zdzislawdyrmanzasadniczo Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Czy do jazdy telemarkiem wystarczą zwykłe wiązania skiturowe czy są jakieś specjalne? Telemark nadaje się do jazdy na krechę przez gęsty las? Proszę o odpowiedzi tylko telemarkowców o ile takowi się w ogóle znajdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu 8 minut temu, zdzislawdyrmanzasadniczo napisał: Czy do jazdy telemarkiem wystarczą zwykłe wiązania skiturowe czy są jakieś specjalne? Telemark nadaje się do jazdy na krechę przez gęsty las? Proszę o odpowiedzi tylko telemarkowców o ile takowi się w ogóle znajdą. Najlepiej napisz na priv do @Marxx74x on jest trenerem tej konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Nie jestem trenerem #telemark ale odpowiem .. 1) nie, wiązania skiturowe za dużo z telemark nie mają wspólnego - nie są reaktywne. Tak więc inne wiązania, inne buty. Kilka opcji do wyboru. Są modele wiązań telemarkowych, które na tury się nadają. 2) zapewne nie na krechę bo drzewa w lesie bywają złośliwe ale i po lesie jeździć można o ile jest śnieg ;). M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdzislawdyrmanzasadniczo Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu Ok, dzięki za odpowiedź, łudziłem się że obskoczę skiturami telemark - smuteczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Reaktywność wiazań - nawet starszych kabli o NTN nie wspominając + konstrukcja buta .. skiturowo możesz jechać w telemarkowej sylwetce (o ile nie zniszczysz wiazań). Znam kogoś, kto tak przygodę z telemarkiem rozpoczął i chyba to nawet moja córka ;). M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi