Spiochu Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu W dniu 28.01.2025 o 15:07, Adam ..DUCH napisał: i dobrze że jest Karolina i wiem co to jest XD i CR), A co to jest CR? W przemysłowym korpo to Change Request czyli zmiana w projekcie, ale wątpie by o to Ci chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 23 godziny temu Udostępnij Napisano 23 godziny temu W dniu 28.01.2025 o 14:19, Jan napisał: wiem wiem, turystycznie Polska jest genialnym krajem, moja koleżanka czysta Niemka jest absolutnie zachwycona a jak byłem w Zakopcu to żonka koniecznie chciała spać w Domu Turysty i z wielkim szczęściem udało się wyrwać ostatni wolny pokój. Masz na myśli urodę tradycyjnej Helgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowane) W dniu 28.01.2025 o 05:19, kordiankw napisał: Zrobiłeś coś w kierunku poprawy dzietności i zmniejszenia epidemii singli? Znacznie więcej niż myślisz. Tylko nawet jak ja nie będę się przyczyniał do problemu to zjawisko społeczne pozostanie. Przede wszystkim wyprodukowaliście jako starsze pokolenie masę mlodych ludzi o nierealnych oczekiwaniach względem partnera. W szczególności problem ten dotyczy kobiet, ale niektórych panów również. Teoretycznie to wina samych młodych ludzi, że tak się zachowują, ale ktoś ich ukształtował, wpoił im wzorce zachowań. Edytowane 22 godziny temu przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu W dniu 28.01.2025 o 09:30, Lexi napisał: Ja tam specjalnie w garbate aniołki nie wierzyłem bo po 8 latach złodziejstwa i niszczenia wszystkiego szybko sie nie da budować ale miałem nadzieję że bandyci i złodzieje pójdą siedzieć bo w takim wypadku byłoby pewne że następna ekipa też posadzi tego kogo "złapie" na czymkolwiek i dla społeczeństwa miałoby to konkretny wymiar. Natomiast jakieś działania "pozorowane" niespecjalnie mnie przekonują ..koalicja musi zacząć się obawiać bo o ile pis ma wyznawców o tyle reszta ma zaledwie wyborców.. Miejsce bandytów i złodzieji zajęli inni bandyci i złodzieje i to nawet z tej samej mafii. Na tym bym się skupił, a reszta to detale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu W dniu 28.01.2025 o 06:27, Mitek napisał: Cześć Czyli fiskalizacja i solidnie rozbudowany socjal. OK. A co z tymi, którym się po prostu nie chce? Pozdro Fiskalizacja i rozbudowany socjal to jest teraz a ważne tematy i tak leżą i kwiczą. Tak jak napisałem, dla pracujących. Żadnych zasiłków, dopłat, dotacji i przywilejów, bo to tylko pole do przekrętów. Renta dla niezdolnych do pracy i emerytura dla wszystkich od 65 (70?) roku życia bez względu na płeć i zawód. Brak 800+, babciowych, wakacji kredytowych, kredytów z dopłatą, dopłat do elektryków itd.. Zus taki sam do zapłaty (ryczałt) dla każdego, brak podatku dochodowego od osób fiz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu 4 godziny temu, Spiochu napisał: Znacznie więcej niż myślisz. Tylko nawet jak ja nie będę się przyczyniał do problemu to zjawisko społeczne pozostanie. Przede wszystkim wyprodukowaliście jako starsze pokolenie masę mlodych ludzi o nierealnych oczekiwaniach względem partnera. W szczególności problem ten dotyczy kobiet, ale niektórych panów również. Teoretycznie to wina samych młodych ludzi, że tak się zachowują, ale ktoś ich ukształtował, wpoił im wzorce zachowań. Czyli ożeniłeś się, spłodziłeś kilku potomków i nie powiększasz epidemii singli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 11 godzin temu, Spiochu napisał: o ile pis ma wyznawców o tyle reszta ma zaledwie wyborców.. Obserwując to forum, to jest dokładnie odwrotnie. Dlatego forum siada, bo kostnieje w jedynej słusznej, lewicowej agitce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 12 minut temu, artie40 napisał: Obserwując to forum, to jest dokładnie odwrotnie. Dlatego forum siada, bo kostnieje w jedynej słusznej, lewicowej agitce. Coś pomyliłeś w cytowaniu, bo ja tego nie pisałem. Tu na forum wyraznie widac wyznawcow peło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 10 godzin temu Udostępnij Napisano 10 godzin temu 7 godzin temu, kordiankw napisał: Czyli ożeniłeś się, spłodziłeś kilku potomków i nie powiększasz epidemii singli? Non stop się z kimś umawiam, żeby taki plan zrealizować. Obecnie wiele osób nawet nie probuje. Albo są w związkach i nie chcą dzieci, albo założyli, że nie mają szans na znalezienie partnerki/partnera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 51 minut temu, Spiochu napisał: Non stop się z kimś umawiam, żeby taki plan zrealizować. Obecnie wiele osób nawet nie probuje. Albo są w związkach i nie chcą dzieci, albo założyli, że nie mają szans na znalezienie partnerki/partnera. ...albo jeszcze są za wygodni, żeby tworzyć związek, który wymaga rozmaitych kompromisów i dania też czegoś od siebie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 9 minut temu, brachol napisał: ...albo jeszcze są za wygodni, żeby tworzyć związek, który wymaga rozmaitych kompromisów i dania też czegoś od siebie... Większość nawet do tego etapu nie dochodzi. Panny szukają modela a przeciętni panowie rezygnują, bo żadna ich nie chce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 3 minuty temu, Spiochu napisał: Większość nawet do tego etapu nie dochodzi. Panny szukają modela a przeciętni panowie rezygnują, bo żadna ich nie chce. Generalizujesz. Może szukasz w złym miejscu - może to środowisko w którym się obracasz akurat nie jest najwłaściwsze na znalezienie partnerki dla Ciebie? (naprawdę, są też normalne "panny") Albo może jesteś zbyt zasadniczy i sam masz wysokie wymagania? Z cyklu dobre rady: nie poddawaj się 😉 mnie też chwilę zajęło zanim zakotwiczyłam w stałym związku, zdecydowanie potrzeba wytrwałości w dążeniu do celu, ale w końcu się udaje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 4 minuty temu, zając napisał: Generalizujesz. Może szukasz w złym miejscu - może to środowisko w którym się obracasz akurat nie jest najwłaściwsze na znalezienie partnerki dla Ciebie? (naprawdę, są też normalne "panny") Albo może jesteś zbyt zasadniczy i sam masz wysokie wymagania? Z cyklu dobre rady: nie poddawaj się 😉 mnie też chwilę zajęło zanim zakotwiczyłam w stałym związku, zdecydowanie potrzeba wytrwałości w dążeniu do celu, ale w końcu się udaje. Dzięki za rady, ale mój post odnosił się właśnie do ogólnego zjawiska a nie prywatnych doświadczeń. Mnie udaje się regularnie z kimś umawiać, więc jakieś wyjątki znajduję. W zdecydowanej większości przypadków wygląda to tak jak napisałem w poprzednim poście. Niezależnie od środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artie40 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Spiochu napisał: Coś pomyliłeś w cytowaniu, bo ja tego nie pisałem. Tu na forum wyraznie widac wyznawcow peło. Sorki, wyjąłem wątek z twojego wpisu, choć nie był Twojego autorstwa. Ale tak, większość tu jest za demokracją warczącą, cenzurą wypowiedzi i podobnymi pomysłami aktualnie rządzących. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Godzinę temu, Spiochu napisał: Większość nawet do tego etapu nie dochodzi. Panny szukają modela a przeciętni panowie rezygnują, bo żadna ich nie chce. Taki wizerunek jest kreowany przez media, z przeciętnym partnerem jesteś postrzegany jako jakiś nieudacznik (celebryci mają jeszcze gorzej bo są oceniani przez dużą grupę osób często z nastawieniem negatywnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu 2 godziny temu, Spiochu napisał: Non stop się z kimś umawiam, żeby taki plan zrealizować. Obecnie wiele osób nawet nie probuje. Albo są w związkach i nie chcą dzieci, albo założyli, że nie mają szans na znalezienie partnerki/partnera. to ja mogę popytać bo mam taką wolną koleżankę, dobrze ustawioną, lubi podróże, dzieci nie chce, na nartach jeździ ale nie najlepiej, pies jej zdechł to się za kimś rozgląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 3 godziny temu, Spiochu napisał: Non stop się z kimś umawiam, żeby taki plan zrealizować. Obecnie wiele osób nawet nie probuje. Albo są w związkach i nie chcą dzieci, albo założyli, że nie mają szans na znalezienie partnerki/partnera. To może zacznij się umawiać z tą jedyną. Jak się łapie wiele srok za ogon, to można nie złapać żadnej. A i kobiety nie lubią konkurencji 🤣. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, kordiankw napisał: To może zacznij się umawiać z tą jedyną. Jak się łapie wiele srok za ogon, to można nie złapać żadnej. A i kobiety nie lubią konkurencji 🤣. Konkurencja to dobry sposób. Wtedy już nie czują się taką księżniczką co może tylko wybrzydzać. I jak się któraś rozmyśli to masz jeszcze kilka innych w zapasie. Tylko za dużo czasu to zabiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Godzinę temu, Jan napisał: to ja mogę popytać bo mam taką wolną koleżankę, dobrze ustawioną, lubi podróże, dzieci nie chce, na nartach jeździ ale nie najlepiej, pies jej zdechł to się za kimś rozgląda Jak jest ładna i ma ok. 30 lat to spoko. A nie czekaj, wtedy by nie była Twoją koleżanką;) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 34 minuty temu, Spiochu napisał: Konkurencja to dobry sposób. Wtedy już nie czują się taką księżniczką co może tylko wybrzydzać. I jak się któraś rozmyśli to masz jeszcze kilka innych w zapasie. Tylko za dużo czasu to zabiera. To chyba jednak pozostaniesz singlem... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, brachol napisał: To chyba jednak pozostaniesz singlem... Chyba nie do końca rozumiesz co mam na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, Spiochu napisał: Panny szukają modela a przeciętni panowie rezygnują, bo żadna ich nie chce. 1 godzinę temu, Spiochu napisał: Jak jest ładna i ma ok. 30 lat to spoko. A nie czekaj, wtedy by nie była Twoją koleżanką;) No weź, bądź konsekwentny - skoro nie podoba Ci się że panny szukają modela, to nie zaznaczaj że potencjalna Twoja dziewczyna musi być ładna 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Godzinę temu, Spiochu napisał: Chyba nie do końca rozumiesz co mam na myśli. Tak może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 38 minut temu, zając napisał: No weź, bądź konsekwentny - skoro nie podoba Ci się że panny szukają modela, to nie zaznaczaj że potencjalna Twoja dziewczyna musi być ładna 😁 Ładna/ładny a modelka/model to trochę inne kryteria. One szukają takich top 5% a najlepiej top 1%, samemu będac lekko powyzej średniej. Sam wyglądam dobrze i tego samego oczekuję, ale do perfekcji to jeszcze daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, brachol napisał: To chyba jednak pozostaniesz singlem... Ja mu zazdroszczę że ma taką możliwość... Edytowane 3 godziny temu przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi