Durendal Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia (edytowane) Cześć. po 14 sezonach z aktualnymi nartami, koniecznie muszę już zmienić sprzęt na coś nowszego Płeć: M 2. Wiek: 39 3. Waga: 76 kg 4. Wzrost: 174 cm. 5. Jak długo jeździsz na nartach? 20 sezonów na nartach i 10 sezonów na snowboardzie (14 ostatnich sezonow tylko narty) 6. Moje umiejętności oceniam: 6.5-7/10 7. Buty też do zmiany. Aktualnie Rossignol 80 8. Jakie masz teraz narty? Rossignol Zenith ZX 164cm R14 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący): Aktualnie długie skręty, prędkość do 85km/h z pełną kontrolą, po przygotowanych stokach 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju. Dolomity, Alpy, Jaworzyna 11. Możliwości finansowe: Nowe do ok 2500, buty do 1000 12. Brałem pod uwagę przy wyborze: Aktualnie myślałem o Head SLR lub GSR. Lubie jazdę długimi skrętami z dość dużą prędkością, dawniej zawsze marzyły mi się gigantki, ale coraz bardziej czuję że brakuje mi zwinności w ciasnych skrętach. Lubie też czasem wjechać sobie na ski park albo cross trochę poskakać , tam giganty się nie nadają. Dlatego zacząłem myślę o o nartach z trochę krótszym promieniem skrętu. Chciałbym narty które pozwoliły by mi na stabilną jazdę przy prędkościach do 80km/h, ale dodały trochę więcej zwinności. Czuję też że twardość butów 80 to stanowczo za mało. Myślę nad czymś do kompletu w okolicy 100-110. Edytowane 26 Stycznia przez Durendal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Czesć Poziom instruktorski z opisu. Sugeruję kupić porządnego GSa i wybrać się na parę wyjazdów szkoleniowych w szkoleniu sportowym. Jedyna rozsądna rada. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Skosztuj Rossi GS master. Niby GS a skręcają żwawo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Durendal Napisano 26 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 1 godzinę temu, lucky_luke napisał: Skosztuj Rossi GS master. Niby GS a skręcają żwawo. Pozdrawiam A Rossi LT Ti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia Nie jeździłem. GS master mam i to taka oszukana gs moim zdaniem - ale w dobrym tego słowa znaczeniu. Skrętna narta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Stycznia Udostępnij Napisano 26 Stycznia 15 minut temu, Durendal napisał: A Rossi LT Ti? Rossi LT to miękka narta. Opisujesz swoją jazdę jako zaawansowaną kupuj porządne sportowe narty i szkolenie w jeździe sportowej albo... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Durendal Napisano 26 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia Do mojego wzrostu jaka długość sugerujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia Jak szybko i długie skręty to 170-180 cm, raczej w połowie przedziału i dłuższe. Długość nie będzie przeszkadzać przy odpowiednich umiejętnościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano 27 Stycznia Udostępnij Napisano 27 Stycznia (edytowane) 17 godzin temu, Durendal napisał: A Rossi LT Ti? Szukaj Hero Athlete. Kolega przesiadł się z Elite Ti i jest zachwycony (po opisie maxie podobne umiejętności). Narty Sztywniejsze, bardzo pewne, lepiej trzymają na twardym, pozwalają na agresywniejszą jazdę śladem ciętym, da się z nich wykrzesać dużo dynamiki. Nowe Elan SCX pewnie też przypadły by Ci do gustu. Osobiście jednak brał bym jakieś sklepowe GS, wybór dobrych nart w tej kategorii jest ogromny. Jak dobrze jeździsz to w zacieśnieniu skrętu nie powinno być problemu nawet na wąskich stokach 🙂 Edytowane 27 Stycznia przez herbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi