kal800 Napisano Środa o 20:01 Udostępnij Napisano Środa o 20:01 Hejka, Jak w temacie - szukam butów dla siebie - dzisiaj mierzyłem Lange RS 120 MV i były za małe. Mierzyłem Rossignole Hero WC MV - to samo, nawet nie byłem w stanie założyć do końca buta. Poprzednio miałem Salomony, ale sprawdziłem aktualną ofertę - tylko mają wersje na wąską stopę. Jeżdżę dosyć szybko, stoki przygotowane, narty slalomowe, wieloletnie doświadczenie i potrzebuję naprawdę solidnych i sztywnych butów, ale wszystko na wąską stopę i małe rozmiary... Może ktoś coś poradzić? pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano Środa o 20:32 Udostępnij Napisano Środa o 20:32 za małe czy za wąskie ? Kiedyś słyszałem że połowki nie sa dłuższe tylko szersze. Za szerokie uchodzą Dalbello i Kastle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano Środa o 20:41 Udostępnij Napisano Środa o 20:41 Lang i Rossi to jest ta sama firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kal800 Napisano Środa o 20:41 Autor Udostępnij Napisano Środa o 20:41 za wąskie - ja mam szeroką stopę i łydkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Środa o 20:50 Udostępnij Napisano Środa o 20:50 7 minut temu, kal800 napisał: za wąskie - ja mam szeroką stopę i łydkę Gdzie mieszkasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kal800 Napisano Środa o 21:01 Autor Udostępnij Napisano Środa o 21:01 11 minutes ago, moruniek said: Gdzie mieszkasz ? Trójmiasto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano Środa o 21:23 Udostępnij Napisano Środa o 21:23 Tak fiting był by pewnie rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano Środa o 22:30 Udostępnij Napisano Środa o 22:30 Kilka osób jest z okolic, ktoś Ci doradzi dobry sklep. Musisz znaleźć ten jeden, jedyny model buta i trzymać się go w następnych latach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godryk Napisano Czwartek o 07:09 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:09 Hej Szukasz butów i do tego sztywnych. Żeby ci coś podpowiedzieć potrzebne są chociaż podstawie dane. Długość stopy. nie rozmiar! mierzone na maszynce albo chociaż odrysowane na kartce papieru z w oparciu o ścianę i linijkę.np ,,28.5,, Szerokość stopy. To samo... szeroka to 98mm 102 czy 108mm? mierzysz stopę w najszerszym punkcie albo w jakimś sklepie obuwniczym czy takim z butami narciarskimi. Budowa stopy... masz wysokie czy niskie podbicie. noga w Achillesie jest wąską czy okrągła itd... Szerokość łydki. Masz ją jak gnotek czy tak chudą że pies nie miałby co zjeść. Mając te dane podpowiemy ci na forum w które modele mógłbyś celować a reszta wyjdzie podczas przymiarki w sklepie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano Piątek o 14:38 Udostępnij Napisano Piątek o 14:38 W dniu 15.01.2025 o 21:01, kal800 napisał: Hejka, Jak w temacie - szukam butów dla siebie - dzisiaj mierzyłem Lange RS 120 MV i były za małe. Mierzyłem Rossignole Hero WC MV - to samo, nawet nie byłem w stanie założyć do końca buta. Poprzednio miałem Salomony, ale sprawdziłem aktualną ofertę - tylko mają wersje na wąską stopę. Jeżdżę dosyć szybko, stoki przygotowane, narty slalomowe, wieloletnie doświadczenie i potrzebuję naprawdę solidnych i sztywnych butów, ale wszystko na wąską stopę i małe rozmiary... Może ktoś coś poradzić? pozdrawiam Krzysiek Nie wiem jak teraz,ale buty Lange zawsze słynęły z tego że są wąskie i mają cienki botek wewnętrzny, mówię o butach 120 i powyżej. Dla mnie z wąska stopą kurewsko niewygodne były. Nie patrz na mm ,bo to jak z decybelami podawanymi w opisach sprzętu RTV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godryk Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu W dniu 17.01.2025 o 15:38, Edwin napisał: Nie wiem jak teraz,ale buty Lange zawsze słynęły z tego że są wąskie i mają cienki botek wewnętrzny, mówię o butach 120 i powyżej. Dla mnie z wąska stopą kurewsko niewygodne były. Nie patrz na mm ,bo to jak z decybelami podawanymi w opisach sprzętu RTV. Właśnie jest odwrotnie... mm + znajomość geometri i konstrukcji butów danych firm dają możliwość dobranie ich do danej osoby. W butach szczególnie tych twardych nie jest tak że marzy się nam Head czy Lange bo takie ładne to sobie kupimy. Takie decyzje często kończą się właśnie narzekaniem na stoku przez kolejne miesiące czy lata. Chcesz Langa a stopa będzie pod Technice czy Dalbello... Pomiary wiedza i można uniknąć wielu problemów i strat pieniędzy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 30 minut temu, Godryk napisał: Właśnie jest odwrotnie... mm + znajomość geometri i konstrukcji butów danych firm dają możliwość dobranie ich do danej osoby. W butach szczególnie tych twardych nie jest tak że marzy się nam Head czy Lange bo takie ładne to sobie kupimy. Takie decyzje często kończą się właśnie narzekaniem na stoku przez kolejne miesiące czy lata. Chcesz Langa a stopa będzie pod Technice czy Dalbello... Pomiary wiedza i można uniknąć wielu problemów i strat pieniędzy. Chyba mnie nie zrozumiałeś, to miałem na myśli pisząc o mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dixiluk Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Mnie wszystko uwierało, głównie w podbiciu i na szerokość. Salomony okazały się najlepszym wyborem, niestety nie idealnym ale mierzyłem chyba wszystko co jest na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi