Max Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Cześć, jak w temacie gdzie szukać wyjazdów narciarskich z wysokim poziomem szkolenia? Np przez speców tego forum, którzy parają się prowadzeniem sztywniaków na wyjazdach zorganizowanych. Widuję posty typu: mam 4 miejsca, termin X, zapraszam - ale to dość spontaniczna aktywność. Gdzie warto zajrzeć i kogo zapytać? Nie jest dla mnie istotne gdzie, ale z kim i w jaki sposób. Miałem 3x zorganizowany wyjazd przez ostatnie lata ze szkoleniem w stylu: to co dzisiaj chcecie robić? Godzinę dziennie w 6os grupie. Szukam czegoś lepszego i polecajek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia (edytowane) 41 minut temu, Max napisał: Cześć, jak w temacie gdzie szukać wyjazdów narciarskich z wysokim poziomem szkolenia? Np przez speców tego forum, którzy parają się prowadzeniem sztywniaków na wyjazdach zorganizowanych. Widuję posty typu: mam 4 miejsca, termin X, zapraszam - ale to dość spontaniczna aktywność. Gdzie warto zajrzeć i kogo zapytać? Nie jest dla mnie istotne gdzie, ale z kim i w jaki sposób. Miałem 3x zorganizowany wyjazd przez ostatnie lata ze szkoleniem w stylu: to co dzisiaj chcecie robić? Godzinę dziennie w 6os grupie. Szukam czegoś lepszego i polecajek. Pozdrowienia https://www.gocarv.com/about https://www.ski-world.pl/o-nas/kadra, https://www.facebook.com/tadeusz.skowronski Edytowane 9 Stycznia przez tomkly 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Napisano 9 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia Prawie wszystko wyprzedane. Dzięki za propozycje. Może ma ktoś coś jeszcze? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 5 godzin temu, Max napisał: Cześć, jak w temacie gdzie szukać wyjazdów narciarskich z wysokim poziomem szkolenia? Np przez speców tego forum, którzy parają się prowadzeniem sztywniaków na wyjazdach zorganizowanych. Widuję posty typu: mam 4 miejsca, termin X, zapraszam - ale to dość spontaniczna aktywność. Gdzie warto zajrzeć i kogo zapytać? Nie jest dla mnie istotne gdzie, ale z kim i w jaki sposób. Miałem 3x zorganizowany wyjazd przez ostatnie lata ze szkoleniem w stylu: to co dzisiaj chcecie robić? Godzinę dziennie w 6os grupie. Szukam czegoś lepszego i polecajek. Pozdrowienia skontaktuj się z @Adam ..DUCH 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 16 godzin temu, Max napisał: Cześć, jak w temacie gdzie szukać wyjazdów narciarskich z wysokim poziomem szkolenia? Np przez speców tego forum, którzy parają się prowadzeniem sztywniaków na wyjazdach zorganizowanych. Widuję posty typu: mam 4 miejsca, termin X, zapraszam - ale to dość spontaniczna aktywność. Gdzie warto zajrzeć i kogo zapytać? Nie jest dla mnie istotne gdzie, ale z kim i w jaki sposób. Miałem 3x zorganizowany wyjazd przez ostatnie lata ze szkoleniem w stylu: to co dzisiaj chcecie robić? Godzinę dziennie w 6os grupie. Szukam czegoś lepszego i polecajek. Pozdrowienia Jeśli faktycznie priorytetem jest szkolenie, to zapraszam, ale dopiero w przyszłym sezonie, na całodniowe zajęcia pod okiem trenera/instruktora/wykładowcy 4 level CSIA Piotra Smolika, czyli gwarancja osoby nie tylko świetnie jeżdżącej, ale kompleksowo przygotowanej do przekazywania narciarskiej wiedzy. Zapraszam do kontaktu. VID-20241204-WA0000.mp4 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2 minuty temu, Gabrik napisał: Zapraszam do kontaktu. to Ty w tych zielonych gaciach jedziesz ? FAJNIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia (edytowane) 2 godziny temu, Jan napisał: to Ty w tych zielonych gaciach jedziesz ? FAJNIE Janku, odpowiem tak - kolor gaci się prawie zgadza, jazda również prawie. Aczkolwiek "prawie" jak wiemy robi różnice 🙂 No ale poprawi się kilka "drobnostek" jak angulacje, separacje, inklinacje + Com/Bos×tangens 30 stopni-długość kijków do potęgi trzeciej, mnożona przez kąt podniesienia krawędzi i zjedziemy kiedyś w La Plagne, w marcowym słońcu, do baru na piwko...w końcu ponoć dopóki walczę jestem zwycięzcą 😉 Edytowane 10 Stycznia przez Gabrik 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia Jakiś czas temu ogłaszał się Marcin z SkiSpa https://skispa.pl @Max u Tadeo sam się szkole warto napisać do niego lub zadzwonić bo to Maestro z olbrzymią wiedzą i mocnym naciskiem na podstawy( możesz być świetnym carvingowcem a jak pługa nie pojedziesz to cofnie Cię do szkoły podstawowej 😅) bazę szkoleniową ma w Sappadzie ITA jest tam od stycznia do końca marca-jak to w życiu ktoś nie dojedzie więc warto zapisać się na listę rezerwową. Z czystym polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2 godziny temu, Gabrik napisał: Jeśli faktycznie priorytetem jest szkolenie, to zapraszam, ale dopiero w przyszłym sezonie, na całodniowe zajęcia pod okiem trenera/instruktora/wykładowcy 4 level CSIA Piotra Smolika, czyli gwarancja osoby nie tylko świetnie jeżdżącej, ale kompleksowo przygotowanej do przekazywania narciarskiej wiedzy. Zapraszam do kontaktu. VID-20241204-WA0000.mp4 1 MB · 0 pobrań Ja powiem tak - sama taka jazda nie wygląda na jakąś mega trudna. Ot długi cięty - do ogarnięcia. Problem w tym by się móc zatrzymać kiedy sytuacja tego będzie wymagała. Sterowność, umiejętność kontroli toru gdy przeszkoda jakaś w poprzek jedzie - to już problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 21 minut temu, Victor napisał: Jakiś czas temu ogłaszał się Marcin z SkiSpa https://skispa.pl @Max u Tadeo sam się szkole warto napisać do niego lub zadzwonić bo to Maestro z olbrzymią wiedzą i mocnym naciskiem na podstawy( możesz być świetnym carvingowcem a jak pługa nie pojedziesz to cofnie Cię do szkoły podstawowej 😅) bazę szkoleniową ma w Sappadzie ITA jest tam od stycznia do końca marca-jak to w życiu ktoś nie dojedzie więc warto zapisać się na listę rezerwową. Z czystym polecam ! A Tadeo ma jakąś rozpiskę szkoleń na ten sezon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 6 minut temu, KrzysiekK napisał: A Tadeo ma jakąś rozpiskę szkoleń na ten sezon ? Szkolenia w cyklu sobota-piątek chyba od tego weekendu do połowy marca z tego co wiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 5 minut temu, brachol napisał: Szkolenia w cyklu sobota-piątek chyba od tego weekendu do połowy marca z tego co wiem. Lekka korekta 😉 Sobota przyjazd sobota odjazd szkolenia niedziela-piątek 6 dni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Max Napisano 10 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia Napisałem poprzez FB, które podsyłajcie. Jeśli jest jakaś strona z rozpiską, którą przytaczacie to prośba o info. Adam nie może otrzymywać wiadomości, więc muszę też spróbować jakoś bezpośrednio. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 16 minut temu, KrzysiekK napisał: A Tadeo ma jakąś rozpiskę szkoleń na ten sezon ? Pisz do Tadeo będziesz mądrzejszy gdzie jaki termin jeszcze wolny 22 minuty temu, KrzysiekK napisał: Ja powiem tak - sama taka jazda nie wygląda na jakąś mega trudna. Ot długi cięty - do ogarnięcia. Problem w tym by się móc zatrzymać kiedy sytuacja tego będzie wymagała. Sterowność, umiejętność kontroli toru gdy przeszkoda jakaś w poprzek jedzie - to już problem. Przeczysz temu co piszesz 🤷♂️ jak jedno ogarniasz to drugie tym bardziej z mojego punktu widzenia 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia (edytowane) 50 minut temu, KrzysiekK napisał: Ot długi cięty - do ogarnięcia. Jutro sprawdzimy 😉, nawet Ci narty zabiorę, żebyś nie mówił, ze narty słabe. pozdro Edytowane 10 Stycznia przez Marcos73 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 4 minuty temu, Marcos73 napisał: Jutro sprawdzimy 😉, nawet Ci narty zabiorę, żebyś nie mówił, ze narty słabe. pozdro Masz dla mnie jakieś narty czy zabierzesz i powiesz bym na butach zjeżdżał ? 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 32 minuty temu, Victor napisał: Przeczysz temu co piszesz 🤷♂️ jak jedno ogarniasz to drugie tym bardziej z mojego punktu widzenia 😉 Jeśli nie umiem zrobić szybkiej reakcji na przeszkodą terenową w postaci ominięcia albo skręt stop a umiem na ten przykład ( nie twierdzę że umiem) pojechać skrętem ciętym to na czym polega ta sprzeczność? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia Godzinę temu, KrzysiekK napisał: powiem tak - sama taka jazda nie wygląda na jakąś mega trudna. Ot długi cięty - do ogarnięcia. Problem w tym Życzę każdemu,by tak ogarniał długi cięty 😄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia Teraz, Edwin napisał: Życzę każdemu,by tak ogarniał długi cięty 😄 No raczej … też bym chciał. Całe szczęście ja już nic nie muszę a mogę chcieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 17 minut temu, Marcos73 napisał: Jutro sprawdzimy 😉, nawet Ci narty zabiorę, żebyś nie mówił, ze narty słabe. pozdro Na slalomce też można,tylko wtedy jakoś tak prędkość wydaje się większa. Sam wiesz. Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 19 minut temu, KrzysiekK napisał: Ja powiem tak - sama taka jazda nie wygląda na jakąś mega trudna. Ot długi cięty - do ogarnięcia. Problem w tym by się móc zatrzymać kiedy sytuacja tego będzie wymagała. Sterowność, umiejętność kontroli toru gdy przeszkoda jakaś w poprzek jedzie - to już problem. Nie chce rozwalać wątku Krzysiek, nie chcę też abyś zbyt osobiście odebrał. Kolega wybierze co i kto mu pasuje. Prawda jest taka, że są różne poziomy umiejętności i im niższy prezentuje narciarz, tym szersze grono instruktorów poradzi sobie z takim kursantem. Natomiast nie pisz infantylnie "do ogarnięcia", czy "ot długi cięty", bo wszyscy wiemy, Piotr pojedzie w każdych warunkach lekko i mega poprawnie od sztruksu, przez muldy do pasa i świeży opad po szyję i napisałeś na prawdę idiotyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 1 minutę temu, Edwin napisał: Na slalomce też można,tylko wtedy jakoś tak prędkość wydaje się większa. Sam wiesz. Pozdro Edwin, łatwiej zacieśniać na GS niż wydłużać na SL. SL jakoś tak same od siebie skręcają, a wydłużenie polega na jeździe w trawersie. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 53 minuty temu, Victor napisał: Lekka korekta 😉 Sobota przyjazd sobota odjazd szkolenia niedziela-piątek 6 dni Masz rację, źle napisałem szkolenie niedziela-piątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 1 minutę temu, Marcos73 napisał: Edwin, łatwiej zacieśniać na GS niż wydłużać na SL. SL jakoś tak same od siebie skręcają, a wydłużenie polega na jeździe w trawersie. pozdro Wiem. Ja na filmie wrzuconym tuż przed sylwestrem w materiałach szkoleniowych jechałem na sl 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia 1 minutę temu, Gabrik napisał: Nie chce rozwalać wątku Krzysiek, nie chcę też abyś zbyt osobiście odebrał. Kolega wybierze co i kto mu pasuje. Prawda jest taka, że są różne poziomy umiejętności i im niższy prezentuje narciarz, tym szersze grono instruktorów poradzi sobie z takim kursantem. Natomiast nie pisz infantylnie "do ogarnięcia", czy "ot długi cięty", bo wszyscy wiemy, Piotr pojedzie w każdych warunkach lekko i mega poprawnie od sztruksu, przez muldy do pasa i świeży opad po szyję i napisałeś na prawdę idiotyzm. Bardzo swobodnie używasz słów pejoratywnych (infantylne, idiotyzm), a wystarczy że napisać że w określonych okolicznościach to co napisałem jest nieprawdziwe. Nie będę odpowiadał na to co napisałeś bo możesz to odebrać cyt. Zbyt osobiście 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi