moruniek Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2 godziny temu, Wojcio napisał: .. Natomiast do pracy z dziećmi moje dziecko (ok. Ma 18 lat) potrzebuje zaświadczenia o niekaralności. Mam nadzieję, że już niedługo. Pracujemy by to zmienić. Dam znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 Stycznia Udostępnij Napisano 9 Stycznia 1 godzinę temu, Marxx74x napisał: zainspirowany dyskusją postaram się uzyskać wykładnię "u źródła". Nie musisz, w regulaminie przyznawania licencji jest zapis że 75% kadry w LSN musi mieć aktualne uprawnienia, aby mogła działać pod egidą SITN. Więc jasno wynika, że bez unifikacji osoby o stopniu MI i wyższym mogą pracować i szkolić bez unifikacji. Nie dotyczy PI który bez unifikacji nie może szkolić. Wszystkie stopnie są dożywotnie oprócz Demonstratora, który wygasa z wiekiem. Czyli na 3 „pracowników” z aktualnymi uprawnieniami czwarty nie musi ich posiadać jednak min stopień to MI bez aktualnych uprawnień. LSN może otworzyć min 3 Instruktorów z aktualnymi uprawnieniami. Z możliwością szkoleń to 5-ciu instruktorów + 1 czynny IW oraz jeden z instruktorów musi mieć aktualny współczynnik do przeprowadzania zawodów. IW nie może być zatrudniony w dwóch szkołach, wyłączony jest AWF. To są warunki do uzyskania licencji SiTN. Bez SiTN nie ma możliwości uzyskania uprawnień europejskich, I zawodowego i I zawodowego międzynarodowego. A ubezpieczalnia może sobie wsadzić zapisy, których pewnie nie ma, bo warunki funkcjonowania określa SiTN a nie ubezpieczalnia. Jest tyle firm, a do ubezpieczenia jest z 4000 osób (aktywnych członków) i 130 szkół. Pozostają nieaktywni, którzy też pracują. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74x Napisano 10 Stycznia Udostępnij Napisano 10 Stycznia Wyjaśnione. Szkolić może każdy, nawet parkingowy (cyt.). W przypadku PI unifikacja w okresie 3 lat jest wymagana, aby PI mógł szkolić się na wyższe stopnie. Pozdrawiam, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi