Skocz do zawartości

drewno czy pianka dla 9 latki?

Clip

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Mitek napisał:

Pierwszego zdania nie rozumiem? Skoro zjedzie to dlaczego omijacie?

A dziewczyna jest zajebista!!! - od razu widać. Kup jej solidne narty i puść ją wolno. Krzywdy sobie zrobić nie da z pewnością.

Pozdro

8 szwów na brodzie i tomografia po robieniu piruetów na stegnach czy jeszcze wiecej szwów na udzie po skakaniu na rowerze ...

mam powody ...

• Like 1
  • Sad 1

34 minuty temu, Clip napisał:

8 szwów na brodzie i tomografia po robieniu piruetów na stegnach czy jeszcze wiecej szwów na udzie po skakaniu na rowerze ...

mam powody ...

Trochę cię rozumie bo moja córka była identyczna - bez strachu kompletnie - po "dachowaniu" na quadzie dostała szlaban na motocykle .. teraz ma 35lat i córeczkę która będzie identyczna .. tak. że nie wymiękaj - daj jej oddychać i dyskretnie kontroluj.

• Like 3
  • Thanks 1

5 godzin temu, Clip napisał:

czy dla nadal początkującej 9 latki (147cm) powinienem kupowac drewno?

Niby jeździ od 4/5 roku zycia ale dwa wyjazdy ja ominęły z powodu chorób tuz przed.

Czerwone trasy ogarnia na tyle ze jezdzi w wolniejszej frakcji reszty ekipy, czarnych nie probowałem, pewnie by zjechała ale to bez sensu.

Styl jazdy taki jeszcze "dziecięcy" nie wiem nawet jak to wpisac w skalę.

Jezeli chodzi o narty to teraz ma 120cm i chce jej wymienic na 130cm bo jej to siega do ramienia.

Generalnie na OLX same pianki w tej dlugosci a 140 to chyba za dużo?

Buty nadal ma dziecięce na 3 klamry z zeszlego roku. Nie chce kupowac nowych dopasowanych bo na jesien będą za małe. To juz pewnie ostatni wyjazd w tym sezonie chyba ze jakis weekend w kraju dojdzie.

Dla 9-latki na tym etapie nadal lepiej zostać przy piankach, drewno to trochę overkill, chyba że jeździ naprawdę agresywnie. 130 cm brzmi spoko, skoro 120 sięga do ramienia, 140 to już byłoby trochę za dużo przy jej stylu jazdy. Buty  jeśli nie cisną, to dociągnij sezon, a nowe ogarniesz na jesień.

• Like 1

4 godziny temu, MagdaS napisał:

Dla 9-latki na tym etapie nadal lepiej zostać przy piankach, drewno to trochę overkill, chyba że jeździ naprawdę agresywnie. 130 cm brzmi spoko, skoro 120 sięga do ramienia, 140 to już byłoby trochę za dużo przy jej stylu jazdy. Buty  jeśli nie cisną, to dociągnij sezon, a nowe ogarniesz na jesień.

Bzdura i to obroń sztuczna inteligencjo.

Pozdro

3 godziny temu, Jan napisał:

Po co robisz z kolegi idiotę kmiotku? Sprawia Ci przyjemność oszukiwanie ludzi?

Osobiście mnie to szokuje tym bardziej, że jeździsz na nartach więc po co kogoś oszukiwać? Szczerze... nie rozumiem,.

11 godzin temu, Clip napisał:

mam powody ...

Co te Leośki mają z tymi brodami?! - moja też dwa razy szyta.

A ja nie lepszy. Jak była mała, to ją wkręcałem, ze na SORze jej świńską łatkę w brodę wszyli bo się inne skończyły 🤣 Stąd ma taki charakter. 

Leośki są super. 

Edytowane przez KrzysiekK