PrzemekWrocek Napisano wczoraj o 11:12 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:12 (edytowane) Cześć narciarze. Aktualnie używam nart Fischer RC4 WORLDCUP SC + RC4 Z12. Nary na lód, ostrą jazdę bardzo ciężkie z metalową płytą pod butami idealne w Alpy tak na jazdę od 8 do 11 rano na idealnie przygotowanych trasach….. a po godzinie 11 tragedia straszna 🤣 Mam 44 lata i tak od 14 lat na nartach ( późny start ) poziom oceniłbym na raczej zaawansowany ale na tych nartach nie da się przejechać po najmniejszej muldzie - są ultra twarde i wszelkiego rodzaju nierówności wprawiają narty w mega wibracje. Na tygodniowym wyjeździe rodzinnym do Włoch męczarnia. Te narty nie nadają się do całodziennej jazdy w różnych warunkach (muldy na 40cm np około 15.00) przez tydzień. Na polskich stokach gdzie warunki są w zazwyczaj słabe to samo. Moje drugie narty to Fischer the curve sl a ostatnio testowałem teraz też Salomon S-race gs 12 które są podobne do powyższych. Więc ostatnio w centrum testowym Salomona w Rokietnicy w Czechach protestowałem sobie dla odmiany narty all-ride AdkitPro i S/Force 11 am76. Narty szerokie pod butem i lekkie. Powiem tyle… SZOK. Przepaść w jeździe po świeżym śniegu, w mokrym śniegu z mega muldami, w naprawdę hardcorowych warunkach tak duża że nie mogłem uwierzyć. leci się po muldach o godzinie 15 jak po maśle. Po 6h jazdy praktycznie nie było zmęczenia - buty Flex 120. Dzień wcześniej na nartach RC4 SC po 2h miałem dosyć. Mój syn to samo - identyczne wrażenia po zmianie nart. Więc stwierdziłem że muszę zakupić narty all-ride/all-mountain właśnie do: - jazdy tygodniowej - jazdy po muldach , ciężkim, sztucznym , padającym śniegu - jazdy po polskich stokach 🤣 I zastanawiam się nad: - Fischer The Curv GT 85 - poprzednik gt 86 wygrał test https://www.skionline.pl/worldskitest/23-24,testy,narty-all-mountain,17.html Lub - Salomon Stance 84 lub coś podobnego Atomic Maverick 83 i teraz pytanie kto ma jakieś doświadczenie w tym temacie o testował te narty GT 85 lub GT 86? W wypożyczalniach ciężko o narty all-mountain. PS. A moja ostateczna opinia jest taka że większość sprzedawców wciska narty Race które nie nadają się do użytkowania na polskich stokach na rodzinne wyjazdy 😆 Link z testami https://realskiers.com/2025-mens-all-mountain-east-skis/ Edytowane wczoraj o 18:11 przez PrzemekWrocek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekWrocek Napisano wczoraj o 11:17 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 11:17 (edytowane) A i jeszcze mam 176cm wzrostu / 85kg the curve miałem 165cm, rc4 mam 160cm ale takie all mountain mają być dłuższe np 168cm ? Co rekomendujecie ? Edytowane wczoraj o 11:27 przez PrzemekWrocek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano wczoraj o 11:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:24 (edytowane) 175 minimum. Od Budy te 168 będzie ok. Ale te dechy z reguły bierze się dłuższe. Edytowane wczoraj o 11:24 przez Bruner79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 12:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:18 Cześć Zacznijmy od tego, że zdanie, które podkreśliłeś to absolutna bzdura. Na każdych nartach pojedziesz wszędzie tylko - trzeba umieć. Co do nart... narty na muldy to. narty na muldy. Długość w okolicach wzrostu, oszczędne taliowanie, wąska narta, wcale nie miękka. Mulda to dołek, a górki, które tworzą się w ciągu dnia to odsypy, które są miękkie przynajmniej na szczytach. Jeżeli garby są twarde jedziemy między nimi, jeżeli miękkie nie ma w ogóle problemu. Warunek - miękka jazda. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano wczoraj o 12:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:58 To nie bzdury tylko prawda. Pamiętam swoją wiosenną mękę w Carpani SL - cudna slalomka - gdy poszło pojechać nie ruszanym przez ratrak wariantem w dół do gondoli na Hinter masakra. No może jeździć nie potrafię ale masakra i tak. Narta próbowała żreć każdy nadsyp a wyciąganie jej przy sztywności deski i masie było katorgą. Do zjechania ale zero przyjemności. A masochistom bądź teoretykom lat minionych zostawmy osobny ogródek. Proporcje mam odwrotne (więcej wzrostu -100 niż wagi) ale to samo na Enforcer było przyjemnością. Modeli AM w wypożyczalniach łatwo nie znajdziesz więc lepiej zdać się na "sprawdzone" ryzyko. @Bruner79może mnie skontruje ale co poradzę że rodzinkę Enforcer lubię (pomijając fakt, że lubić mi wypada więc moje wszystkie sugestie o pieskach czy włoskiej firmie trzeba dzielić przez ile się chce - prowizji nie mam 🙂). Szukaj modeli 2022/23 .. w dobrej cenie do ugrania. M. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano wczoraj o 14:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:00 (edytowane) Fischer World Cup SC to narta wybitna a jednocześnie bardzo przyjazna użytkownikowi. To nie jest w jakimkolwiek stopniu narta bardzo twarda, nawet twardą bym ją osobiście nie określił. Dla porównania proponuję przejażdżkę na Head e-SL Rebel FIS, będzie wtedy świetny materiał porównawczy. Oczywiście, że na odsypy są lepsze wybory, natomiast na Fischerze da się pojechać bardzo dobrze nawet na miękkim śniegu. Nie wiem skąd się wzięły legendy, że na slalomkach nie da się jeździć w miękkim śniegu. Mitek to słusznie określił jako bzdura. Jak się dysponuje jako taką techniką to żadna narta nie jest straszna. Osobiście wolę w takich warunkach narty GS aniżeli SL, natomiast dla większości narciarzy lepsze będą SL bo bardziej zwrotne. To że bolą nogi jest kwestią braku kondycji oraz techniki. Oczywiście, że lepiej się będzie jeździć na nartach typu Enforcer, natomiast ich założenie na nogi nie daje gwarancji sukcesu. Testowałem moje Armady na kilku w miarę zaawansowanych kolegach, żaden z nich nie potrafił na nich pojechać. Obawiam się, że Enforcer 100 może być zbliżony poziomem trudności. Niestety, najpierw umiejętności, potem kondycja a dopiero później wybór nart. Edytowane wczoraj o 14:26 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano wczoraj o 15:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:00 3 godziny temu, PrzemekWrocek napisał: PS. A moja ostateczna opinia jest taka że większość sprzedawców wciska narty Race które nie nadają się do użytkowania na polskich stokach na rodzinne wyjazdy 😆 Totalna bzdura, to świadczy że jesteś miernym narciarzem, a Fischer WC SC jest dobrą nartą, jeździłem na niej dwa sezony. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano wczoraj o 15:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:11 "Race" nobilituje .. wstyd być nie race .. a race jak to race - choć producenci nie wiedząc co produkują piszą że race na stoki przygotowane .. no i moje race to jak z Pucharu czyli idealne do wszystkiego bo wiadomo że race - nawet tak samo wyglądają .. Tak, da się jechać po wszystkim na wszystkim i to kwestia techniki i przygotowania. Tylko po co skoro na nie race jechać można równie skutecznie i przyjemnie a owe "race" płaczą nie utulone bo zanim na śmietnik trafią żadnego race nie zobaczą .. chyba że znad kominka zerkając w telewizor. Ogłupili was wyszydzani na forum marketingowcy sprzedając AM opakowane w hasło "race" dla podniesienia sprzedaży - i tak zostało, bo teraz wstyd powiedzieć, że solidne AM zmuszą do pracy podobnej bądź większej niż quasi-race. Ale przepraszam - GS R17 😄 po wszystkim poleci .. mylę się, czy to setup młodzika ? Niestety, użytkownik zwany narciarzem młodszy się od tego samogwałtu tudzież samooszustwa metkowego nie staje. Z pozdrowieniem dla onanisto-masochistów o sprzętowym zadęciu. Dobrej jazdy i udanych race. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 15:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:46 (edytowane) 3 godziny temu, Marxx74x napisał: To nie bzdury tylko prawda. Pamiętam swoją wiosenną mękę w Carpani SL - cudna slalomka - gdy poszło pojechać nie ruszanym przez ratrak wariantem w dół do gondoli na Hinter masakra. No może jeździć nie potrafię ale masakra i tak. Narta próbowała żreć każdy nadsyp a wyciąganie jej przy sztywności deski i masie było katorgą. Do zjechania ale zero przyjemności. A masochistom bądź teoretykom lat minionych zostawmy osobny ogródek. Proporcje mam odwrotne (więcej wzrostu -100 niż wagi) ale to samo na Enforcer było przyjemnością. Modeli AM w wypożyczalniach łatwo nie znajdziesz więc lepiej zdać się na "sprawdzone" ryzyko. @Bruner79może mnie skontruje ale co poradzę że rodzinkę Enforcer lubię (pomijając fakt, że lubić mi wypada więc moje wszystkie sugestie o pieskach czy włoskiej firmie trzeba dzielić przez ile się chce - prowizji nie mam 🙂). Szukaj modeli 2022/23 .. w dobrej cenie do ugrania. M. Cześć W żadnym wypadku i nigdy nie polemizowałbym z Tobą Marku w kwestii technik sportowych i jazdy ciętej ale... zmuldzony stok, zmuldzony czyli np stara Bieńkula czy Golgota albo kotły za dawnych lat gdy ratrak leżał w Cichej to teren na którym się narciarsko wychowywałem. I nie mówimy o 40 cm odsypu tylko o metrowym lodowym garbie, podciętym od najazdu. Tu techniki cięte są do niczego a kłania się płaska narta oraz czucie rotacji i synchronizacji. Co do nart Fischer podobnie jak Volkl to narty stosunkowo przyjazne w wersji dowolnej katalogowej SL chyba, że ktoś naostrzył agresywnie jak na lód ale przy standardowych 88/87 i 0.5 jazda jest bez problemowa. W zeszłym roku ćwiczyłem to nawet z jedną SL a drugą GS pod nogą i też dało radę bez "męczarni" i ... tyle. Narta zresztą - o czym obaj wiemy - w wersji amatorskiej jazdy ma niewielkie znacznie - większe ma to jak jest przygotowana. Ale jeżeli już ktoś chce sobie coś kupić to niech kupi nartę o porządnej konstrukcji - na dłużej starczy. Pozdro Edytowane wczoraj o 16:59 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruner79 Napisano wczoraj o 15:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:54 2 godziny temu, Marxx74x napisał: @Bruner79może mnie skontruje ale co poradzę że rodzinkę Enforcer lubię (pomijając fakt, że lubić mi wypada więc moje wszystkie sugestie o pieskach czy włoskiej firmie trzeba dzielić przez ile się chce - prowizji nie mam 🙂). Szukaj modeli 2022/23 .. w dobrej cenie do ugrania. M. Zero kontry. Enforcer - wybitne deski. Sam bym przytulił 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano wczoraj o 16:00 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:00 (edytowane) @Mitek z racji ciotki w Zako, pomijając wyjazdy z J.P. wychowałem się we wszystkich trzech kotłach 😉 (w czwartym byłem tylko trzy razy) i okolicy oraz innych ówczesnych zakopiańskich stokach. Nie musisz mi tłumaczyć czym jest "naturalnie przygotowany stok", peseliozę odczuwam i zaczynam żerować na NFZ. Do sednum : po co? W chaosie marketingu można bez trudu wyłowić narty bez głupiej metki race, które i nauczą i sprawią dużo przyjemności. 2 tygodnie na śniegu w sezonie? To nawet za mało na naukę, raczej podtrzymanie nawyków a gdzie przyjemność ? Oczywiście w rodzinie AM/Hybryd czy jak tam zwał jest sporo chłamu i trzeba to sobie trochę odsiać. Tyle, że najczęściej sitem jest zwalanie na narty/setup a nie umiejętności. M. Edytowane wczoraj o 16:13 przez Marxx74x 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 16:24 Udostępnij Napisano wczoraj o 16:24 16 minut temu, Marxx74x napisał: @Mitek z racji ciotki w Zako, pomijając wyjazdy z J.P. wychowałem się we wszystkich trzech kotłach 😉 (w czwartym byłem tylko trzy razy) i okolicy oraz innych ówczesnych zakopiańskich stokach. Nie musisz mi tłumaczyć czym jest "naturalnie przygotowany stok", peseliozę odczuwam i zaczynam żerować na NFZ. Do sednum : po co? W chaosie marketingu można bez trudu wyłowić narty bez głupiej metki race, które i nauczą i sprawią dużo przyjemności. 2 tygodnie na śniegu w sezonie? To nawet za mało na naukę, raczej podtrzymanie nawyków a gdzie przyjemność ? Oczywiście w rodzinie AM/Hybryd czy jak tam zwał jest sporo chłamu i trzeba to sobie trochę odsiać. Tyle, że najczęściej sitem jest zwalanie na narty/setup a nie umiejętności. M. Cześć I o to mi chodzi dokładnie. Nie piszmy, że SIĘ NIE DA na czymś tam tylko, że nie umiem - po prostu. Ciętym można na SL nap.....ać na sztywno z wykroku i jest przepięknie tylko, że jak się nic innego nie umie to się nie da. Niestety marketing wmówił nam, że narty mogą za nas bardzo wiele w to bzdura absolutna. Jasne, że łatwiej jest zrobić obrót na jednej nodze na zrocokerowanej freestylówce niż na SL ale nie piszę, żę się nie da, tylko, że ja (być może już) nie umiem. Do grupy race przez niektórych producentów (Rossi, Salomon np. ) zostały wciągnięte już tak badziewne narty, że wartość samego określenia została zdewaluowana totalnie. Bałagan jest znakomitą pożywką dla sprzedawców bo ceny są windowane a z metką... - zresztą po co ja to piszę jak Ty to już napisałeś. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekWrocek Napisano wczoraj o 17:51 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:51 (edytowane) Ahhh.... co to się dzieje na tym forum? Szybko i mocno stawiacie mocne tezy i oceny drodzy Państwo. Więc chyba coś źle trafiłem po poradę, bo jedyne co się dowiedziałem to to że nie mam umiejętności i jestem miernym narciarzem.... co to za poziom dyskusji? Ludzie wyluzujcie ..... jakaś melisa może? 🫖 Od lat śmigam na race SL (slalom), a wcześniej nie miałem okazji testować all-mountain i teraz po testach widzę jaka to różnica pod butem na warunki jakie opisałem. Fisher rc4 wc sc to b. dobra narta ale na sztruks i po to ją mam - można na niej lecieć po ścianie z lodu. Ale to twarda i ciężka narta. Dla mnie na Salominie AdkitPro 76 czy Salomonie s-force AM 76, które testowałem jazda w tamtych warunkach(super muldy, świeży śnieg, sztuczny śnieg) była 10x przyjemniejsza niż na RC4 czy Salomonie s-race. RC4 przy powyższych nartach jest super twarda i jak ktoś pisze że to kwestia umiejętności to chyba nie jeździł ani na jednej ani na drugiej. I ja rozumiem że można... Labmborgini też wjedziesz do lasu.. ale po co? Więc pytam czy Fischer GT 85/86 to dobra narta all-mountain na relaksacyjny tygodniowy wyjazd rodzinny na każde warunki w godzinach 12-16 🙂 i czy ktoś testował osobiście. Edytowane wczoraj o 18:12 przez PrzemekWrocek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano wczoraj o 17:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 17:59 2 minuty temu, PrzemekWrocek napisał: Ahhh.... co to się dzieje na tym forum? Szybko i mocno stawiacie mocne tezy i oceny drodzy Państwo. Więc chyba coś źle trafiłem po poradę, bo jedyne co się dowiedziałem to to że nie mam umiejętności i jestem miernym narciarzem.... co to za poziom dyskusji? Ludzie wyluzujcie ..... jakaś melisa może? 🫖 Od lat śmigam na race SL, a wcześniej nie miałem okazji testować all-mountain i teraz po testach widzę jaka to różnica pod butem na warunki jakie opisałem. Fisher rc4 wc sl to b. dobra narta ale na sztruks i po to ją mam - można na niej lecieć po ścianie z lodu. Ale to twarda i ciężka narta. Dla mnie na Salominie AdkitPro 76 czy Salomonie s-force AM 76, które testowałem jazda w tamtych warunkach(super muldy, świeży śnieg, sztuczny śnieg) była 10x przyjemniejsza niż na RC4 czy Salomonie s-race. RC4 przy powyższych nartach jest super twarda i jak ktoś pisze że to kwestia umiejętności to chyba nie jeździł ani na jednej ani na drugiej. I ja rozumiem że można... Labmborgini też wjedziesz do lasu.. ale po co? Więc pytam czy Fischer GT 85/86 to dobra narta all-mountain na relaksacyjny tygodniowy wyjazd rodzinny na każde warunki w godzinach 12-16 🙂 i czy ktoś testował osobiście. Cześć Nie bulwersuj się chłopie. W swoim poście postawiłeś tezy jednoznaczne, którym nadałeś formę uniwersalnych prawd, z którymi nikt jeżdżący się nie zgodzi i tylko dlatego zabrałem głos i ... tyle. Rozumiem, że narty "testowałeś" w warunkach testów, czy po prostu się na nich przejechałeś? Czy to, że komuś dobrze jeździło się na jakiejś narcie ma obiektywny wymiar? Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano wczoraj o 18:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:05 9 minut temu, PrzemekWrocek napisał: Od lat śmigam na race SL, a wcześniej nie miałem okazji testować all-mountain i teraz po testach widzę jaka to różnica pod butem na warunki jakie opisałem. Fisher rc4 wc sl to b. dobra narta ale na sztruks i po to ją mam - można na niej lecieć po ścianie z lodu. Ale to twarda i ciężka narta. D Pytanie zasadnicze, Sl czy Sc, bo to karkołołna różnica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 18:07 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:07 1 minutę temu, labas napisał: Pytanie zasadnicze, Sl czy Sc, bo to karkołołna różnica? Fisher rc4 wc sl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano wczoraj o 18:08 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:08 Teraz, star napisał: Fisher rc4 wc sl To akurat komórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 18:11 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:11 2 minuty temu, labas napisał: To akurat komórka. Ale autor w innym miejscu pisze o sc https://www.skionline.pl/sprzet/narty,22-23,fischer,rc4-worldcup-sc-rc4-z12,13635.html tak więc… Twoje pytanie aktualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 18:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:15 20 minut temu, PrzemekWrocek napisał: Ahhh.... co to się dzieje na tym forum? Szybko i mocno stawiacie mocne tezy i oceny drodzy Państwo. Więc chyba coś źle trafiłem po poradę, bo jedyne co się dowiedziałem to to że nie mam umiejętności i jestem miernym narciarzem.... co to za poziom dyskusji? Ludzie wyluzujcie ..... jakaś melisa może? 🫖 Od lat śmigam na race SL, a wcześniej nie miałem okazji testować all-mountain i teraz po testach widzę jaka to różnica pod butem na warunki jakie opisałem. Fisher rc4 wc sl to b. dobra narta ale na sztruks i po to ją mam - można na niej lecieć po ścianie z lodu. Ale to twarda i ciężka narta. Dla mnie na Salominie AdkitPro 76 czy Salomonie s-force AM 76, które testowałem jazda w tamtych warunkach(super muldy, świeży śnieg, sztuczny śnieg) była 10x przyjemniejsza niż na RC4 czy Salomonie s-race. RC4 przy powyższych nartach jest super twarda i jak ktoś pisze że to kwestia umiejętności to chyba nie jeździł ani na jednej ani na drugiej. I ja rozumiem że można... Labmborgini też wjedziesz do lasu.. ale po co? Więc pytam czy Fischer GT 85/86 to dobra narta all-mountain na relaksacyjny tygodniowy wyjazd rodzinny na każde warunki w godzinach 12-16 🙂 i czy ktoś testował osobiście. Powinna być ok. Choć szerzej pod butem niż te na których jeździłeś. Mam podobne odczucia co do przyjemności z jazdy. Też nie mam umiejętności. Ale jeździć lubię. Możesz poczytać NTN Kurdziela on porównuje narty AM. Ja mam akurat Kastle i Scott, ale w każdej stajni znajdziesz coś dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano wczoraj o 18:16 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:16 3 minuty temu, star napisał: Ale autor w innym miejscu pisze o sc https://www.skionline.pl/sprzet/narty,22-23,fischer,rc4-worldcup-sc-rc4-z12,13635.html tak więc… Twoje pytanie aktualne. Dlatego śmiem twierdzić że pytający nie wie na czym jeździ, a jak jeździ zawarłem w pierwszym poście tego tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekWrocek Napisano wczoraj o 18:19 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 18:19 SC.... przecież wysłałem linka do mojego modelu. Literówka... Dobra widzę nikt nic nie ma do powiedzenia na temat Fischerów GT 85. @Marxx74xte enforcery jakiś konkretny model polecasz? Jaka szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 18:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:20 5 godzin temu, Marxx74x napisał: To nie bzdury tylko prawda. Pamiętam swoją wiosenną mękę w Carpani SL - cudna slalomka - gdy poszło pojechać nie ruszanym przez ratrak wariantem w dół do gondoli na Hinter masakra. No może jeździć nie potrafię ale masakra i tak. Narta próbowała żreć każdy nadsyp a wyciąganie jej przy sztywności deski i masie było katorgą. Do zjechania ale zero przyjemności. A masochistom bądź teoretykom lat minionych zostawmy osobny ogródek. Proporcje mam odwrotne (więcej wzrostu -100 niż wagi) ale to samo na Enforcer było przyjemnością. Modeli AM w wypożyczalniach łatwo nie znajdziesz więc lepiej zdać się na "sprawdzone" ryzyko. @Bruner79może mnie skontruje ale co poradzę że rodzinkę Enforcer lubię (pomijając fakt, że lubić mi wypada więc moje wszystkie sugestie o pieskach czy włoskiej firmie trzeba dzielić przez ile się chce - prowizji nie mam 🙂). Szukaj modeli 2022/23 .. w dobrej cenie do ugrania. M. Podzielam opinię. Wszystko można ale po co. No chyba, że autorytet nam się kruszy, autorytet fajna rzecz. Wtedy zaciskamy zęby i rzeźbimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 18:23 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:23 2 minuty temu, PrzemekWrocek napisał: SC.... przecież wysłałem linka do mojego modelu. Literówka... Dobra widzę nikt nic nie ma do powiedzenia na temat Fischerów GT 85. @Marxx74xte enforcery jakiś konkretny model polecasz? Jaka szerokość? Modeli jest dużo. Narty jedne do drugich podobne. W danej grupie. Te Fischery trochę jak moje Scotty powinny być ok. Jeśli na pewno chcesz am. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekWrocek Napisano wczoraj o 18:59 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 18:59 31 minut temu, star napisał: Modeli jest dużo. Narty jedne do drugich podobne. W danej grupie. Te Fischery trochę jak moje Scotty powinny być ok. Jeśli na pewno chcesz am. RC4 zostawiam sobie na poranne wyjście na stok bez dzieci 🙂 Potem relax już ma być 🙂 Ta narta 85 GT ma rewelacyjne recenzje.... ale z recenzjami jest jak z dyskusją na tym forum 🤣 dużo subiektywizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 19:50 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:50 45 minut temu, PrzemekWrocek napisał: RC4 zostawiam sobie na poranne wyjście na stok bez dzieci 🙂 Potem relax już ma być 🙂 Ta narta 85 GT ma rewelacyjne recenzje.... ale z recenzjami jest jak z dyskusją na tym forum 🤣 dużo subiektywizmu. Ano https://blisterreview.com/gear-reviews/2024-2025-fischer-the-curv-gt-85-amp-curv-gt-85-redefine https://www.skiessentials.com/2025-ski-test/skis/2025-fischer-the-curv-gt-85 https://www.skitalk.com/threads/2025-fischer-the-curv-gt-85.32844/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi