezonu mozna znalesc na zagranicznych serwisac po 600 euro, i w nie bede celowal pewnie. Samo życie, "rynek" ustali cenę, albo będzie sprzedawać i jeździć, albo sprzeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 2 godziny temu, brachol napisał: Siedzisz ciągle na wyciągu to co najwyżej kolana od zgięcia mogą Cię zaboleć... dzisiaj 5 razy tym wyciągiem jechałem, stare wyprzęgane 3 firmy Van Roll zapindalają ponad 5 metrów na sekundę i w przyszłym roku obchodzić będą 40 letnie urodziny, różnica poziomów 641 m i do tego 2 kapitalne czerwone trasy, które jeszcze o 16 były w doskonałym stanie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Sprawdzam sobie kolekcję Ace przez ostatnie dni .. niby wszystko poprawnie ale jak sex z anorektyczką : przyjemność jest ale nie ma za co złapać i boisz się, że zaraz na SOR wylądujesz bo się połamie. Nie do końca rozumiem (spróbuję się dowiedziec) dlaczego tak bardzo odchudzono te narty wagowo (przynajmniej mam takie wrażenie). Stabilne w szerokim zakresie prędkości, ładnie trzymają na twardym, w zasadzie mają wszystko co powinny mieć .. ale nie mają tego czegoś co by sprawiło, że się zakocham. Design fajny 😉 ale design nie jedzie. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 7 minut temu, Marxx74x napisał: Sprawdzam sobie kolekcję Ace przez ostatnie dni .. niby wszystko poprawnie ale jak sex z anorektyczką : przyjemność jest ale nie ma za co złapać i boisz się, że zaraz na SOR wylądujesz bo się połamie. Nie do końca rozumiem (spróbuję się dowiedziec) dlaczego tak bardzo odchudzono te narty wagowo (przynajmniej mam takie wrażenie). Stabilne w szerokim zakresie prędkości, ładnie trzymają na twardym, w zasadzie mają wszystko co powinny mieć .. ale nie mają tego czegoś co by sprawiło, że się zakocham. Design fajny 😉 ale design nie jedzie. M. Masz na myśli całą gamę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Na razie trzy, kolejne czekają - może jutro się zmuszę choć pracowity dzień więc najpewniej we wtorek/środę sobie po sprawdzam. Ale tak "organoleptycznie" cechuje je podobna lekkość, taka "delikatność" .. więc może to kwestia gustu. Tak jak wspominałem nie powiem że jadą źle w warunkach testowych, wprost przeciwnie, jadą bardzo poprawnie i zapewne są to świetne narty dla bardzo szerokiego grona narciarzy, potrafię zrozumieć komu takie narty polecić - tyle że osobiście mam wrażenie powietrza pod nogami a tego po prostu nie lubię. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Godzinę temu, Marxx74x napisał: Na razie trzy, kolejne czekają - może jutro się zmuszę choć pracowity dzień więc najpewniej we wtorek/środę sobie po sprawdzam. Ale tak "organoleptycznie" cechuje je podobna lekkość, taka "delikatność" .. więc może to kwestia gustu. Tak jak wspominałem nie powiem że jadą źle w warunkach testowych, wprost przeciwnie, jadą bardzo poprawnie i zapewne są to świetne narty dla bardzo szerokiego grona narciarzy, potrafię zrozumieć komu takie narty polecić - tyle że osobiście mam wrażenie powietrza pod nogami a tego po prostu nie lubię. M. The R² FRAME wood core is a unique tip-to-tail laminated wood core where a softer wood center is Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Lutego Udostępnij Napisano 10 Lutego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi