Kara-art Napisano Wtorek o 21:45 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:45 Hej. Jako, że w tym roku mój najmłodszy zacznie już typowa naukę jazdy na nartach (5,5 roku) chciałam się zapytać czy wymienione w temacie "narty" się sprawdza, ale dla mnie:) niestety moja latorosl uwielbia wjeżdżać mi w narty co niestety nie jest fajne. Do tego kontrola jego+ja jakoś mi nie wychodzi. Oczywiście będzie miał wykupione lekcje, ale patrząc na zeszly rok to coz:) najlepiej w dół i do przodu oczywiście. Zastanawiałam się czy kupując krótsze narty będzie mi łatwiej okiełznać potworka. Czy ktoś próbował tego rozwiązania? Macie do polecenia jakieś snowblades/snowfeet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano Wtorek o 22:01 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:01 Nie będzie łatwiej. Pytasz bardziej o siebie niż o syna. Kup "normalne" narty, a dla syna dobry instruktor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Wtorek o 22:32 Udostępnij Napisano Wtorek o 22:32 46 minut temu, Kara-art napisał: Hej. Jako, że w tym roku mój najmłodszy zacznie już typowa naukę jazdy na nartach (5,5 roku) chciałam się zapytać czy wymienione w temacie "narty" się sprawdza, ale dla mnie:) niestety moja latorosl uwielbia wjeżdżać mi w narty co niestety nie jest fajne. Do tego kontrola jego+ja jakoś mi nie wychodzi. Oczywiście będzie miał wykupione lekcje, ale patrząc na zeszly rok to coz:) najlepiej w dół i do przodu oczywiście. Zastanawiałam się czy kupując krótsze narty będzie mi łatwiej okiełznać potworka. Czy ktoś próbował tego rozwiązania? Macie do polecenia jakieś snowblades/snowfeet? nic nie kombinuj, narty 120 i do szkółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kara-art Napisano 22 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 22 godziny temu 6 godzin temu, johnwick napisał: Nie będzie łatwiej. Pytasz bardziej o siebie niż o syna. Kup "normalne" narty, a dla syna dobry instruktor. Swoje narty mam:) i je uwielbiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Cześć No niestety aby uczyć, nie wystarczy jedynie umieć jeździć ale jeszcze jest potrzebnych sporo innych umiejętności. nie wdając się w szczegóły samemu kupując sobie blad'y przekazujesz mu info - kup sobie krótkie narty bo jest łatwiej. Zgadza się tylko, że łatwiej jest tym, którzy nie umieją na normlanych po prostu a ten przekaz wpłynie na postrzeganie techniki narciarskiej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Clip Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowane) z mojego doświadczenia proces nauki w szczególności kilku latka najlepiej zlecić na zewnątrz. w szkółce jakimś dziwnym trafem nie trzeba co zjazd chodzić na frytki albo gorącą czekoladę, buty wcale nie są takie niewygodne a śnieg wcale nie jest za mokry za zimny i w ogóle be. Do tego dzieci co do zasady (przynajmniej) moje z instruktorami nie dyskutowały i wszystko robiły. A ze mna czy z żoną zawsze było jakieś ale. OK to kosztuje ale z drugiej strony jest alternatywny koszt wyjazdu rodzica który płaci a nie jeździ. Policz połowę skipassa i połowę hotelu / apartamentu (średni czas w którym nie jeździsz tylko uczysz) i okaże się, że szkółka wychodzi taniej. Moim zdaniem trzeba obcymi rękoma doprowadzić do tego że jako tako zjedzie czerwoną trasą (co u moich pojawiało się w drugim-trzecim sezonie) i wtedy brac ze sobą na normalne trasy. Można się zmieniać, ktoś jedzie szybciej ktoś wolniej i ogarnia ucznia a jak jest kilka rodzin to da się to już zupełnie sprawnie zorganizować. Edytowane 13 godzin temu przez Clip 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 8 godzin temu, Kara-art napisał: Swoje narty mam:) i je uwielbiam Super, to najważniejsze. To tym bardziej nie musisz szukać półśrodków. Powodzenia dla syna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 46 minut temu, Clip napisał: z mojego doświadczenia proces nauki w szczególności kilku latka najlepiej zlecić na zewnątrz. w szkółce jakimś dziwnym trafem nie trzeba co zjazd chodzić na frytki albo gorącą czekoladę, buty wcale nie są takie niewygodne a śnieg wcale nie jest za mokry za zimny i w ogóle be. Do tego dzieci co do zasady (przynajmniej) moje z instruktorami nie dyskutowały i wszystko robiły. A ze mna czy z żoną zawsze było jakieś ale. OK to kosztuje ale z drugiej strony jest alternatywny koszt wyjazdu rodzica który płaci a nie jeździ. Policz połowę skipassa i połowę hotelu / apartamentu (średni czas w którym nie jeździsz tylko uczysz) i okaże się, że szkółka wychodzi taniej. Moim zdaniem trzeba obcymi rękoma doprowadzić do tego że jako tako zjedzie czerwoną trasą (co u moich pojawiało się w drugim-trzecim sezonie) i wtedy brac ze sobą na normalne trasy. Można się zmieniać, ktoś jedzie szybciej ktoś wolniej i ogarnia ucznia a jak jest kilka rodzin to da się to już zupełnie sprawnie zorganizować. Cześć Dla osób nie umiejących jeździć na poziomie instruktorskim jest to tak naprawdę jedyna sensowna rada i to nawet nie ze względów finansowych, które przytaczasz. Po prostu znacznie skraca się proces oraz nie zrobi się młodzieży krzywdy. Polecam. Pozostaje jeszcze kwestia kompetencji instruktorów - na to często nie ma się wpływu ale zawsze można zapytać - choćby tutaj. Niestety nauka jazdy na nartach to proces, który trwa lata i to zazwyczaj jest nie do pogodzenia z ideą wyjazdową, w różne miejsca, kraje itd. Osobom dobrze jeżdżącym - polecam uczenie własnych dzieci, bo choć to trudna praca to satysfakcja oraz wspólnie spędzony czas jest nie do przecenienia. Trzeba jednak spełnić sporo warunków, żeby to miało sens... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu 1 godzinę temu, Mitek napisał: Niestety nauka jazdy na nartach to proces, który trwa lata i to zazwyczaj jest nie do pogodzenia z ideą wyjazdową, w różne miejsca, kraje itd. to ile sezonów mają jeździć na jednym stoku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 5 godzin temu, Jan napisał: to ile sezonów mają jeździć na jednym stoku ? Do porzygu mogą. O ile sprawia im to fun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi