Skocz do zawartości

Nasza klasa

Edwin

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mnie naszło po latach bycia na forum .

Co się stało z ludźmi którzy nie piszą już...

Kolumna,Tayson, Zośka,Hesski,Tomasson,Siwir,Marcel,Gajowy,Maniaq(to akurat wiem),Chemik,Buc,Tadeusz T,Sese,pro Krzysiek,Be4M,Radcom,,Metal .Fredowski. Wymieniłem tylko nielicznych których poznałem osobiście,było dużo więcej i przepraszam,że nie wymieniłem.

Nie wspomnę o ludziach którzy tak wiele wnosili swoją wiedzą w to forum,a osobiście nie znałem.

Większość z nich jeździła na nartach świetnie i pewnie nie przestali jeździć . Powody, że przestali pisać są pewnie różne,ale... to skłania do zastanowienia dlaczego przestali pisać na forum...

Z pozdrowieniami dla wszystkich wymienionych.

• Like 2

Godzinę temu, Edwin napisał:

Tak mnie naszło po latach bycia na forum .

Co się stało z ludźmi którzy nie piszą już...

Kolumna,Tayson, Zośka,Hesski,Tomasson,Siwir,Marcel,Gajowy,Maniaq(to akurat wiem),Chemik,Buc,Tadeusz T,Sese,pro Krzysiek,Be4M,Radcom,,Metal .Fredowski. Wymieniłem tylko nielicznych których poznałem osobiście,było dużo więcej i przepraszam,że nie wymieniłem.

Nie wspomnę o ludziach którzy tak wiele wnosili swoją wiedzą w to forum,a osobiście nie znałem.

Większość z nich jeździła na nartach świetnie i pewnie nie przestali jeździć . Powody, że przestali pisać są pewnie różne,ale... to skłania do zastanowienia dlaczego przestali pisać na forum...

Z pozdrowieniami dla wszystkich wymienionych.

Cześć

Jako, że praktycznie wszystkich wymienionych również poznałem osobiście mogę tylko powiedzieć, że przyczyny są bardzo różne i ... skrajne, że tak powiem. Zresztą ze sporą częścią utrzymuje kontakty stałe lub incydentalne. Z wymienionych przez Ciebie nie kojarzę tylko kol. Buc'a.

Pozdro

A od Tadeusza masz pozdrowienia bo był na zlocie w Zwardoniu.

• Like 1

Od Freda macie pozdrowienia wszyscy - z listopada jeszcze. 

Znajdziesz go na face - jako FredoFredowski

Harpia  - pisuje na fejsie

Gajowy - klientow na wyjazdy zbiera na facebooku

Gliwiczanie - jak widac z wczorajszej fotki Artur - Friski jezdzi i to na poziomie instruktorskim. Skiman podobnie, Marjanna wraca niesmialo do nart po problemach zdrowotnych.

Z TadeuszemT czesciej spotykam sie na Mazurach niz na nartach.... moze dlatego, ze od wielu lat bierze sezonowke TMR - a ja ich malo trawie... ale na Zwardoń dał się namowic a Edwin nie... ;-)).

Powody odejscia - rozmaite. Od personalnych kłotni do braku czasu na kolejny czasozjadacz. Gdyby nie to, ze mam znacznie mniej zajec na emeryturze - tez by mnie tu już nie bylo. 

Edytowane przez mig
  • Like 3

W necie stawianie granic jest banalnie proste w realu bardzo skomplikowane i wymagające poświęcenia, poświęcenia na które niewielu z Nas już stać. Czy brakuje mi wpisów - ocen, spostrzeżeń, wniosków, analiz itp osób które @Edwin wymieniłeś?? No pewnie że tak i odpowiem Ci kolego szczerze - poziom wiedzy który posiadam, kompetencje, sposób jazdy, rozumienie narciarstwa, podejście do klienta w dużej mierze zawdzięczam bytności na SF.  

• Like 3

Godzinę temu, Jan napisał:

Harpia zajmował się budowaniem głośników ale mogę się mylić

Ok rozumiem. Tak dla informacji bo może nie wiesz. Z głośnikami na plecach jeżdżą przewodnicy niewidomych. Rozumiem że z takim zjawiskiem nie miałeś do czynienia i dlatego powstało owo niedomówienie

• Thanks 2

Moim zdaniem forum najbardziej zaszkodził pożar w OHV. Najpierw downtime, potem brak aktualnych kopii zapasowych co spowodowało konieczność >>cofnięcia się w czasie<<. Prawda jest taka, że jak ludzie odzwyczają się od regularnego korzystania przez np 2 tygodniową przerwę w dostępności, to potem już zapomną ale stwierdzą, że faktycznie szkoda czasu.

• Like 2

14 godzin temu, Chertan napisał:

Zdecydowanie. Jak byłem z Szabirem we Francji, to wiele osób nawet nie wiedziało, że skiforum wstało z kolan. A kiedyś to był ich dom narciarski. 

Ja długo nie wiedziałem mimo,że starałem się znaleźć jakieś informacje co z tym forum. Po jakimś czasie zrezygnowałem. Nie wiedziałem wtedy o forum na Skionline.

9 godzin temu, moruniek napisał:

Fora odchodzą niestety w niebyt Internetu. Jaka jest nasza średnia wieku ? Ilu mamy młodych użytkowniczek/użytkowników ?

Młodsi nie czytają i tyle nie piszą.

Poza tym od jakiegoś czasu obserwuję, że mało młodych jest na nartach/snowboardzie, ale takich konkretnie zakręconych.

Nie pamiętam jak było kiedyś, nie zwracałem na to uwagi.

4 minuty temu, Harnaś napisał:

Młodsi nie czytają i tyle nie piszą.

Poza tym od jakiegoś czasu obserwuję, że mało młodych jest na nartach/snowboardzie, ale takich konkretnie zakręconych.

Nie pamiętam jak było kiedyś, nie zwracałem na to uwagi.

młody to znaczy w jakim przedziale wiekowym?

To może generalnie odpowiadać mniejszemu odsetkowi młodzieży mającej jakieś hobby. Bo wiadomo, trzeba poświęcić czas, doskonalić się. A teraz życie szybsze. Założę się, że z wiekiem coś sobie znajdują. Ale ponieważ faceci nigdy nie dorastają, to ten wiek też się mógł przesunąć. Kobiety z kolei są tu rodzynkami. 

20 minut temu, Chertan napisał:

To może generalnie odpowiadać mniejszemu odsetkowi młodzieży mającej jakieś hobby. Bo wiadomo, trzeba poświęcić czas, doskonalić się. A teraz życie szybsze. Założę się, że z wiekiem coś sobie znajdują. Ale ponieważ faceci nigdy nie dorastają, to ten wiek też się mógł przesunąć. Kobiety z kolei są tu rodzynkami. 

Hobby daje radość, endorfiny. Ale na to trzeba zapracować. Są teraz lepsze metody pozyskiwania różnych rodzajów hormonów radości. Macha się kciukiem w górę i samo się robi.

Narty - zimno, mokro, ciężkie, drogie. Jak się kogoś pytam czy jeździ, odpowiedz zwykle ta sama. Raz byłem/bylam. Ze znajomymi. Wzięli mnie na górę. Wjechałam w olszyny. Więcej nie pójdę. I tu ciekawe - nikt kurde nie jeździ a na stokach nie ma gdzie kija wetknąć takie tłumy. 

• Like 1

Ogólnie wszelkie fora przestały istnieć. Dlaczego? Nie mam pojęcia bo szajsbuk zupełnie nie jest alternatywą do tego typu dyskusji.

Mało młodych (<30lat) osób jeździ na nartach, a już na pewno często, bo zwyczajnie nie mają kasy.  Starsi pozakładali firmy,  wykupili mieszkania, ogarnęli układy w czasach, gdy kraj się rozwijał. Teraz większość młodych jak nie ma solidnego wsparcia rodziców to jest w czarnej dupie, bo zwykła pensja im nawet na wynajem mieszkania i jedzenie nie wystarczy. A jeszcze wszyscy są przyzwyczajeni do wygody i muszą mieć modne gadżety. Zresztą czy wiele się zmieniło? Większość forumowiczów, też w młodości nie jeździła, chyba że rodzice na stok zaprowadzili.

• Thanks 1
  • Confused 1

8 godzin temu, Spiochu napisał:

Ogólnie wszelkie fora przestały istnieć. Dlaczego? Nie mam pojęcia bo szajsbuk zupełnie nie jest alternatywą do tego typu dyskusji.

Mało młodych (<30lat) osób jeździ na nartach, a już na pewno często, bo zwyczajnie nie mają kasy.  Starsi pozakładali firmy,  wykupili mieszkania, ogarnęli układy w czasach, gdy kraj się rozwijał. Teraz większość młodych jak nie ma solidnego wsparcia rodziców to jest w czarnej dupie, bo zwykła pensja im nawet na wynajem mieszkania i jedzenie nie wystarczy. A jeszcze wszyscy są przyzwyczajeni do wygody i muszą mieć modne gadżety. Zresztą czy wiele się zmieniło? Większość forumowiczów, też w młodości nie jeździła, chyba że rodzice na stok zaprowadzili.

Cześć

No to jestem jakimś wyjątkiem (może chlubnym). Dzieci na narty zaprowadziłem ale jako, że nie miały jeszcze jak zaczynały trzech lat samemu byłoby im ciężko ogarnąć temat przez brak kasy. Co więcej...nawet zadbałem aby były narciarzami porządnie wyszkolonymi.

Pozdro

Edytowane przez Mitek