Dzejk Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Witam, Jestem po swoim pierwszym wyjeździe w nasze Polskie Alpy - Białka tatrzańska 😄 Miałem tam ubrania wątpliwej jakości... aaaale nie zagłębiajmy się w temat, za równy miesiąc jadę w Alpy Włoskie gdzie temperatura już nie będzie sięgać 7 czy 8 stopni za dnia i maksymalnie -2 w nocy tylko raczej bliżej -7 za dnia i -10 wieczorami więc kupuję inną kurtkę narciarską, z pierwszego wyjazdu wiem już iż nie chce base / mid / top layer, najwygodniej jeździ mi się w czymś lekkim pod kurtką i ocieplaną kurtką, W każdym razie natrafiłem na markę Dare2b ( chyba pochodna marki Reggata ? ) w każdym razie mają całkiem ciekawe kurtki z ciekawymi membranami na rzekomych przecenach które wydają się być całkiem solidne i chciałem się poradzić waszych eksperckich porad 😄 - Tak wiem, mogę kupić rossignola za 2k... ale właśnie jkestem tutaj po to aby tego nie robić, zostanie więcej kasy na piwko 😄 1. https://www.skiwebshop.pl/dare2b-halfpipe-ii-kurtka-narciarska-mezczyzni-black-clay-brazowy-czarny-daredmp592-l5x 2.https://www.skiwebshop.pl/dare2b-eagly-ii-kurtka-narciarska-mezczyzni-black-clay-brazowy-czarny-daredmp594-l5x Obydwie kurtki mają specyfukacje 30/30k oraz są w mi potrzebnych rozmiarach, niestety jestem duży, tak już wyszło 😄 Przy okazji, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was testował stronę "northfinder.com/pl" widzę że mają fajny wybór spodni softshellowych w dobrych cenach oraz fajnych dużych na mnbie rozmiarach co cięzko jest mi znaleźć stacjonarnie niestety lub zostają mi marki pokroju wed`ze które niestety rozsypują się po pierwszym upadku ( nie pytajcie skąd wiem ) Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 13 minut temu, Dzejk napisał: Witam, Jestem po swoim pierwszym wyjeździe w nasze Polskie Alpy - Białka tatrzańska 😄 Miałem tam ubrania wątpliwej jakości... aaaale nie zagłębiajmy się w temat, za równy miesiąc jadę w Alpy Włoskie gdzie temperatura już nie będzie sięgać 7 czy 8 stopni za dnia i maksymalnie -2 w nocy tylko raczej bliżej -7 za dnia i -10 wieczorami więc kupuję inną kurtkę narciarską, z pierwszego wyjazdu wiem już iż nie chce base / mid / top layer, najwygodniej jeździ mi się w czymś lekkim pod kurtką i ocieplaną kurtką, W każdym razie natrafiłem na markę Dare2b ( chyba pochodna marki Reggata ? ) w każdym razie mają całkiem ciekawe kurtki z ciekawymi membranami na rzekomych przecenach które wydają się być całkiem solidne i chciałem się poradzić waszych eksperckich porad 😄 - Tak wiem, mogę kupić rossignola za 2k... ale właśnie jkestem tutaj po to aby tego nie robić, zostanie więcej kasy na piwko 😄 1. https://www.skiwebshop.pl/dare2b-halfpipe-ii-kurtka-narciarska-mezczyzni-black-clay-brazowy-czarny-daredmp592-l5x 2.https://www.skiwebshop.pl/dare2b-eagly-ii-kurtka-narciarska-mezczyzni-black-clay-brazowy-czarny-daredmp594-l5x Obydwie kurtki mają specyfukacje 30/30k oraz są w mi potrzebnych rozmiarach, niestety jestem duży, tak już wyszło 😄 Przy okazji, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was testował stronę "northfinder.com/pl" widzę że mają fajny wybór spodni softshellowych w dobrych cenach oraz fajnych dużych na mnbie rozmiarach co cięzko jest mi znaleźć stacjonarnie niestety lub zostają mi marki pokroju wed`ze które niestety rozsypują się po pierwszym upadku ( nie pytajcie skąd wiem ) Z góry dzięki za odpowiedzi. Nie wiem jak się sprawuje w realu dare2b ale o odzieży weedze mogę powiedzieć tylko pozytywnie. Jak podają parametry to są realne. Skoro gore tex pro ma mniej niż ten dare2b to ja zaczynam mieć wątpliwości. Papier przyjmie wszystko. Ale w szczegółach to już się może wypowiedzą używający tej odzieży. Tez kiedyś jeździłem w 2 warstwach ale już wiem że to nie jest uniwersalne. W marcu na stoku potrafi 15 stopni na plusie. W ocieplanej kurtce pot sie leje po …. Teraz tylko bazę/mid/top. Jak będzie potrzeba to daje dwa razy kod. Przemyśl temat jeśli nie jeździłeś jeszcze w marcowym słońcu. Takie ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejk Napisano 7 Lutego Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 40 minut temu, KrzysiekK napisał: Nie wiem jak się sprawuje w realu dare2b ale o odzieży weedze mogę powiedzieć tylko pozytywnie. Jak podają parametry to są realne. Skoro gore tex pro ma mniej niż ten dare2b to ja zaczynam mieć wątpliwości. Papier przyjmie wszystko. Ale w szczegółach to już się może wypowiedzą używający tej odzieży. Tez kiedyś jeździłem w 2 warstwach ale już wiem że to nie jest uniwersalne. W marcu na stoku potrafi 15 stopni na plusie. W ocieplanej kurtce pot sie leje po …. Teraz tylko bazę/mid/top. Jak będzie potrzeba to daje dwa razy kod. Przemyśl temat jeśli nie jeździłeś jeszcze w marcowym słońcu. Takie ode mnie Dzięki za odpowiedź, Wiem jak jest, teraz w Białce przy +9 musiałem nakładać SPV na twarz bo się opaliłem i było na prawdę ciepło, dla mnie ubieranie się na "cebulę" nie jest praktyczne, jakoś dziwnie mi się jeździ z kilkoma warstwami - nie wygodnie, w zasadzie ewentualnie jakiś softshell z prawdziwego zdarzenia i coś pod tym ale raczej chciałbym coś sprawdzonego. Pozdro ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Godzinę temu, KrzysiekK napisał: Tez kiedyś jeździłem w 2 warstwach ale już wiem że to nie jest uniwersalne. W marcu na stoku potrafi 15 stopni na plusie. W ocieplanej kurtce pot sie leje po …. Teraz tylko bazę/mid/top. Jak będzie potrzeba to daje dwa razy kod. Przemyśl temat jeśli nie jeździłeś jeszcze w marcowym słońcu. Krzysiu ..jedni lubia. pomarańcze a inni.... Prawdziwa przewaga hadshela/mid/ base to niska waga ..reszta to mit powtarzany na forach - uwaga , teraz bę®dzie odkrywczo >> w zimie jest zimno a w lecie ciepło........ przecie niech se "gume" kupi i będzie PRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, Dzejk napisał: Dzięki za odpowiedź, Wiem jak jest, teraz w Białce przy +9 musiałem nakładać SPV na twarz bo się opaliłem i było na prawdę ciepło, dla mnie ubieranie się na "cebulę" nie jest praktyczne, jakoś dziwnie mi się jeździ z kilkoma warstwami - nie wygodnie, w zasadzie ewentualnie jakiś softshell z prawdziwego zdarzenia i coś pod tym ale raczej chciałbym coś sprawdzonego. Pozdro ! Yhm. Wiesz, ja nie chce uchodzić za snoba pisząc o kosmicznych technologiach ale generalnie jest tak, że mi gore tex jeszcze nie przemókł a inne materiały profi przemokły wiec w tym kierunku bym szedł. Edytowane 7 Lutego przez KrzysiekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Moim zdaniem 30/30k na Białkę to mało. Wybacz ale musiałem. Życzę udanego zakupu. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 5 godzin temu, Dzejk napisał: Witam, Jestem po swoim pierwszym wyjeździe w nasze Polskie Alpy - Białka tatrzańska 😄 Miałem tam ubrania wątpliwej jakości... aaaale nie zagłębiajmy się w temat, za równy miesiąc jadę w Alpy Włoskie gdzie temperatura już nie będzie sięgać 7 czy 8 stopni za dnia i maksymalnie -2 w nocy tylko raczej bliżej -7 za dnia i -10 wieczorami więc kupuję inną kurtkę narciarską, z pierwszego wyjazdu wiem już iż nie chce base / mid / top layer, najwygodniej jeździ mi się w czymś lekkim pod kurtką i ocieplaną kurtką, W każdym razie natrafiłem na markę Dare2b ( chyba pochodna marki Reggata ? ) w każdym razie mają całkiem ciekawe kurtki z ciekawymi membranami na rzekomych przecenach które wydają się być całkiem solidne i chciałem się poradzić waszych eksperckich porad 😄 - Tak wiem, mogę kupić rossignola za 2k... ale właśnie jkestem tutaj po to aby tego nie robić, zostanie więcej kasy na piwko 😄 1. https://www.skiwebshop.pl/dare2b-halfpipe-ii-kurtka-narciarska-mezczyzni-black-clay-brazowy-czarny-daredmp592-l5x 2.https://www.skiwebshop.pl/dare2b-eagly-ii-kurtka-narciarska-mezczyzni-black-clay-brazowy-czarny-daredmp594-l5x Obydwie kurtki mają specyfukacje 30/30k oraz są w mi potrzebnych rozmiarach, niestety jestem duży, tak już wyszło 😄 Przy okazji, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was testował stronę "northfinder.com/pl" widzę że mają fajny wybór spodni softshellowych w dobrych cenach oraz fajnych dużych na mnbie rozmiarach co cięzko jest mi znaleźć stacjonarnie niestety lub zostają mi marki pokroju wed`ze które niestety rozsypują się po pierwszym upadku ( nie pytajcie skąd wiem ) Z góry dzięki za odpowiedzi. Powoli uporządkujmy temat. Po kiego grzyba Ci spodnie softshell-owe na narty ? Nie słyszałem o membranach 30k z ociepliną ale co ja tam wiem (to nie ma prawa działać). Jakiego rozmiaru potrzebujesz ? XXL bywa często tańszy od M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzejk Napisano 7 Lutego Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 16 minut temu, moruniek napisał: Powoli uporządkujmy temat. Po kiego grzyba Ci spodnie softshell-owe na narty ? Nie słyszałem o membranach 30k z ociepliną ale co ja tam wiem (to nie ma prawa działać). Jakiego rozmiaru potrzebujesz ? XXL bywa często tańszy od M. Temat uporządkowany - nie widzę tu zastrzeżeń, spodnie są ocieplane lub nie czyli w zasadzie softshell a to po takiego grzyba że w ocieplanych jest mi dużo za ciepło i wolałbym regulować temperaturę poniżej pasa cieplejszą lub mniej bielizną termiczną Kolego - nie wiem czy wiesz, ja teź nie wiem, po to tu jestem aby się dowiedzieć, potrzebuję rozmiarów w zależności od producenta, przestrzał jest duży, czasami nawet w 3xl się nie mieszczę 😄 softshell czy nie? Chyba pisze jak byk 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi