WIMA Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia Witam, Mam pytania do tych którzy byli w rejonie SFL. Czy między SFL kursuje darmowy skibuss i jak często, szczególnie rano. Jak długio trwa przeprawa na nartach z Masnerkopf do dolnej stacji gondoli w Ladis, ew. w odwrotnym kierunku. Mam hotel w Ladis i chciałbym wiedzieć jak szybko można sie dostać na stoki w Serfaus. Poza tym, gdzie najlepiej wypożyczyć narty. Podobno przy niekótrych stacjach wyciagów są wypożyczalnie. Będę wdziczny za podpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia (edytowane) 46 minut temu, WIMA napisał: Witam, Mam pytania do tych którzy byli w rejonie SFL. Czy między SFL kursuje darmowy skibuss i jak często, szczególnie rano. Jak długio trwa przeprawa na nartach z Masnerkopf do dolnej stacji gondoli w Ladis, ew. w odwrotnym kierunku. Mam hotel w Ladis i chciałbym wiedzieć jak szybko można sie dostać na stoki w Serfaus. Poza tym, gdzie najlepiej wypożyczyć narty. Podobno przy niekótrych stacjach wyciagów są wypożyczalnie. Będę wdziczny za podpowiedź. Pozdrawiam. Skibus jedzie z dołu doliny (Pruz, Ried) do Fiss ale między Ladis a Serfaus nie widziałem, zresztą pod stację kolejek w Serfaus i tak byś musiał jeszcze jechać metrem. Wypożyczalni jest od groma - w każdym sklepie sportowym PS. mogło się coś zmienić bo parę lat tam nie byłem ale nie przypuszczam Edytowane 9 Stycznia przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia (edytowane) Godzinę temu, WIMA napisał: Witam, Mam pytania do tych którzy byli w rejonie SFL. Czy między SFL kursuje darmowy skibuss i jak często, szczególnie rano. Jak długio trwa przeprawa na nartach z Masnerkopf do dolnej stacji gondoli w Ladis, ew. w odwrotnym kierunku. Mam hotel w Ladis i chciałbym wiedzieć jak szybko można sie dostać na stoki w Serfaus. Poza tym, gdzie najlepiej wypożyczyć narty. Podobno przy niekótrych stacjach wyciagów są wypożyczalnie. Będę wdziczny za podpowiedź. Pozdrawiam. 1. Skibus jeździ ale nie znam dokładnych godzin, bo my parkujemy samochody w Ladis i dalej jedziemy na nartach. Skibus nie ma sensu. 2. Na nartach z Ladis na Masnerkopf będzie jakieś 1,5 godziny, z powrotem około 1 godziny, bo się mniej razy podjeżdża wyciągami. 3. Najlepiej wypożyczyć narty w Ladis - są tam dwie wypożyczalnie, jedna 50m poniżej parkingu, druga 20m powyżej parkingu. Ceny o 1/5 a może i 1/4 niższe aniżeli w Serfaus. W ubiegłym sezonie za nartę klasy Head e-Magnum czy e.SLR trzeba było dać 32 Euro za dobę. W tym sezonie nasi tam nie pożyczali, ale nie podejrzewam żeby było drożej. Oni nie mają w ofercie top modeli, ona się kończy na poziomie wspomnianych przeze mnie nart. Dla porównania te same w Ischgl to koszt 45 Euro na dobę, przy czym tam można dwa razy zmienić na inne. Edytowane 9 Stycznia przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi