Skocz do zawartości

Spodnie narciarskie ala softshell

Spiochu

Rekomendowane odpowiedzi

Berkner? Znani z badzo dobrych piankowych, ale to raczej nie o takie chodzi. Moze poszukaj cos z rodzaju turystycznych/ wspinaczkowych. Kiedys Małachowski szyl cos w tym rodzaju. 

Tradycyjnie zareklamuje JMP: dermizax/strech, jak pogadasz to uszyja na wymiar z dowolnym wykonczeniem. 

• Like 1
  • Thanks 1

6 minut temu, mig napisał:

Berkner? Znani z badzo dobrych piankowych, ale to raczej nie o takie chodzi. Moze poszukaj cos z rodzaju turystycznych/ wspinaczkowych. Kiedys Małachowski szyl cos w tym rodzaju. 

Tradycyjnie zareklamuje JMP: dermizax/strech, jak pogadasz to uszyja na wymiar z dowolnym wykonczeniem. 

Chodzi o zwykłe narciarskie tylko w miarę dopasowane. Nie takie mega workowate jak teraz większość.

Wryje się w temat - czy istnieją spodnie które mają wszędzie oddychające goretex pro a na dupsku mają coś kompletnie nieprzemakającego? Oddychać też nie musi na tym małym fragmencie. Cokolwiek sobie o tym nie pomyślicie. Pytanie jest poważne. Kiedyś się z takim czymś spotkałem ale zgubiłem, a w asortymencie zagranicznym kompletnie się gubię. 

Godzinę temu, KrzysiekK napisał:

Wryje się w temat - czy istnieją spodnie które mają wszędzie oddychające goretex pro a na dupsku mają coś kompletnie nieprzemakającego? Oddychać też nie musi na tym małym fragmencie. Cokolwiek sobie o tym nie pomyślicie. Pytanie jest poważne. Kiedyś się z takim czymś spotkałem ale zgubiłem, a w asortymencie zagranicznym kompletnie się gubię. 

Każdy normalny gore-tex (NIE windstopper/infinium) jest kompletnie nieprzemakalny* więc to pytanie trochę dziwne.

*- Jak jest nowy

• Thanks 1

32 minuty temu, Dany de Vino napisał:

Ale to jest hardshell, a Piotr pisał o softshell.

7 godzin temu, KrzysiekK napisał:

Tylko cerata się sprawdzi. Przetestowana przez SOP na byłym ministrze. W 100% nieprzemakalna 😉. Naszyć na tyłek i po problemie 🤣.

18 minut temu, Dany de Vino napisał:

... cerata to przecież też hardshell... z głębokimi tradycjami i sprawdzona w przeróżnych zastosowaniach i warunkach... 🙂 

Pisząc o ceracie, miałem na myśli taką, jaka była używana jako obrus za komuny 😀

Edytowane przez kordiankw
  • Like 1

22 minuty temu, Spiochu napisał:

Różne są gusta. Dla mnie tragiczne z wyglądu, szczególnie ten kolor.

Włosi stosują takie nieoczywiste zestawienia kolorów.

Hardshell raczej jest mniej elastyczny niż softshell. 

Może takie? Sklep JMP Sport ➤ Spodnie skiturowe męskie 3L PROTONE ✔️ Najwyższa jakość wykonania ✔️ Sprawdź teraz!

Edytowane przez brachol

7 minut temu, Spiochu napisał:

Ala softshell. Chodzi o elastyczność i dopasowanie materiału. Także hardshell jak najbardziej ok.

Jeżeli hardshell to mogę polecić revolutionrace. Będzie co najmniej o połowę taniej niż ten zalinkowany przez Bogdana. Jest dość gruby, ale przyjemny w dotyku. Tak elastyczny jak softshell nie jest, ale też nie jest sztywny jak blacha.

IMG_8060.jpeg

IMG_8061.jpeg

IMG_8062.jpeg

IMG_8063.jpeg

IMG_8064.jpeg

IMG_8065.png