Skocz do zawartości

Wada fabryczna wiązań w starych nartach Atomic

lubeckim

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Edwin napisał:

@lubeckimi jak tam, żyjesz po tych tyczkach?🤔

To jest tak. Ustawiłem mu 2 sekcje każda w rozstawie ok. 11.m i w linii spadku stoku. W sekcji kolanówek 3 tyczkowy vertical, w sekcji długich nieco szersza rozstawa. Sumarycznie 17 skrętów. Początek był dramatyczny, jakieś tam próby dostosowania szkoleń do jazdy na tyczkach....bardzo oporowo ale z przejazdu na przejazd coraz bardziej na "okrągło" i coraz bardziej w linii spadku....finalny przejazd całkiem przyzwoity. Czy "gardy" się przydały - tak , czy było chwycenie tyczki - tak i gleba bardzo fajna. Ciekaw jestem wrażeń @lubeckim po treningu GS który miał być zaraz po Nas. W ramach prowadzonych rozmów "kanapowych" w kontekście szkoleń to mam własne wnioski ale myślę że Mati jest dużym chłopcem i jest w stanie przemielić moje uwagi. 

8 minut temu, Adam ..DUCH napisał:

Czy "gardy" się przydały - tak , czy było chwycenie tyczki

Gardy na pewno się przydały,ale miałem na myśli we wcześniejszym wpisie nie gardy,tylko ochraniacze na piszczele. Tak bynajmniej zrozumiałem z wpisów o zakupie ochraniaczy,dlatego napisałem, że się nie przydadzą na tym etapie😄

1 minutę temu, Edwin napisał:

Gardy na pewno się przydały,ale miałem na myśli we wcześniejszym wpisie nie gardy,tylko ochraniacze na piszczele. Tak bynajmniej zrozumiałem z wpisów o zakupie ochraniaczy,dlatego napisałem, że się nie przydadzą na tym etapie😄

Temat jest prosty i wg. mnie nie podlegający dyskusji. Na GS możesz jechać na byle czym ale jeżeli mamy się bawić w SL to nagolenniki i gardy na kije obowiązkowe....w swojej ocenie popatrz przez pryzmat organizatora i ubezpieczalni i faktu że na te pożal się boże tych 17 tyczek którąś chwycić prawidłowo może..

• Haha 1

Ja absolutnie nie nabijam się i nie drwię, bo mam szacunek do wszystkich,a zwłaszcza do bardzo ambitnych  którym się chce,tylko widziałem wielu na sl z umiejętnościami i dużo wyższym levelem, którzy nawet się nie ocierali o tyczki.

Z tych co poznałeś np. @migi @Kaemkiedyś na tyczkach.

Edytowane przez Edwin

A czy tyczki,czy GS to fajna zabawa dla każdego bo wiele uczy i jak najbardziej każdemu polecam,sam wiesz...

A tak wygląda jazda dobrego narciarza który ma styczność po raz pierwszy z tyczkami. Zawody nasze Skiforum  

https://youtu.be/bA9KfQ6L1S8?feature=sharedhttps://youtu.be/cmVYWEm5soM?feature=shared

https://youtu.be/cmVYWEm5soM?feature=shared

Edytowane przez Edwin
  • Thanks 2