Skocz do zawartości

Head GSR czy Speed?

micb

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, micb napisał:

no ale co złego w tym że nie chce mi się jeździć krótkimi skrętami na slalomówkach ?  Head ISLR, które mam to fajne narty ale nie tego szukam... 

Michałowi nie chodzi o narty, że Ci się nie chce, tylko bawi Go tekst, że w wieku 38 lat używasz sformułowania "gdybym był młodszy" :), bo nie ujmując, On powinien teraz już tylko...

• Haha 2

Godzinę temu, kordiankw napisał:

Ja w jego wieku to jaskółki dupą w locie łapałem. 38 lat 😂 i człowiekowi się nie chce!? 🤣

Nie wiem jak to się robi, ale zazdroszczę. Mnie tego typu ćwiczenia fizyczne w tym wieku uniemożliwiała poważna wada kręgosłupa a mianowicie dupa na boku. 😀

Edytowane przez tomkly
  • Haha 1

2 godziny temu, micb napisał:

no ale co złego w tym że nie chce mi się jeździć krótkimi skrętami na slalomówkach ?  Head ISLR, które mam to fajne narty ale nie tego szukam... 

Ok. Kazdemu wg potrzeb.... kup gs master ale zabieraj obie. Rano pogoń gs, jak już szkodniki oblezą stok, to sl.... 

Przy obecnych cenach karnetow sl sa znacznie bardzie ekonomiczne. 4 godz i kaput..  

• Like 1
  • Thanks 1

1) na stokach rekreacyjnych nie ma lodu - na polskich "sportowych" w zasadzie też nie bywa. Twardo bywa i tyle choć do 800kg/m3 raczej daleko. Pomijam kilkumetrowe sytuacyjne historie choć klasyk czyli dawny dojazd do mostku na Gubałówce będący mieszanką placków ziemi i szklistego lodu z wąską ścieżką śniegu to się nie wróci 🙂

2) Narta zawodnicza - dowolnej marki, poprawnie przygotowana - będzie trzymać lód choć to czego potrzebuje może nam (naszej technice/kondycji/preferencjom) mniej lub bardziej pasować. Jak nie trzyma to znaczy, że nasza technika nie pasuje(lub jest zbyt słaba)  albo zły setup - to ostatnie ma wiele znaczeń.

M.

• Like 2