rask Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego Dzień dobry! Zachęcony sensownymi poradami na tym Forum proszę o podpowiedź w temacie wyboru nart: mężczyzna, 40 lat, 60kg, 175cm, stopa 26.5cm, kilka razy narty na nogach, instruktor pokazał podstawy, potem ćwiczyłem sam. Coś tam zjeżdżam z łatwych stoków, jadę tam gdzie chcę, nie tam gdzie mnie poniesie, daję radę się zatrzymać. Dotychczas miałem sprzęt z wypożyczalni, ale jego jakość pozostawia wiele do życzenia, dlatego chcę mieć swój. Chętnie sprzęt używany, ale w miarę świeży. Mam pożyczone na próbę Volkl RTM 75 159cm - warte zainteresowania? Poza tym proszę o podpowiedź w temacie butów. Mam pożyczone Head Edge 80 w odpowiednim rozmiarze, nie testowałem jeszcze na stoku - flex odpowiedni czy szukać czegoś innego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego Cześć na tym etapie nie martwić się sprzętem tylko jeździć. Buty ok, narty... Powiedzmy ok. Jak się na tym nauczysz czegoś, to będzie warto kombinować. Kilka razy narty na nogach to liźnięcie tematu zaledwie więc nie skupiaj się na sprzęcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego (edytowane) 19 minut temu, Kubis napisał: Cześć na tym etapie nie martwić się sprzętem tylko jeździć. Buty ok, narty... Powiedzmy ok. Jak się na tym nauczysz czegoś, to będzie warto kombinować. Kilka razy narty na nogach to liźnięcie tematu zaledwie więc nie skupiaj się na sprzęcie. Dobrze gadasz. Ja pierwszy sezon po intensywniejszym powrocie przejeździłem na paździerzach rentalowych rossi 156 i butach z flexem 70, nie przeszkadzało mi jakoś to szczególnie. Teraz wyskakuję z nich przy jakiejś hopce czy dynamiczniejsym skręcie. No chyba, że próbowałem ganiać jakichś lepszych ode mnie narciarzy a stok się zdegradował to rzucało mną jak żydem po pustym sklepie. Wtedy 60 dni w sezonie na nartach, tak więc, tak... kolejny to były już master 175 gs chwalone powszechnie a wpadły tanio (wyrwałem z nich wiązania bo śruby sprzedali mi połówkowe wkręcone na niby) i but rossi 110 więc... może i wcześniej mogłem się przesiąść ale czy było jasne że narciarstwo aż tak mi się spodoba? Pozdrawiam i życzę powodzenia... autorowi wątku na tym co ma... fotka bez związku, tyle, że narciarska... dziś z rana... Edytowane 3 Lutego przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rask Napisano 8 Lutego Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego Dziękuję za odpowiedzi! Zestaw przetestowany wczoraj, jeździ mi się wybornie. Co do nart, to na tym etapie rzeczywiście nie czuję różnicy, natomiast buty absolutnie bez porównania z tymi z wypożyczalni. Jest tak dobrze, że dziś znów pojechałem na stok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi