Matpolo Napisano Środa o 08:48 Udostępnij Napisano Środa o 08:48 Cześć wszystkim! Planuję zakup nart dla dziewczyny. Dopiero zaczyna jeździć na nartach więc jej poziom jazdy jest początkujący. Znajomy zaoferował mi narty które kupił nie tak dawno temu. Niestety ja nie do końca znam się na ocenie stanu nart tym bardziej slizgow. Co do krawędzi wiem żeby posiadały odpowiednią grubość. Jesteście mi w stanie powiedzieć czy taki stan ślizgu jak na zdjęciach jest normalny, na co zwracać uwagę przy kupowaniu używanych nart? Narty to Wedze 500 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Środa o 08:51 Udostępnij Napisano Środa o 08:51 1 minutę temu, Matpolo napisał: czy taki stan ślizgu jak na zdjęciach jest normalny, n stan idealny - ubrać i jeździć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano Środa o 08:54 Udostępnij Napisano Środa o 08:54 3 minuty temu, Matpolo napisał: Cześć wszystkim! Planuję zakup nart dla dziewczyny. Dopiero zaczyna jeździć na nartach więc jej poziom jazdy jest początkujący. Znajomy zaoferował mi narty które kupił nie tak dawno temu. Niestety ja nie do końca znam się na ocenie stanu nart tym bardziej slizgow. Co do krawędzi wiem żeby posiadały odpowiednią grubość. Jesteście mi w stanie powiedzieć czy taki stan ślizgu jak na zdjęciach jest normalny, na co zwracać uwagę przy kupowaniu używanych nart? Narty to Wedze 500 Pozdrawiam Cze Trzeba dana serwis i będzie ok, rysy to normalna sprawa przy obecnych warunkach śniegowych. Jeśli krawędzie są grube, na początek jak znalazł. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matpolo Napisano Środa o 16:55 Autor Udostępnij Napisano Środa o 16:55 Dziękuję Wam za pomoc ☺️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano Środa o 18:26 Udostępnij Napisano Środa o 18:26 Cześć. Widać, że ktoś je ostrzył ręcznie, charakterystyczne ślady po rolkach kątownika na ślizgu. Stan ślizgu najlepiej sprawdzić podczas smarowania na gorąco wtedy wychodzi, czy krawędzie przebijają się przez ślizg, czy krawędzie rysują żelasko od spodu podczas prasowania ślizgów. Podczas kupowania używanych nart zwróć uwagę na szerokość krawędzi ( im szersze tym lepiej ), wiązania ( powinny być dedykowane pod daną firmę nart, Salomon wiązania Salomona, Atomic Atomica, Head Heada, Fischer Fischera, Nordica Markera, itp.) Stan piętek, obicia boczne na całej długości nart. Cena :) Serdecznie pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matpolo Napisano wczoraj o 17:03 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:03 Korzystając z tego, że poruszyłem taki temat a akurat napotkałem się na taką sytuację. Zapytam was jezcze o takie rysy, bo jestem ciekaw czy takie coś da się wypełnić? Czy ten ślizg już jest w znacznym stopniu uszkodzony w tym miejscu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi