Mitek Napisano Piątek o 16:22 Udostępnij Napisano Piątek o 16:22 (edytowane) 7 godzin temu, Marcos73 napisał: Herbi - bo to nie są dla Ciebie buty, kup Raptory i będziesz miał spokój. pozdro Proste. To samo chciałem napisać jak zobaczyłem zdjęcia. Reszty nie ma co czytać. Źle dobrane buty . Pozdro Edytowane Piątek o 16:23 przez Mitek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano Piątek o 16:24 Udostępnij Napisano Piątek o 16:24 Boa od lat stosowana jest w butach skiturowych tych lżejszych, w moim odczuciu linki nie dociągają tak mocno jak klamra, ale skorupa też cieńsza więc może to przez to. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 16:34 Udostępnij Napisano Piątek o 16:34 7 minut temu, Mitek napisał: Proste. To samo chciałem napisać jak zobaczyłem zdjęcia. Reszty nie ma co czytać. Źle dobrane buty . Pozdro Nie źle dobrane tylko gówniane.. Fakt to co się stało może wynikać z powodu za dużych butów i maksymalnego domykania, choć dalej uważam, że takie coś nie powinno mieć miejsca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Piątek o 16:50 Udostępnij Napisano Piątek o 16:50 14 minut temu, Edwin napisał: Fakt to co się stało może wynikać z powodu za dużych butów i maksymalnego domykania Edwin, ale kolega Herbi to ogarnięty gość - tylko kupił szmelc, a raczej za wysokie dla Head'a progi na jego nogi (a raczej jazdę). pozdro 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbi Napisano Piątek o 17:02 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 17:02 22 minuty temu, Edwin napisał: Nie źle dobrane tylko gówniane.. Fakt to co się stało może wynikać z powodu za dużych butów i maksymalnego domykania, choć dalej uważam, że takie coś nie powinno mieć miejsca. Jestem ostatni dzień w Sappadzie na szkoleniu z Tadeo. Przy -10 stopniach rano cisnąłem długi skręt cięty na czerwonej na granicy fizycznych możliwości, kilka razy wjeżdżałem z twardego w miękkie odsypy i poszedłem na przody. Przeciążenia były duże i pewnie wtedy się poddały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 17:06 Udostępnij Napisano Piątek o 17:06 (edytowane) 3 minuty temu, herbi napisał: Jestem ostatni dzień w Sappadzie na szkoleniu z Tadeo. Przy -10 stopniach rano cisnąłem długi skręt cięty na czerwonej na granicy fizycznych możliwości, kilka razy wjeżdżałem z twardego w miękkie odsypy i poszedłem na przody. Przeciążenia były duże i pewnie wtedy się poddały. Trzeba było do Zieleńca jechać,na dłużej by starczyły 😄 Edytowane Piątek o 17:06 przez Edwin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Piątek o 17:07 Udostępnij Napisano Piątek o 17:07 3 minuty temu, herbi napisał: Jestem ostatni dzień w Sappadzie na szkoleniu z Tadeo. Przy -10 stopniach rano cisnąłem długi skręt cięty na czerwonej na granicy fizycznych możliwości, kilka razy wjeżdżałem z twardego w miękkie odsypy i poszedłem na przody. Przeciążenia były duże i pewnie wtedy się poddały. Generalnie - jeśli masz paragon (potwierdzenie zapłaty) i nie minęły 2 lata - ja bym to reklamował. O ile kupiłeś nowe w sklepie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Piątek o 17:12 Udostępnij Napisano Piątek o 17:12 8 godzin temu, herbi napisał: Cześć! Buty po około 60-70dniach na stoku. Gwarancja skończyła się w październiku więc temat założony raczej z ciekawości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Piątek o 17:39 Udostępnij Napisano Piątek o 17:39 Godzinę temu, Edwin napisał: Nie źle dobrane tylko gówniane.. Fakt to co się stało może wynikać z powodu za dużych butów i maksymalnego domykania, choć dalej uważam, że takie coś nie powinno mieć miejsca. Cześć Tak samo źle dobrane jak but sportowy na nogach słabo ogarniętego początkującego. Kolega Herbi trochę skręca więc powinien kupić sprzęt konkretny - wysoki model ze sportowej linii. Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 17:43 Udostępnij Napisano Piątek o 17:43 (edytowane) To ja powtórzę po raz trzeci gówniane buty. Ja kupując swoje ,nawet nie miałem pojęcia że istnieje coś takiego jak botfiler czy jakoś tam, kupowałem buty w sklepie gdzie mieli pojęcie. Pomierzyli, pogadaliśmy ,moim wymaganiem było by miały flex powyżej 100. Przyniósł koleś dwie pary, obydwie zawodnicze, bo wąska stopa. Pasowały zajebiście, choć kilka wyjazdów musiałem się trochę pomęczyć i obgryzać paznokcie😄,bo bez tego lipa i bolało.Znajdźcie sklep gdzie właściciel mówi po rozmowie, bo wspominam że jadę do Czech na narty, że jak będzie coś nie halo to mogę oddać kapcie. Nowe kosztowały kosmiczne pieniądze jak na buty lata temu, kupiłem za pół ceny,bo były z przed dwóch sezonów i tak małe i sztywne, że nie było chętnych. Ale po latach wiem dlaczego taka cena, Przejeżdziłem w nich w CH... i jak wrócę do nart będę jeździł długo i nic się nie rozpierdoli, aż do usranej śmierci. Edytowane Piątek o 17:46 przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Piątek o 17:48 Udostępnij Napisano Piątek o 17:48 3 minuty temu, Edwin napisał: To ja powtórzę po raz trzeci gówniane buty. Ja kupując swoje ,nawet nie miałem pojęcia że istnieje coś takiego jak botfiler czy jakoś tam, kupowałem buty w sklepie gdzie mieli pojęcie. Pomierzyli, pogadaliśmy ,moim wymaganiem było by miały flex powyżej 100. Przyniósł koleś dwie pary, obydwie zawodnicze, bo wąska stopa. Pasowały zajebiście, choć kilka wyjazdów musiałem się trochę pomęczyć i obgryzać paznokcie😄,bo bez tego lipa i bolało.Znajdźcie sklep gdzie właściciel mówi po rozmowie, bo wspominam że jadę do Czech na narty, że jak będzie coś nie halo to mogę oddać kapcie. Nowe kosztowały kosmiczne pieniądze jak na buty lata temu, kupiłem za pół ceny,bo były z przed dwóch sezonów i tak małe i sztywne, że nie było chętnych. Ale po latach wiem dlaczego taka cena, Przejeżdziłem w nich w CH... i jak wrócę do nart będę jeździł długo i nic się nie rozpierdoli. Czyli potwierdzasz to co napisałem, zgadza się...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 17:49 Udostępnij Napisano Piątek o 17:49 Teraz, Mitek napisał: Czyli potwierdzasz to co napisałem, zgadza się...? No pewnie. Dziadostwo i marketing idzie w parze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 18:10 Udostępnij Napisano Piątek o 18:10 Rozmiar stopy mierzony na przyrządzie 240 mm ,rozmiar skorupy buta 271. Ktoś mnie przebije w dopasowaniu buta RD z tak grubym plastikiem😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Piątek o 19:04 Udostępnij Napisano Piątek o 19:04 52 minuty temu, Edwin napisał: Rozmiar stopy mierzony na przyrządzie 240 mm ,rozmiar skorupy buta 271. Ktoś mnie przebije w dopasowaniu buta RD z tak grubym plastikiem😄 Moja żona. 🙂 Ty ale przecież to normalne parametry Edwin. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 19:15 Udostępnij Napisano Piątek o 19:15 (edytowane) 21 minut temu, Mitek napisał: Moja żona. 🙂 Ty ale przecież to normalne parametry Edwin. Pozdro Dobrze dobrane buty żony zapewne👍Wiesz Mietek,ale w butach o których mówię, to skorupa jest przynajmniej dwa razy grubsza,a szansę żeby kobieta je ubrała sama są nikłe 😁 Jakieś pół centa trzeba odjąć. A tak jak Marcos napisał plastik jest nie dwa a nawet trzy razy grubszy. Edytowane Piątek o 19:26 przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 19:18 Udostępnij Napisano Piątek o 19:18 Masz żonę sarenkę 😄 Pozdrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 19:28 Udostępnij Napisano Piątek o 19:28 1 godzinę temu, Edwin napisał: i jak wrócę do nart będę jeździł długo myślałem że już wróciłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 19:39 Udostępnij Napisano Piątek o 19:39 (edytowane) 32 minuty temu, Jan napisał: myślałem że już wróciłeś W tym sezonie raczej już nart nie założę. A Mietek mogę się z Tobą o skrzynkę browara założyć, że jak się spotkamy,to Twoja żona sama bez pomocy nie założy mojego buta.😄 Piję tylko pilznera😁 Edytowane Piątek o 20:01 przez Edwin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 19:41 Udostępnij Napisano Piątek o 19:41 12 minut temu, Jan napisał: myślałem że już wróciłeś Jak bym wrócił to bym nie pierdolił,tylko był gdzieś w górach 😄 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Piątek o 19:44 Udostępnij Napisano Piątek o 19:44 1 minutę temu, Edwin napisał: Jak bym wrócił to bym nie pierdolił,tylko był gdzieś w górach 😄 to życzę szybkiego powrotu do zdrowia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano Piątek o 20:09 Udostępnij Napisano Piątek o 20:09 (edytowane) 11 godzin temu, herbi napisał: Cześć! Buty po około 60-70dniach na stoku. Gwarancja skończyła się w październiku więc temat założony raczej z ciekawości. Oba buty uszkodzone identycznie, przy zawiasie łàczącym cholewę z butem. 1. Buty zdecydowanie zbyt słabe dla Twojej jazdy, co wywnioskowałem z dalszych wpisów. Porządna jazda wymaga tego co piszą koledzy powyżej, tu Ameryki nie odkryję. Head Raptor, ewentualnie niższa seria RS (chyba Formula to się nazywa obecnie) w wersji 130 i nic innego z Heada. Cała reszta to marketówy. Jeśli nie Head to analogicznej klasy buty typu Technica Mach 1, Nordica Speedmachine, etc. 2. Pomijając zbyt niską klasę (twardość) analizowanego buta, z tego co widać po zdjęciach to jest konstrukcyjny bubel, ot tania chińska masówka do Decathlonu. Większość firm oferuje całą masę takiego badziewia. Tanie w produkcji, tanie w sprzedaży, niska marża jednostkowa na produkcie ale duży wolumen sprzedaży, więc całościowo tabelka się zgadza. Jakość produktu adekwatna do kosztów. Edytowane Piątek o 20:09 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Sobota o 10:37 Udostępnij Napisano Sobota o 10:37 15 godzin temu, Edwin napisał: Dobrze dobrane buty żony zapewne👍Wiesz Mietek,ale w butach o których mówię, to skorupa jest przynajmniej dwa razy grubsza,a szansę żeby kobieta je ubrała sama są nikłe 😁 Jakieś pół centa trzeba odjąć. A tak jak Marcos napisał plastik jest nie dwa a nawet trzy razy grubszy. Cześć Aż zerknąłem - żona ma przy wewnętrznym 245mm skorupę 286 mm buty na zamówienie ale bazujące na modelu XT130 Lange, takie całkiem normalne. Z zakładaniem ani czymkolwiek żadnych problemów nie miała. No może czasami ze zdejmowaniem. Sam wiesz - poniżej -10 nie zdejmiesz bez ogrzania ale to jasne. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi