Skocz do zawartości

Szerokość narty ??

Arek

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Marxx74x napisał:

Mam nadzieję, że nie zdradzam Tajemnicy Państwowej .. i tak bardziej podobają mi się te drugie ;).

M.

received_475667931906802~2.jpeg

Na nordi jeździłem do 2017. Gsr i spit edt. Były świetne. Potem miałem nowsze - 2021/2022 - i się rozczarowałem. Coś pozmieniali, pokombinowali. To nie było już to samo. Ale to moje odczucie. Na tych z dc nie jeździłem. Znalazłem swojego świętego grala i jakoś już nie objeżdżam dech. Ale gdzieś tam jak w łapach wyginałem te nordi z dc - to wydawały się ciekawe.

• Haha 1

Godzinę temu, Bruner79 napisał:

Na nordi jeździłem do 2017. Gsr i spit edt. Były świetne. Potem miałem nowsze - 2021/2022 - i się rozczarowałem. Coś pozmieniali, pokombinowali. To nie było już to samo. Ale to moje odczucie. Na tych z dc nie jeździłem. Znalazłem swojego świętego grala i jakoś już nie objeżdżam dech. Ale gdzieś tam jak w łapach wyginałem te nordi z dc - to wydawały się ciekawe.

Jaki to teraźniejszy Graal?

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

2 godziny temu, Bruner79 napisał:

Poszły pod tele w ramach przesiadki z GSj. Trochę nas Włosi zaskoczyli dając oczko wyżej niż wstępnie rozmawialiśmy i 183 dla Zu wymaga jeszcze trochę pracy (na nachyleniu jest super ale płaskie odcinki to zagadka jak wydobyć na tele z tej narty prędkość).  Oryginalną płytę Marker Piston musieliśmy zmienić i jeździ w dzielonej tyrolce lub bardziej startowo w fajnej dzielonej Vist WC ( odwróconej przód-tył ale ma to sens 😉 bo przód ładnie się układa pod wiązanie i pływa).

Sama narta ciekawa - od ubiegłego sezonu w wyższych modelach Nordi wróciła do formy i nie przychodzą już ukraińskie juniorki z nie osiowo zamontowaną "płytą". Trochę na to zwracamy uwagę 🙂 (w sensie jakości płyty) bo to wydmuszka a jeszcze otwory pod tele idą w cienki plastik i aż się prosi żeby to wyrwać nawet jak klejone.

M.

• Like 1

W dniu 5.01.2025 o 08:54, Mitek napisał:

Cześć

Dziwi mnie Marek, że tyle ROŻNYCH nart tam stoi. Przecież to narty do jednego celu więc powinny być wszystkie jednego modelu - najlepszego.

Pozdrowiam

Tam stoją SL'ki , GSy , tele, narty dla ambitnej rekreacji .. i coś tam jeszcze. Stoją a raczej wiszą. Są jakie są.

M.

I nie dowiedziałem się co jest aktualnie świętym Gralem, co z Nordicą itp.

Muszę z bólem przyznać Panowie że jesteście enigmatyczni i tajemniczy prawie jak mój szwagier mieszkający w powiatowym miasteczku który w weekendy po spożyciu wysyła tajemnicze i niejasne wiadomości na Whatsupp-ie 😂🤣😂

• Haha 1