Spiochu Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 4 godziny temu, Jan napisał: dobry pomysł, emerytura od 60 powinna dotyczyć wszystkich A w porozumieniu z unią sfinansują to emigranci z Polski w innych krajach, ze swoich emerytur lub wynagrodzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 9 godzin temu, Spiochu napisał: Tymczasem peło ma pomysł na nowe przywileje dla miernot: https://biznes.interia.pl/praca/news-nowa-grupa-z-wczesniejsza-emerytura-tego-chca-poslowie-resor,nId,7903678 I słusznie. To dotyczy strażników (i strażniczek :)) miejskich. Małej grupy, której praca i obowiązki zbliżone są do policji, gdzie przechodzi się na emeryturę wcześnie. Aby nie było. Jestem zdecydowanym zwolennikiem wydłużenia wieku emerytalnego dla obu płci do 67 roku życia a nawet dłużej. Z wyjątkiem wyjątków. Sam przestałem pracować w wieku 73 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 6 minut temu, a_senior napisał: I słusznie. To dotyczy strażników (i strażniczek :)) miejskich. Małej grupy, której praca i obowiązki zbliżone są do policji, gdzie przechodzi się na emeryturę wcześnie. Aby nie było. Jestem zdecydowanym zwolennikiem wydłużenia wieku emerytalnego dla obu płci do 67 roku życia a nawet dłużej. Z wyjątkiem wyjątków. Sam przestałem pracować w wieku 73 lat. A ja jestem za tym aby rozwiązać te straże, a fundusze na ich utrzymanie przekierować na policję. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 13 minut temu, kordiankw napisał: A ja jestem za tym aby rozwiązać te straże, a fundusze na ich utrzymanie przekierować na policję. Jasna sprawa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 51 minut temu, a_senior napisał: w wieku 73 lat. w tym wieku spory procent społeczeństwa musi nosić już pampersy 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 55 minut temu, kordiankw napisał: A ja jestem za tym aby rozwiązać te straże, a fundusze na ich utrzymanie przekierować na policję. Tylko w policji brak ludzi do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego Godzinę temu, a_senior napisał: I słusznie. To dotyczy strażników (i strażniczek :)) miejskich. Małej grupy, której praca i obowiązki zbliżone są do policji, gdzie przechodzi się na emeryturę wcześnie. Aby nie było. Jestem zdecydowanym zwolennikiem wydłużenia wieku emerytalnego dla obu płci do 67 roku życia a nawet dłużej. Z wyjątkiem wyjątków. Sam przestałem pracować w wieku 73 lat. Zależy czym ktoś się zajmuje. Nie każdy starzeje się tak samo. Moim zdaniem na emeryturę powinno się przechodzić po przepracowaniu określonej ilości lat, bo powiedzmy po 40 latach pracy powinniśmy zgromadzić kapitał pozwalający na emeryturę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 35 minut temu, brachol napisał: Tylko w policji brak ludzi do pracy. Gdyby środki, które są wydawane na utrzymanie straży miejskich/gminnych zasiliły policję, to i ludzie by się znaleźli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 18 minut temu, kordiankw napisał: Gdyby środki, które są wydawane na utrzymanie straży miejskich/gminnych zasiliły policję, to i ludzie by się znaleźli. Może tak, ciekawe jaka pensja wystarczy, żeby zachęcić do pracy w policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 3 godziny temu, kordiankw napisał: A ja jestem za tym aby rozwiązać te straże, a fundusze na ich utrzymanie przekierować na policję. Nie mam wyrobionego zdania na ten temat. Mnie straż nie przeszkadza i nigdy mi nie dopiekła. Wydaje mi się, że zajmują się takimi sprawami, np. gonią źle parkujących, do których szkoda policji. Ale tylko wydaje mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego Godzinę temu, a_senior napisał: Nie mam wyrobionego zdania na ten temat. Mnie straż nie przeszkadza i nigdy mi nie dopiekła. Wydaje mi się, że zajmują się takimi sprawami, np. gonią źle parkujących, do których szkoda policji. Ale tylko wydaje mi się. Mam sąsiadkę w straży miejskiej, wbrew ogólnej opinii, to nie do końca takie darmozjady i niepotrzebny wytwór. Zabezpieczają mnóstwo imprez, których w dużych miastach jest prawdziwy natłok, a nie do wszystkiego potrzebna jest policja. Edukują dzieci w przedszkolach i szkołach, muszą gonić menelstwo ,co nie jest wdzięcznym zajęciem, do tego tak jak pisaliście parkowanie itd. Za to wszystko otrzymują mierną pensje i wiecznie mają niedobór ludzi, a za te pieniądze policjant by nie pracował, do tego poszedłby na wcześniejszą emeryturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego 11 godzin temu, a_senior napisał: I słusznie. To dotyczy strażników (i strażniczek :)) miejskich. Małej grupy, której praca i obowiązki zbliżone są do policji, gdzie przechodzi się na emeryturę wcześnie. Aby nie było. Jestem zdecydowanym zwolennikiem wydłużenia wieku emerytalnego dla obu płci do 67 roku życia a nawet dłużej. Z wyjątkiem wyjątków. Sam przestałem pracować w wieku 73 lat. W chwili gdy system emerytalny się załamuje, chcesz przyznawać kolejne przywileje? Ppważnie? Pomijam już fakt, że straż miejska jest zbędna a kompetencje strażników często żenujące. Równy wiek emerytalny dla wszystkich a jak ktoś nie jest zdolny do pracy w swoim zawodzie to niech pojdzie do innej. Nie stać nas na utrzymywanie wcześniejszych emerytow, którzy zwykle i tak pracuja na lewo, albo siedza w domu i chleja wódę zamiast robić coś sensownego. Dla cieżko chorych renta. A sluzby powinny zadabac by w ich szeregach kazdy byl w formie, niezależnie od wieku. Na tym polega ten zawód. Kordian pewnie nadal zmieści sie w normach dla 20-latków, więc jak się chce to można. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Lutego Udostępnij Napisano 2 Lutego (edytowane) 13 godzin temu, Spiochu napisał: A w porozumieniu z unią sfinansują to emigranci z Polski w innych krajach, ze swoich emerytur lub wynagrodzen. a co jeszcze za mało dostaliście od Unii ? nie wystarcza ? https://forsal.pl/gospodarka/artykuly/9498040,ile-polska-otrzymala-pieniedzy-z-ue-przez-20-lat-kwota-robi-wrazenie.html to pracujcie do śmierci i módlcie się Wywrotki przyjeżdżają jedna za drugą i wysypują tony piasku i kamienia. W niezwyczajny plac budowy zamienia się działka położona kilkaset metrów od sanktuarium w Konotopiu, niedaleko Torunia. To właśnie tam, w środku wsi, stanie gigantyczna figura Matki Boskiej. Ma mierzyć ponad 55 metrów. Konstrukcja nie tylko przewyższy słynny pomnik Jezusa w Świebodzinie. Chrystus z Rio de Janeiro przy tej figurze będzie filigranowy. Edytowane 2 Lutego przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego 11 godzin temu, Jan napisał: a co jeszcze za mało dostaliście od Unii ? nie wystarcza ? https://forsal.pl/gospodarka/artykuly/9498040,ile-polska-otrzymala-pieniedzy-z-ue-przez-20-lat-kwota-robi-wrazenie.html to pracujcie do śmierci i módlcie się Wywrotki przyjeżdżają jedna za drugą i wysypują tony piasku i kamienia. W niezwyczajny plac budowy zamienia się działka położona kilkaset metrów od sanktuarium w Konotopiu, niedaleko Torunia. To właśnie tam, w środku wsi, stanie gigantyczna figura Matki Boskiej. Ma mierzyć ponad 55 metrów. Konstrukcja nie tylko przewyższy słynny pomnik Jezusa w Świebodzinie. Chrystus z Rio de Janeiro przy tej figurze będzie filigranowy. Oj Jasiu, Jasiu z tym dawaniem, to się głośno mówi, bo dobrze brzmi. https://businessinsider.com.pl/finanse/tak-rosnie-zadluzenie-skarbu-panstwa-nowy-rekord/hcgz78d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego 2 minuty temu, Gabrik napisał: Oj Jasiu, Jasiu z tym dawaniem, to się głośno mówi, bo dobrze brzmi. https://businessinsider.com.pl/finanse/tak-rosnie-zadluzenie-skarbu-panstwa-nowy-rekord/hcgz78d Taki rzond wybraliscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 21 godzin temu, Jan napisał: Taki rzond wybraliscie Najlepszy, bo niezależny od Nowogrodzkiej 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 6 godzin temu, MarioJ napisał: Najlepszy, für Deutschland? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego W dniu 3.02.2025 o 11:36, Gabrik napisał: Oj Jasiu, Jasiu z tym dawaniem, to się głośno mówi, bo dobrze brzmi. https://businessinsider.com.pl/finanse/tak-rosnie-zadluzenie-skarbu-panstwa-nowy-rekord/hcgz78d Ciekawe statystki. Można tam zobaczyć fundusz covidowy na kilkaset mld, którego efektem było uśmiercenie dodatkowych 100tys. (lub więcej) obywateli. To są takie straty jakby Polska przez rok była bombardowana i odpierała ruską inwazję, a to był jedynie pis do spółki z po i innymi popierającymi te działania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 59 minut temu, Spiochu napisał: Ciekawe statystki. Można tam zobaczyć fundusz covidowy na kilkaset mld, którego efektem było uśmiercenie dodatkowych 100tys. (lub więcej) obywateli. To są takie straty jakby Polska przez rok była bombardowana i odpierała ruską inwazję, a to był jedynie pis do spółki z po i innymi popierającymi te działania. Piter jesteś tak szacuję młodszy o 15 - 20 lat, czyli w 90 roku byłeś berbeć, lub się rodziłeś. Zanim PoPisem się człowiek przejmie, to trzeba zdać sobie sprawę kto i co wykonał w 89, bo to czy się chce, czy nie, rzutuje na wszystko co się dzieje przez ostatnie 36 lat. A sam koronka, łoj gruby temat, ale nie na te forum. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego (edytowane) 2 godziny temu, Spiochu napisał: Ciekawe statystki. Można tam zobaczyć fundusz covidowy na kilkaset mld, którego efektem było uśmiercenie dodatkowych 100tys. (lub więcej) obywateli. To są takie straty jakby Polska przez rok była bombardowana i odpierała ruską inwazję, a to był jedynie pis do spółki z po i innymi popierającymi te działania. Cześć Masz bardzo jednostronne spojrzenie Piotrze. Nie dyskutuję z nim - stwierdzam fakt. Generalnie dyskutujecie o rzeczach, które tak naprawdę nie maja wielkiego znaczenia a już na pewno nie ma się co nimi przejmować, no chyba, że ma się na nie jakiś realny wpływ. Pozdro Edytowane 4 Lutego przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego Godzinę temu, Gabrik napisał: Piter jesteś tak szacuję młodszy o 15 - 20 lat, czyli w 90 roku byłeś berbeć, lub się rodziłeś. Zanim PoPisem się człowiek przejmie, to trzeba zdać sobie sprawę kto i co wykonał w 89, bo to czy się chce, czy nie, rzutuje na wszystko co się dzieje przez ostatnie 36 lat. A sam koronka, łoj gruby temat, ale nie na te forum. PoPis to tylko zachowana ciągłość decyzji, podjętych w 1989r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego Godzinę temu, Gabrik napisał: Piter jesteś tak szacuję młodszy o 15 - 20 lat, czyli w 90 roku byłeś berbeć, lub się rodziłeś. Zanim PoPisem się człowiek przejmie, to trzeba zdać sobie sprawę kto i co wykonał w 89, bo to czy się chce, czy nie, rzutuje na wszystko co się dzieje przez ostatnie 36 lat. A sam koronka, łoj gruby temat, ale nie na te forum. No właśnie, cały czas ta sama mafia. Pamiętam z dzieciństwa szopkę noworoczną. to było ze 30 lat temu a już były tam kaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 2 godziny temu, grimson napisał: PoPis to tylko zachowana ciągłość decyzji, podjętych w 1989r. A temperatury jaka była przed wiekami nie możemy mierzyć i oczywiście Ziemia jest płaska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 30 minut temu, Mitek napisał: A temperatury jaka była przed wiekami nie możemy mierzyć i oczywiście Ziemia jest płaska... znowu chrzanisz glupoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 Lutego Udostępnij Napisano 4 Lutego 3 godziny temu, Spiochu napisał: No właśnie, cały czas ta sama mafia. Pamiętam z dzieciństwa szopkę noworoczną. to było ze 30 lat temu a już były tam kaczki. Zapisz się do jakiejś partii albo organizacji i użyj tam swojej mądrości. Wtedy zmienisz rzeczywistość świata. A tak to tylko pitolenie na forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi