Skocz do zawartości

Uszkodzone Head Nexo LYT120

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Marcos73 napisał:

Herbi - bo to nie są dla Ciebie buty, kup Raptory i będziesz miał spokój.

pozdro

Proste. To samo chciałem napisać jak zobaczyłem zdjęcia. Reszty nie ma co czytać.

Źle dobrane buty .

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 2

7 minut temu, Mitek napisał:

Proste. To samo chciałem napisać jak zobaczyłem zdjęcia. Reszty nie ma co czytać.

Źle dobrane buty .

Pozdro

Nie źle dobrane tylko gówniane.. Fakt to co się stało może wynikać z powodu za dużych butów i maksymalnego domykania, choć dalej uważam, że takie coś nie powinno mieć miejsca.

• Like 1

22 minuty temu, Edwin napisał:

Nie źle dobrane tylko gówniane.. Fakt to co się stało może wynikać z powodu za dużych butów i maksymalnego domykania, choć dalej uważam, że takie coś nie powinno mieć miejsca.

Jestem ostatni dzień w Sappadzie na szkoleniu z Tadeo.

Przy -10 stopniach rano cisnąłem długi skręt cięty na czerwonej na granicy fizycznych możliwości, kilka razy wjeżdżałem z twardego w miękkie odsypy i poszedłem na przody.
Przeciążenia były duże i pewnie wtedy się poddały.

• Like 1

3 minuty temu, herbi napisał:

Przy -10 stopniach rano cisnąłem długi skręt cięty na czerwonej na granicy fizycznych możliwości, kilka razy wjeżdżałem z twardego w miękkie odsypy i poszedłem na przody.

Trzeba było do Zieleńca jechać,na dłużej by starczyły 😄

Edytowane przez Edwin
  • Haha 2

3 minuty temu, herbi napisał:

Generalnie - jeśli masz paragon (potwierdzenie zapłaty) i nie minęły 2 lata - ja bym to reklamował. O ile kupiłeś nowe w sklepie.

pozdro

Godzinę temu, Edwin napisał:

Cześć

Tak samo źle dobrane jak but sportowy na nogach słabo ogarniętego początkującego. Kolega Herbi trochę skręca więc powinien kupić sprzęt konkretny - wysoki model ze sportowej linii.

Pozdro

• Like 1
  • Thanks 1

To ja powtórzę po raz trzeci gówniane buty.

Ja kupując swoje ,nawet nie miałem pojęcia że istnieje coś takiego jak botfiler czy jakoś tam, kupowałem buty w sklepie gdzie mieli pojęcie. Pomierzyli, pogadaliśmy ,moim wymaganiem było by miały flex powyżej 100. Przyniósł koleś dwie pary, obydwie zawodnicze, bo wąska stopa. Pasowały zajebiście, choć kilka wyjazdów musiałem się trochę pomęczyć i obgryzać paznokcie😄,bo bez tego lipa i bolało.Znajdźcie sklep gdzie właściciel mówi po rozmowie, bo wspominam że jadę do Czech na narty, że jak będzie coś nie halo to mogę oddać kapcie. 

Nowe kosztowały kosmiczne pieniądze jak na buty lata temu, kupiłem za pół ceny,bo były z przed dwóch sezonów i tak małe i sztywne, że nie było chętnych.

Ale po latach wiem dlaczego taka cena, Przejeżdziłem w nich w CH... i jak wrócę do nart będę jeździł długo i nic się nie rozpierdoli, aż do usranej śmierci.

Edytowane przez Edwin

3 minuty temu, Edwin napisał:

To ja powtórzę po raz trzeci gówniane buty.

Ja kupując swoje ,nawet nie miałem pojęcia że istnieje coś takiego jak botfiler czy jakoś tam, kupowałem buty w sklepie gdzie mieli pojęcie. Pomierzyli, pogadaliśmy ,moim wymaganiem było by miały flex powyżej 100. Przyniósł koleś dwie pary, obydwie zawodnicze, bo wąska stopa. Pasowały zajebiście, choć kilka wyjazdów musiałem się trochę pomęczyć i obgryzać paznokcie😄,bo bez tego lipa i bolało.Znajdźcie sklep gdzie właściciel mówi po rozmowie, bo wspominam że jadę do Czech na narty, że jak będzie coś nie halo to mogę oddać kapcie. 

Nowe kosztowały kosmiczne pieniądze jak na buty lata temu, kupiłem za pół ceny,bo były z przed dwóch sezonów i tak małe i sztywne, że nie było chętnych.

Ale po latach wiem dlaczego taka cena, Przejeżdziłem w nich w CH... i jak wrócę do nart będę jeździł długo i nic się nie rozpierdoli.

Czyli potwierdzasz to co napisałem, zgadza się...?

21 minut temu, Mitek napisał:

Moja żona. 🙂

Ty ale przecież to normalne parametry Edwin.

Pozdro

Dobrze dobrane buty żony zapewne👍Wiesz Mietek,ale w butach o których mówię, to skorupa jest przynajmniej dwa razy grubsza,a szansę żeby kobieta je ubrała sama są nikłe 😁 

Jakieś pół centa trzeba odjąć. A tak jak Marcos napisał plastik jest nie dwa a nawet trzy razy grubszy.

Edytowane przez Edwin

32 minuty temu, Jan napisał:

myślałem że już wróciłeś

W tym sezonie raczej już nart nie założę.

A Mietek mogę się z Tobą o skrzynkę browara założyć, że jak się spotkamy,to Twoja żona sama bez pomocy nie założy mojego buta.😄

Piję tylko pilznera😁

Edytowane przez Edwin

11 godzin temu, herbi napisał:

Cześć!

Buty po około 60-70dniach na stoku.

Gwarancja skończyła się w październiku więc temat założony raczej z ciekawości.

Oba buty uszkodzone identycznie, przy zawiasie łàczącym cholewę z butem.

1. Buty zdecydowanie zbyt słabe dla Twojej jazdy, co wywnioskowałem z dalszych wpisów. Porządna jazda wymaga tego co piszą koledzy powyżej, tu Ameryki nie odkryję. Head Raptor, ewentualnie niższa seria RS (chyba Formula to się nazywa obecnie) w wersji 130 i nic innego z Heada. Cała reszta to marketówy. Jeśli nie Head to analogicznej klasy buty typu Technica Mach 1, Nordica Speedmachine, etc.

2. Pomijając zbyt niską klasę (twardość) analizowanego buta, z tego co widać po zdjęciach to jest konstrukcyjny bubel, ot tania chińska masówka do Decathlonu. Większość firm oferuje całą masę takiego badziewia. Tanie w produkcji, tanie w sprzedaży, niska marża jednostkowa na produkcie ale duży wolumen sprzedaży, więc całościowo tabelka się zgadza. Jakość produktu adekwatna do kosztów. 

Edytowane przez tomkly
  • Like 1

15 godzin temu, Edwin napisał:

Dobrze dobrane buty żony zapewne👍Wiesz Mietek,ale w butach o których mówię, to skorupa jest przynajmniej dwa razy grubsza,a szansę żeby kobieta je ubrała sama są nikłe 😁 

Jakieś pół centa trzeba odjąć. A tak jak Marcos napisał plastik jest nie dwa a nawet trzy razy grubszy.

Cześć

Aż zerknąłem - żona ma przy wewnętrznym 245mm skorupę 286 mm buty na zamówienie ale bazujące na modelu XT130 Lange, takie całkiem normalne. Z zakładaniem ani czymkolwiek żadnych problemów nie miała. No może czasami ze zdejmowaniem. Sam wiesz - poniżej -10 nie zdejmiesz bez ogrzania ale to jasne.

Pozdro

• Like 1