Dany de Vino Napisano 25 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2024 (edytowane) Cześć! Mam do sprzedania narty Head monster 88. Długość 177cm R 17. Około 10 - 12 dni na śniegu (dokładnie nie policzę) Narty jak wskazuje promień do średniego i dłuższego skrętu (da się zacieśnić). Świetnie trzymają w skręcie. Postawione na krawędzi dają uczucie jazdy w szynach, ani drgną nawet na mocno już rozjeżdżonym stoku. Odsypy tną bez problemów, tak że się ich nie czuje. Również znakomicie sobie radzą na mokrym ciężkim śniegu. Oczywiście widoczne ślady użytkowania, oraz na jednej narcie odprysk koło dzioba narty (deskarz mi wjechał i obił). Ślizgi idealne, krawędzie pełne (2mm), dwa razy serwisowane ręcznie. Bardzo dobre wiązania MOJA 15. Dobrze się też na nich jeździ poza trasą (jeździłem w świeżym śniegu) Cena 850 (odbiór w Krakowie) Cena 850pln. (odbiór w Krakowie) Edytowane 25 Grudnia 2024 przez Dany de Vino 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2024 Cześć Z pewnością są to bardzo ładne narty, więc pewnie szybko się ich pozbędziesz z korzyścią dla obu stron. Ja chciałem zwrócić uwagę na co innego. Kolega w paru zdaniach z sposób prosty i taki praktyczno-narciarski opisał sprzęt. Da się..? Jak widać da! Poniżej próbka ze strony jakiegoś oficjalnego sprzedawcy - opis dokładnie tej narty. Przeczytajcie sobie te bzdury do pośmiania: "Technologia rocker - zmieniona geometria nart dzięki której, narty szybciej reagują na zmianę kierunku jazdy, lepiej dociskają krawędzie w samym skręcie, co przekłada się na płynniejszą i szybszą jazdę w każdych warunkach bez względu na twardość podłoża po jakim się poruszamy. Titanal plate - wzmacniana konstrukcja podwójna płyta tytanalowa Narty carvingowe przeznaczone dla narciarzy o zaawansowanych umiejętnościach. Wyróżniają się bardzo dobrymi osiągami i łatwością prowadzenia na naprawdę dużej prędkości to naszpikowane precyzyjnie działającą technologią narty. Są nadzwyczajnie sztywne poprzecznie w każdym skręcie, precyzyjne, piekielnie zwrotne i naprawdę szybkie, na tych nartach nie sposób się nudzić. Dzięki zastosowanej technologii Inteligance i Kers reagują one na impulsy mechaniczne pochodzące z ugięcia nart i przekształcają je w energię, która trafia do włókien. Powoduje ich usztywnienie, tym samym zwiększając sprężystość, sztywność oraz skrętność nart. TECHNOLOGIE Technologia ERA 3.0 - Ewolucyjna architektura rocker Wyobraź sobie narty, które są dla wszystkich , wszędzie. Jedne dla wszystkich, wszystko w jednym. HEAD ERA 3.0 nie jest jednowymiarową technologią w stylu: „Masz problem? Naprawimy go!”. Era 3.0 to kombinacja technologii, kształtu i geometrii. Pomyśl ROCKER, pomyśl PROMIEŃ, pomyśl PRZYSPIESZENIE. Pomyśl trójwymiarowo! ALLRIDE Rocker ŁATWIEJSZE STEROWANIE ORAZ ZWIĘKSZONE UNOSZENIE W PUCHU. W każdym modelu umieściliśmy dokładnie dobraną długość rockera tak aby zapewnić maksymalne osiągi na wszystkich poziomach umiejętności. Sterowanie nartami stało się łatwiejsze dla każdego oraz zwiększyła się uniwersalność w miękkim śniegu. PROGESYWNY RADIUS PŁYNNE SKRĘTY. Normalny Rocker zmusza narciarzy do bardzo mocnego zakrawędziowania narty, aby uzyskać kontakt krawędzi ze śniegiem na całej jej długości. Progresywny promień skrętu pozwala na pełny kontakt krawędzi ze śniegiem przy mniejszym o 50% zakrawędziowaniu narty. Więcej krawędzi na śniegu = większe trzymanie krawędzi. INTELLIRISE REBOUND INTELIGENTNA STABILNOŚĆ. Przenieśliśmy legendarne piezoelektryczne włókna do przedniej części narty. Nieprzyjemne wibracje dziobu, które czuć w normalnych konstrukcjach rocker, tutaj nie występują. Te narty są po prostu za sprytne. Technologia Graphene Poczuj innowację. dzięki dodaniu materiału graphene do nowych modeli z serii supershape, odkryjesz nowy wymiar jazdy na nartach. Wyjątkowe właściwości materiału wyróżnionego nagrodą nobla pozwoliły na zbudowanie nart z serii performance o zupełnie nowej konstrukcji. Idealna kontrola od pierwszego do ostatniego zjazdu. przyspieszenie, sterowanie i doładowanie we wszystkich warunkach dzięki idealnemu rozłożeniu masy, a co za tym idzie – precyzyjna inicjacja skrętu. Technologia ERA 3.0 Mistrzowska mieszanka trzech niezależnie istotnych technologii, która tworzy ostatecznie uniwersalną nartę. Nowa era jest rozpoczęta. Rocker + Promień + Przyspieszenie = Rocker zrobiony dobrze. KONSTRUKCJA WORLD CUP SANDWICH CUP Konstrukcja sandwich z rdzeniem drewnianym i warstwami Titanalu łączy w sobie szybką reakcję laminowanego pionowo rdzenia drewnianego z kontrolą zapewnioną przez Titanal. Zaokrąglona warstwa górna zapewnia dłuższą żywotność." POzdro serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 25 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2024 (edytowane) 58 minut temu, Mitek napisał: Cześć Z pewnością są to bardzo ładne narty, więc pewnie szybko się ich pozbędziesz z korzyścią dla obu stron. Ja chciałem zwrócić uwagę na co innego. Kolega w paru zdaniach z sposób prosty i taki praktyczno-narciarski opisał sprzęt. Da się..? Jak widać da! Poniżej próbka ze strony jakiegoś oficjalnego sprzedawcy - opis dokładnie tej narty. Przeczytajcie sobie te bzdury do pośmiania: "Technologia rocker - zmieniona geometria nart dzięki której, narty szybciej reagują na zmianę kierunku jazdy, lepiej dociskają krawędzie w samym skręcie, co przekłada się na płynniejszą i szybszą jazdę w każdych warunkach bez względu na twardość podłoża po jakim się poruszamy. Titanal plate - wzmacniana konstrukcja podwójna płyta tytanalowa Narty carvingowe przeznaczone dla narciarzy o zaawansowanych umiejętnościach. Wyróżniają się bardzo dobrymi osiągami i łatwością prowadzenia na naprawdę dużej prędkości to naszpikowane precyzyjnie działającą technologią narty. Są nadzwyczajnie sztywne poprzecznie w każdym skręcie, precyzyjne, piekielnie zwrotne i naprawdę szybkie, na tych nartach nie sposób się nudzić. Dzięki zastosowanej technologii Inteligance i Kers reagują one na impulsy mechaniczne pochodzące z ugięcia nart i przekształcają je w energię, która trafia do włókien. Powoduje ich usztywnienie, tym samym zwiększając sprężystość, sztywność oraz skrętność nart. TECHNOLOGIE Technologia ERA 3.0 - Ewolucyjna architektura rocker Wyobraź sobie narty, które są dla wszystkich , wszędzie. Jedne dla wszystkich, wszystko w jednym. HEAD ERA 3.0 nie jest jednowymiarową technologią w stylu: „Masz problem? Naprawimy go!”. Era 3.0 to kombinacja technologii, kształtu i geometrii. Pomyśl ROCKER, pomyśl PROMIEŃ, pomyśl PRZYSPIESZENIE. Pomyśl trójwymiarowo! ALLRIDE Rocker ŁATWIEJSZE STEROWANIE ORAZ ZWIĘKSZONE UNOSZENIE W PUCHU. W każdym modelu umieściliśmy dokładnie dobraną długość rockera tak aby zapewnić maksymalne osiągi na wszystkich poziomach umiejętności. Sterowanie nartami stało się łatwiejsze dla każdego oraz zwiększyła się uniwersalność w miękkim śniegu. PROGESYWNY RADIUS PŁYNNE SKRĘTY. Normalny Rocker zmusza narciarzy do bardzo mocnego zakrawędziowania narty, aby uzyskać kontakt krawędzi ze śniegiem na całej jej długości. Progresywny promień skrętu pozwala na pełny kontakt krawędzi ze śniegiem przy mniejszym o 50% zakrawędziowaniu narty. Więcej krawędzi na śniegu = większe trzymanie krawędzi. INTELLIRISE REBOUND INTELIGENTNA STABILNOŚĆ. Przenieśliśmy legendarne piezoelektryczne włókna do przedniej części narty. Nieprzyjemne wibracje dziobu, które czuć w normalnych konstrukcjach rocker, tutaj nie występują. Te narty są po prostu za sprytne. Technologia Graphene Poczuj innowację. dzięki dodaniu materiału graphene do nowych modeli z serii supershape, odkryjesz nowy wymiar jazdy na nartach. Wyjątkowe właściwości materiału wyróżnionego nagrodą nobla pozwoliły na zbudowanie nart z serii performance o zupełnie nowej konstrukcji. Idealna kontrola od pierwszego do ostatniego zjazdu. przyspieszenie, sterowanie i doładowanie we wszystkich warunkach dzięki idealnemu rozłożeniu masy, a co za tym idzie – precyzyjna inicjacja skrętu. Technologia ERA 3.0 Mistrzowska mieszanka trzech niezależnie istotnych technologii, która tworzy ostatecznie uniwersalną nartę. Nowa era jest rozpoczęta. Rocker + Promień + Przyspieszenie = Rocker zrobiony dobrze. KONSTRUKCJA WORLD CUP SANDWICH CUP Konstrukcja sandwich z rdzeniem drewnianym i warstwami Titanalu łączy w sobie szybką reakcję laminowanego pionowo rdzenia drewnianego z kontrolą zapewnioną przez Titanal. Zaokrąglona warstwa górna zapewnia dłuższą żywotność." POzdro serdeczne Może ilość tekstu ma komunikować o jakości. Ja tak w ogóle zastanawiam się nad fenomenem reklamy. Jak to jest, że cały świat na niej jedzie i kasę robi a na mnie działa antyskutecznie?! Nie wiem. Ale koniec OT z mojej strony. @Dany de Vino - sorki. A opis fakt, przyjemny do czytanie i kompletny. Edytowane 25 Grudnia 2024 przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu W dniu 25.12.2024 o 08:53, Dany de Vino napisał: Cześć! Mam do sprzedania narty Head monster 88. Długość 177cm R 17. Około 10 - 12 dni na śniegu (dokładnie nie policzę) Narty jak wskazuje promień do średniego i dłuższego skrętu (da się zacieśnić). Świetnie trzymają w skręcie. Postawione na krawędzi dają uczucie jazdy w szynach, ani drgną nawet na mocno już rozjeżdżonym stoku. Odsypy tną bez problemów, tak że się ich nie czuje. Również znakomicie sobie radzą na mokrym ciężkim śniegu. Oczywiście widoczne ślady użytkowania, oraz na jednej narcie odprysk koło dzioba narty (deskarz mi wjechał i obił). Ślizgi idealne, krawędzie pełne (2mm), dwa razy serwisowane ręcznie. Bardzo dobre wiązania MOJA 15. Dobrze się też na nich jeździ poza trasą (jeździłem w świeżym śniegu) Cena 850 (odbiór w Krakowie) Cena 850pln. (odbiór w Krakowie) Koledzy, zmiana ceny - nowa cena 1050pln. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Godzinę temu, Dany de Vino napisał: Koledzy, zmiana ceny - nowa cena 1050pln. Dany, inflacja jakaś straszna u Ciebie jest, z 850 na 1050? To jakaś promka?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu 38 minut temu, Marcos73 napisał: Dany, inflacja jakaś straszna u Ciebie jest, z 850 na 1050? To jakaś promka?? pozdro Nie, promocja się skończyła. Ciągle jest tanio, ale nic przecież nie trwa wiecznie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Cześć Mnie się Twoja koncepcja bardzo podoba. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 16 minut temu, Mitek napisał: Cześć Mnie się Twoja koncepcja bardzo podoba. Pozdro Też mi się podoba. Za tanio, znaczy dla wielu gówniane.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi