Spiochu Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 Jakie spodnie narciarskie polecacie? - w miarę dopasowany krój - elastyczny materiał - z membraną - grube/ciepłe - solidne wzmocnienia na nogawkach - mile widziana wentylacja na udach Grupa cenowa czy parametry membrany mniej istotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 Jakaś firma na Śląsku szyje dość fajne i ponoć solidne ... ponoć lepiej kupić damskie bo fajniejsze kolory.. :)..nazwa mi uciekła ale Ślązaki może pamiętają.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 Dzięki, ale damskie to nie jest dobry pomysł. Mają inny krój. Co do kroju to jeszcze nie za długie nogawki. Nie wiem czemu większość firm robi za długie, nie mam krótkich nóg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 Berkner? Znani z badzo dobrych piankowych, ale to raczej nie o takie chodzi. Moze poszukaj cos z rodzaju turystycznych/ wspinaczkowych. Kiedys Małachowski szyl cos w tym rodzaju. Tradycyjnie zareklamuje JMP: dermizax/strech, jak pogadasz to uszyja na wymiar z dowolnym wykonczeniem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 6 minut temu, mig napisał: Berkner? Znani z badzo dobrych piankowych, ale to raczej nie o takie chodzi. Moze poszukaj cos z rodzaju turystycznych/ wspinaczkowych. Kiedys Małachowski szyl cos w tym rodzaju. Tradycyjnie zareklamuje JMP: dermizax/strech, jak pogadasz to uszyja na wymiar z dowolnym wykonczeniem. Chodzi o zwykłe narciarskie tylko w miarę dopasowane. Nie takie mega workowate jak teraz większość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 Dermizax I helly tech mi przemakały na tyłku. Tyle z moich doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 Nie mam takich doswiadczen... w deszczu raczej nie jezdze ale mokre kanapy czy lawki nieraz zaliczalem. Bez wrazenia dla spodni. Moze to jakies inne dermizaxy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 28 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2024 https://8a.pl/spodnie-softshell-marmot-rom-gore-tex-infinium-pant-black 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) W dniu 28.12.2024 o 22:20, kordiankw napisał: https://8a.pl/spodnie-softshell-marmot-rom-gore-tex-infinium-pant-black Dzięki. Właśnie tego typu szukam. Jedynie nie wiem czy nie za cienkie. Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Spiochu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 5 minut temu, Spiochu napisał: Dzięki. Właśnie tego typu szukam. No raczej nie. Chciałeś membranę a Infinium jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 29 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 2 minuty temu, Wujot2 napisał: No raczej nie. Chciałeś membranę a Infinium jej nie ma. "Membrana GORE-TEX® INFINIUM™" A to nie jest nastepca membrany Gore Windstopper? Jeśli nie, to co się stało z windstopperem, produkuja to jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Wryje się w temat - czy istnieją spodnie które mają wszędzie oddychające goretex pro a na dupsku mają coś kompletnie nieprzemakającego? Oddychać też nie musi na tym małym fragmencie. Cokolwiek sobie o tym nie pomyślicie. Pytanie jest poważne. Kiedyś się z takim czymś spotkałem ale zgubiłem, a w asortymencie zagranicznym kompletnie się gubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 Godzinę temu, KrzysiekK napisał: Wryje się w temat - czy istnieją spodnie które mają wszędzie oddychające goretex pro a na dupsku mają coś kompletnie nieprzemakającego? Oddychać też nie musi na tym małym fragmencie. Cokolwiek sobie o tym nie pomyślicie. Pytanie jest poważne. Kiedyś się z takim czymś spotkałem ale zgubiłem, a w asortymencie zagranicznym kompletnie się gubię. Każdy normalny gore-tex (NIE windstopper/infinium) jest kompletnie nieprzemakalny* więc to pytanie trochę dziwne. *- Jak jest nowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 ...trochę kosztują, ale wyglądają na spełniające wysokie wymagania: https://8a.pl/spodnie-z-membrana-la-sportiva-supercouloir-gtx-pro-pant-yellow-black?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[P][Pmax][CSS Google] A&utm_id=21500650282&gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIjPzfs-XOigMVEZODBx09byozEAEYASAGEgKWP_D_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 32 minuty temu, Dany de Vino napisał: ...trochę kosztują, ale wyglądają na spełniające wysokie wymagania: https://8a.pl/spodnie-z-membrana-la-sportiva-supercouloir-gtx-pro-pant-yellow-black?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[P][Pmax][CSS Google] A&utm_id=21500650282&gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIjPzfs-XOigMVEZODBx09byozEAEYASAGEgKWP_D_BwE Ale to jest hardshell, a Piotr pisał o softshell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 34 minuty temu, Dany de Vino napisał: ...trochę kosztują, ale wyglądają na spełniające wysokie wymagania: https://8a.pl/spodnie-z-membrana-la-sportiva-supercouloir-gtx-pro-pant-yellow-black?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=[P][Pmax][CSS Google] A&utm_id=21500650282&gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIjPzfs-XOigMVEZODBx09byozEAEYASAGEgKWP_D_BwE no faktycznie super wyglądają zwłaszcza w tych kolorach https://8a.pl/spodnie-z-membrana-la-sportiva-supercouloir-gtx-pro-pant-tropic-blue-cherry-tomato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 7 godzin temu, KrzysiekK napisał: Wryje się w temat - czy istnieją spodnie które mają wszędzie oddychające goretex pro a na dupsku mają coś kompletnie nieprzemakającego? Oddychać też nie musi na tym małym fragmencie. Cokolwiek sobie o tym nie pomyślicie. Pytanie jest poważne. Kiedyś się z takim czymś spotkałem ale zgubiłem, a w asortymencie zagranicznym kompletnie się gubię. Tylko cerata się sprawdzi. Przetestowana przez SOP na byłym ministrze. W 100% nieprzemakalna 😉. Naszyć na tyłek i po problemie 🤣. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 5 godzin temu, Spiochu napisał: Każdy normalny gore-tex (NIE windstopper/infinium) jest kompletnie nieprzemakalny* więc to pytanie trochę dziwne. *- Jak jest nowy Nie mam gore tex ale podobno jego odpowiednik. Więcej info na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 1 godzinę temu, kordiankw napisał: hardshell ... cerata to przecież też hardshell... z głębokimi tradycjami i sprawdzona w przeróżnych zastosowaniach i warunkach... 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 18 minut temu, Dany de Vino napisał: ... cerata to przecież też hardshell... z głębokimi tradycjami i sprawdzona w przeróżnych zastosowaniach i warunkach... 🙂 Pisząc o ceracie, miałem na myśli taką, jaka była używana jako obrus za komuny 😀 Edytowane 30 Grudnia 2024 przez kordiankw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 2 godziny temu, kordiankw napisał: Ale to jest hardshell, a Piotr pisał o softshell. Ala softshell. Chodzi o elastyczność i dopasowanie materiału. Także hardshell jak najbardziej ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 2 godziny temu, Jan napisał: no faktycznie super wyglądają zwłaszcza w tych kolorach https://8a.pl/spodnie-z-membrana-la-sportiva-supercouloir-gtx-pro-pant-tropic-blue-cherry-tomato Różne są gusta. Dla mnie tragiczne z wyglądu, szczególnie ten kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 30 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 Znalazłem coś takiego: https://www.rockpoint.pl/spodnie-hannah-ammar-man_z2504/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 22 minuty temu, Spiochu napisał: Różne są gusta. Dla mnie tragiczne z wyglądu, szczególnie ten kolor. Włosi stosują takie nieoczywiste zestawienia kolorów. Hardshell raczej jest mniej elastyczny niż softshell. Może takie? Sklep JMP Sport ➤ Spodnie skiturowe męskie 3L PROTONE ✔️ Najwyższa jakość wykonania ✔️ Sprawdź teraz! Edytowane 30 Grudnia 2024 przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 7 minut temu, Spiochu napisał: Ala softshell. Chodzi o elastyczność i dopasowanie materiału. Także hardshell jak najbardziej ok. Jeżeli hardshell to mogę polecić revolutionrace. Będzie co najmniej o połowę taniej niż ten zalinkowany przez Bogdana. Jest dość gruby, ale przyjemny w dotyku. Tak elastyczny jak softshell nie jest, ale też nie jest sztywny jak blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi