Skocz do zawartości

Koniec nart,

a_senior

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.01.2025 o 22:21, a_senior napisał:

- w małej stacji Metabief (Jura) już nie maja złudzeń. Planują zamknięcie narciarstwa w 2030-2035 i przestawienie aktywności stacji na inne aktywności. Tyle że pod względem przychodu nic nart nie zastąpi.

tej stacji to naprawdę będzie szkoda - ma duszę i jakże jest odmienna od innych francuskich

Edytowane przez Jan
  • Like 1

W dniu 9.01.2025 o 12:31, Spiochu napisał:

Tak, a my będziemy pierwszymi, którzy to kupią jak to wejdzie to powszechnego użytku za XX lat. Debilu. I nasz wpływ będzie kosmiczny na całą naszą planetę.

Co to za debil, to jakiś troll?

Edytowane przez johnwick

• 2 tygodnie później...
W dniu 13.01.2025 o 16:54, johnwick napisał:

Tak, a my będziemy pierwszymi, którzy to kupią jak to wejdzie to powszechnego użytku za XX lat. Debilu. I nasz wpływ będzie kosmiczny na całą naszą planetę.

Co to za debil, to jakiś troll?

Zgłoś się do testów może jak Ci styki przypalą to coś zaskoczy.

8 godzin temu, Spiochu napisał:

A wracając do tematu to miałem już skończyć z jazdą w PL bo nie ma sensu.

Byłem jednak w Czarnej Górze i zobaczcie jak beznadziejne warunki 😉

Piotrek

W PL da się pojeździć, jednak to są wyjazdy krótkie, nie planowane, na pogodę i obłożenie. A warunki wyśmienite, czy też bardzo dobre też się zdarzają nie tylko za granicą. Planowanie na przód czegokolwiek w PL to niestety loteria, nie mówiąc już o dzikich tłumach w okresach wysokiego obłożenia.

pozdro

• Like 4
  • Thanks 1

3 godziny temu, Marcos73 napisał:

Piotrek

W PL da się pojeździć, jednak to są wyjazdy krótkie, nie planowane, na pogodę i obłożenie. A warunki wyśmienite, czy też bardzo dobre też się zdarzają nie tylko za granicą. Planowanie na przód czegokolwiek w PL to niestety loteria, nie mówiąc już o dzikich tłumach w okresach wysokiego obłożenia.

pozdro

Wyjazd byl 5 dniowy. 3 dni byly super warunki, 1 dzien tez dobre ale slabsza widocznosc 1 dzien slabo -deszcz. Termin poza feriami.

W Alpach też pogoda jest zmienna. 

Plusem PL jest możliwość pojechania bez wcześniejszej organizacji. Kwatere ogarnąłem dzień wcześniej, karnet w kasie, dojazd 2h autem.

• Like 4

W tym roku w CG były fajne warunki w terminie przed feriami, ludzi mało i warto było pojechać. To jest jeden z lepszych terminów na wyjazdy w PL, potem dopiero na początku marca, bo w czasie ferii chyba ciężko znaleźć ośrodek w którym nie ma ludzi.

pozdro

• Like 1
  • Thanks 1

4 godziny temu, Spiochu napisał:

Plusem PL jest możliwość pojechania bez wcześniejszej organizacji. Kwatere ogarnąłem dzień wcześniej, karnet w kasie, dojazd 2h autem.

To jest atut ośrodków w PL - a Ty akurat mieszkasz w miejscu, gdzie taki ośrodek jest, są jeszcze Czechy. Ja mam Jaworzynę w podobnym zasięgu, no może Szczyrk i Chopok - ale to TMR. Ale w TMR to warto sezonówki kupić - bo ceny alpejskie - szczególnie na Chopoku. Tej zimy to u Was dowaliło śniegu i były super warunki. Wykorzystałeś. Ja bardziej wiosna, a raczej zaraz po feriach - kupiłem promo karnety na Jaworzynę. Na Pilsko też, ale co z tego - jak kanapa padła jak miałem jechać.

pozdro

• Like 1