Spiochu Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 4 godziny temu, Jan napisał: dobry pomysł, emerytura od 60 powinna dotyczyć wszystkich A w porozumieniu z unią sfinansują to emigranci z Polski w innych krajach, ze swoich emerytur lub wynagrodzen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 9 godzin temu, Spiochu napisał: Tymczasem peło ma pomysł na nowe przywileje dla miernot: https://biznes.interia.pl/praca/news-nowa-grupa-z-wczesniejsza-emerytura-tego-chca-poslowie-resor,nId,7903678 I słusznie. To dotyczy strażników (i strażniczek :)) miejskich. Małej grupy, której praca i obowiązki zbliżone są do policji, gdzie przechodzi się na emeryturę wcześnie. Aby nie było. Jestem zdecydowanym zwolennikiem wydłużenia wieku emerytalnego dla obu płci do 67 roku życia a nawet dłużej. Z wyjątkiem wyjątków. Sam przestałem pracować w wieku 73 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, a_senior napisał: I słusznie. To dotyczy strażników (i strażniczek :)) miejskich. Małej grupy, której praca i obowiązki zbliżone są do policji, gdzie przechodzi się na emeryturę wcześnie. Aby nie było. Jestem zdecydowanym zwolennikiem wydłużenia wieku emerytalnego dla obu płci do 67 roku życia a nawet dłużej. Z wyjątkiem wyjątków. Sam przestałem pracować w wieku 73 lat. A ja jestem za tym aby rozwiązać te straże, a fundusze na ich utrzymanie przekierować na policję. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 13 minut temu, kordiankw napisał: A ja jestem za tym aby rozwiązać te straże, a fundusze na ich utrzymanie przekierować na policję. Jasna sprawa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 51 minut temu, a_senior napisał: w wieku 73 lat. w tym wieku spory procent społeczeństwa musi nosić już pampersy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 55 minut temu, kordiankw napisał: A ja jestem za tym aby rozwiązać te straże, a fundusze na ich utrzymanie przekierować na policję. Tylko w policji brak ludzi do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, a_senior napisał: I słusznie. To dotyczy strażników (i strażniczek :)) miejskich. Małej grupy, której praca i obowiązki zbliżone są do policji, gdzie przechodzi się na emeryturę wcześnie. Aby nie było. Jestem zdecydowanym zwolennikiem wydłużenia wieku emerytalnego dla obu płci do 67 roku życia a nawet dłużej. Z wyjątkiem wyjątków. Sam przestałem pracować w wieku 73 lat. Zależy czym ktoś się zajmuje. Nie każdy starzeje się tak samo. Moim zdaniem na emeryturę powinno się przechodzić po przepracowaniu określonej ilości lat, bo powiedzmy po 40 latach pracy powinniśmy zgromadzić kapitał pozwalający na emeryturę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 35 minut temu, brachol napisał: Tylko w policji brak ludzi do pracy. Gdyby środki, które są wydawane na utrzymanie straży miejskich/gminnych zasiliły policję, to i ludzie by się znaleźli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 18 minut temu, kordiankw napisał: Gdyby środki, które są wydawane na utrzymanie straży miejskich/gminnych zasiliły policję, to i ludzie by się znaleźli. Może tak, ciekawe jaka pensja wystarczy, żeby zachęcić do pracy w policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, kordiankw napisał: A ja jestem za tym aby rozwiązać te straże, a fundusze na ich utrzymanie przekierować na policję. Nie mam wyrobionego zdania na ten temat. Mnie straż nie przeszkadza i nigdy mi nie dopiekła. Wydaje mi się, że zajmują się takimi sprawami, np. gonią źle parkujących, do których szkoda policji. Ale tylko wydaje mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Godzinę temu, a_senior napisał: Nie mam wyrobionego zdania na ten temat. Mnie straż nie przeszkadza i nigdy mi nie dopiekła. Wydaje mi się, że zajmują się takimi sprawami, np. gonią źle parkujących, do których szkoda policji. Ale tylko wydaje mi się. Mam sąsiadkę w straży miejskiej, wbrew ogólnej opinii, to nie do końca takie darmozjady i niepotrzebny wytwór. Zabezpieczają mnóstwo imprez, których w dużych miastach jest prawdziwy natłok, a nie do wszystkiego potrzebna jest policja. Edukują dzieci w przedszkolach i szkołach, muszą gonić menelstwo ,co nie jest wdzięcznym zajęciem, do tego tak jak pisaliście parkowanie itd. Za to wszystko otrzymują mierną pensje i wiecznie mają niedobór ludzi, a za te pieniądze policjant by nie pracował, do tego poszedłby na wcześniejszą emeryturę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi