Skocz do zawartości

Narty dla średniozaawansowanego

Puszeg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Edit:

1. Płeć: M
2. Wiek: 33
3. Waga: 66kg
4. Wzrost: 176cm.
5. Jak długo jeździsz na nartach? 3 sezon
6. Jak się oceniasz wg skali Forum? Według opisu 5/10
7. Jakie masz buty? Nordica Speedmachine 100
8. Jakie masz teraz narty? Fischer RC fire 160cm
9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy? 14m?
10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju? Alpy, pojedyncze dni w PL, czerwone, szerokie niebieskie pod carving 
11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałabyś jeździć? (turystycznie, sportowo)? Płynnie, carvingowo
12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku? Dobra, około 14 dni
13. Możliwości finansowe: 1300 - 2000 zł 

Chciałbym wymienić narty na coś bardziej rozwojowego do nauki jazdy na krawędziach i stabilniejszego przy większych prędkościach przed wyjazdem w Alpy. Z drugiej strony nie chce przegiąć z długością, sztywnością i kupić za trudne narty, bo na tych jeździ mi się dobrze.

Myślałem o Fischerach RC RACE F18 160cm albo 167cm, lub Rossignol Forza D40 164cm. 

Za wszystkie sugestie i odpowiedzi z góry dziękuję.

pozdrawiam,

Edytowane przez Puszeg

3 godziny temu, Puszeg napisał:

Witam,

Edit:

1. Płeć: M
2. Wiek: 33
3. Waga: 66kg
4. Wzrost: 176cm.
5. Jak długo jeździsz na nartach? 3 sezon
6. Jak się oceniasz wg skali Forum? Według opisu 5/10
7. Jakie masz buty? Nordica Speedmachine 100
8. Jakie masz teraz narty? Fischer RC fire 160cm
9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy? 14m?
10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju? Alpy, pojedyncze dni w PL, czerwone, szerokie niebieskie pod carving 
11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałabyś jeździć? (turystycznie, sportowo)? Płynnie, carvingowo
12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku? Dobra, około 14 dni
13. Możliwości finansowe: 1300 - 2000 zł 

Chciałbym wymienić narty na coś bardziej rozwojowego do nauki jazdy na krawędziach i stabilniejszego przy większych prędkościach przed wyjazdem w Alpy. Z drugiej strony nie chce przegiąć z długością, sztywnością i kupić za trudne narty, bo na tych jeździ mi się dobrze.

Myślałem o Fischerach RC RACE F18 160cm albo 167cm, lub Rossignol Forza D40 164cm. 

Za wszystkie sugestie i odpowiedzi z góry dziękuję.

pozdrawiam,

Narta rozwojowa i stabilna przy większych prędkościach? Narta o długości min 170cm, jak nie 175cm. Fischery RC Race mogą być OK, ale z długością jak napisałem.