cytus Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia (edytowane) Cześć, mam pytanie. Czy ktoś użytkuje może buty Atomic Magna Hawx 100 GW? Mam rozmiar 27/27.5 na pudle po butach i w opisie producenta na stronie, buty mają skorupę 102 ... natomiast fizycznie na skorupie widzę 104. Generalnie szukałem czegoś na szeroką stopę. Z pomiaru wychodzi mi jakieś 111-112mm w najszerszym punkcie. Zastanawiam się czy ja coś źle interpretuję - z opisu wynika, że skorupa powinna mieć 102 dla tego rozmiaru. Fizycznie ma 104. Czy ktoś ma podobnie szeroką stopę i może się podzielić w jakiejs skorupie jeździ? (Wiem, że to nie jest jedyny wymiar i wyznacznik - każdy ma inne odczucia) Dzięki za pomoc! Edytowane 12 Stycznia przez cytus Dodano zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia 10 minut temu, cytus napisał: Cześć, mam pytanie. Czy ktoś użytkuje może buty Atomic Magna Hawx 100 GW? Mam rozmiar 27/27.5 na pudle po butach i w opisie producenta na stronie, buty mają skorupę 102 ... natomiast fizycznie na skorupie widzę 104. Generalnie szukałem czegoś na szeroką stopę. Z pomiaru wychodzi mi jakieś 111-112mm w najszerszym punkcie. Zastanawiam się czy ja coś źle interpretuję - z opisu wynika, że skorupa powinna mieć 102 dla tego rozmiaru. Fizycznie ma 104. Czy ktoś ma podobnie szeroką stopę i może się podzielić w jakiejs skorupie jeździ? (Wiem, że to nie jest jedyny wymiar i wyznacznik - każdy ma inne odczucia) Dzięki za pomoc! To chyba lepiej? Dla ciebie. Moje medium 100 szerzej nieco https://www.zawojski.pl/rossignol-buty-narciarskie-hero-world-cup-110-med-id-30386?gad_source=1&gbraid=0AAAAADjYtYF44m4acSmf0lOPuvw_rj-Kq&gclid=CjwKCAiA7Y28BhAnEiwAAdOJUNYwWIng-dlsgl8MzTZojnCKsCkVy9I-F5mFwArmg0h7cfMBtY6K5hoCW04QAvD_BwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia 17 minut temu, cytus napisał: Cześć, mam pytanie. Czy ktoś użytkuje może buty Atomic Magna Hawx 100 GW? Mam rozmiar 27/27.5 na pudle po butach i w opisie producenta na stronie, buty mają skorupę 102 ... natomiast fizycznie na skorupie widzę 104. Generalnie szukałem czegoś na szeroką stopę. Z pomiaru wychodzi mi jakieś 111-112mm w najszerszym punkcie. Zastanawiam się czy ja coś źle interpretuję - z opisu wynika, że skorupa powinna mieć 102 dla tego rozmiaru. Fizycznie ma 104. Czy ktoś ma podobnie szeroką stopę i może się podzielić w jakiejs skorupie jeździ? (Wiem, że to nie jest jedyny wymiar i wyznacznik - każdy ma inne odczucia) Dzięki za pomoc! Wszystko się zgadza ! Producent podaje szerokość 102 do nr 26/26.5 a od 27/27.5 jest 104 Ultra ma 100 Prime 102 Magna 104 w rozmiarze 27/27.5 Wymień na Prime jak chcesz 102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cytus Napisano 13 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 16 godzin temu, Victor napisał: Wszystko się zgadza ! Producent podaje szerokość 102 do nr 26/26.5 a od 27/27.5 jest 104 Ultra ma 100 Prime 102 Magna 104 w rozmiarze 27/27.5 Wymień na Prime jak chcesz 102 Hej, tylko na opakowaniu dla 27.0/27.5 jest wy.iar Last 102. To jest błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cytus Napisano 13 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia (edytowane) 16 godzin temu, star napisał: To chyba lepiej? Dla ciebie. Moje medium 100 szerzej nieco https://www.zawojski.pl/rossignol-buty-narciarskie-hero-world-cup-110-med-id-30386?gad_source=1&gbraid=0AAAAADjYtYF44m4acSmf0lOPuvw_rj-Kq&gclid=CjwKCAiA7Y28BhAnEiwAAdOJUNYwWIng-dlsgl8MzTZojnCKsCkVy9I-F5mFwArmg0h7cfMBtY6K5hoCW04QAvD_BwE Hej, no niby tak... wszędzie wszyscy piszą - jak masz szeroką stopę to 102 i w górę. Co to znaczy szeroka stopa? Nikt żadnych widełek nigdzie nie przedstawia. Dla mnie 104 ok ale jak dopnę buty to wydaje mi się że mam jeszcze luz samą stopą w bucie mogę ruszać lekko przechylając w lewo lub w prawo. Z kolei jak wrzucam te dołączone wkładki to już robi się ciasno na podbiciu. Edytowane 13 Stycznia przez cytus Literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Teraz, cytus napisał: Hej, tylko na opakowaniu dla 27.0/27.5 jest wy.iar Last 102. To jest błąd? Nie .Między liniami masz kod kreskowy i ogólne info dla tego modelu jaki podaje producent czyli szeroka stopa a 102mm to dla rozmiaru 26/26.5 pod jest podany rozmiar jaki zamówiłeś czyli 27/27.5 wszystko gra. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi