Skocz do zawartości

Narty sl gs a może hybrydowe?

kopster

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, Bruner79 napisał:

To rozwarstwienie tak naprawdę nie ma

na nic wpływu. Podcięty titanal, mogło się stać komuś przy wypierdolce. Ten zdarty laminat razi w oczy.  Natomiast widać dość cienkie krawędzie - więc decha była wiele razy serwisowana - jezdzona. A może to efekt zdjęcia. Jak mają 1,5mm minimum to ok.Zaproponuj mu 800-900 i jezdzij. 

Szczerze....jesteś forumowym sprzedawcą i bardzo cenionym więc twoja wypowiedź mnie nieco razi. Ja rozumiem że dla wielu z Was 1400-800 to bączek w wannie. Jak dla mnie narty które kolega zakupił to szmelc, szmelc no może nie na płot ale jako żwirówka się sprawdzi. Dziwi fakt że bitego auta nikt nie chce a zbite deski owszem.

• Like 2

12 minut temu, Adam ..DUCH napisał:

Szczerze....jesteś forumowym sprzedawcą i bardzo cenionym więc twoja wypowiedź mnie nieco razi. Ja rozumiem że dla wielu z Was 1400-800 to bączek w wannie. Jak dla mnie narty które kolega zakupił to szmelc, szmelc no może nie na płot ale jako żwirówka się sprawdzi. Dziwi fakt że bitego auta nikt nie chce a zbite deski owszem.

Trochę nie rozumiem. Co by nie było te narty są tyle warte - na pewno te 800, bo widać że to świeży rocznik. Przecież ja go nie namawiam, żeby je kupił. To nie moje narty. Ta narta będzie normalnie jeździć. A rozumiem że Tobie jakby taka awaria titanalu się zrobiła to narty do płotu? Bo ja bym to normalnie skleił i jeździł dalej. Totalne pitu pitu które nie ma wpływu żadnego na jazdę. A co kto zrobi, czy kupi lub nie, to już jego sprawa. 

• Like 3

10 minut temu, Adam ..DUCH napisał:

Szczerze to tej narcie nic nie brakuje oprócz wrażeń estetycznych,za połowę ceny którą zapłaci autor postu to bym brał, za te cenę którą zapłacił to bym oddał. Te uszkodzenia są tylko kosmetyczne,   Zadzior na górnym laminacie i titanalu tylko drażni oko i nic więcej. Więc jest to w pełni sprawna narta ale nie za tę cenę.

• Like 1
  • Thanks 1

🙂 rozumiem, że fachowe oko doskonale widzi jak daleko pod wierzch sięga pęknięcie titanalu a przecież ta blaszka to w sumie w celach ozdobnych i marketingowych  😉 .. takich nart się nie dotyka a już na pewno nie za kwotę 3 cyfrową (w celach ozdobnych gdyby model był ciekawy to może z jedynką z przodu..).

M.

• Thanks 1
  • Confused 1

1 godzinę temu, Marxx74x napisał:

🙂 rozumiem, że fachowe oko doskonale widzi jak daleko pod wierzch sięga pęknięcie titanalu a przecież ta blaszka to w sumie w celach ozdobnych i marketingowych  😉 .. takich nart się nie dotyka a już na pewno nie za kwotę 3 cyfrową (w celach ozdobnych gdyby model był ciekawy to może z jedynką z przodu..).

M.

Amelinium 😁 czyli titanal nie pęka tylko się gnie lub w tym przypadku lekko nacina i tyle. Narty to nie prom kosmiczny tylko kilka warstw sklejonych z sobą. 

Edytowane przez Mikoski
  • Like 1
  • Thanks 1

2 godziny temu, Marxx74x napisał:

M.

Dodam jeszcze że przez 40 lat jazdy na nartach nie przeszkadzało mi zerwanie laminatu , głębokie rysy w ślizgach , trochę przeszkadzały rozwarstwione piętki nart, dopiero wyrwane krawędzie co najmniej 20 cm zmuszało mnie do przerwania jazdy 😁  to pisałem ja praktyk co teorię że na tej narcie się nie da🤪 ma w dupie 

Edytowane przez Mikoski
  • Like 2
  • Thanks 1

Jako teoretyk narciarstwa nie wiele o sprzęcie wiedzący (a o jego użytkowaniu jeszcze mniej) stwierdzam jedynie, że sprzedawanie nart z defektem nie jest poważne - a ponieważ wróżką nie jestem skali defektu jednej z mało istotnych warstw nie znam (w zasadzie każda jest mało istotna, przecież to tylko warstwy a jak rozumiem rozklejenie też nie problem więc jak uszkodzenie sięga innych warstw to w zasadzie czemu nie, w sumie byle nie odpadły wiązania a z kaczym dziobem też da się skręcać).

Jako teoretyk narciarstwa dojeżdżający na stok samochodem nie lubię też luzów kierownicy, kiepskich hamulców, uszkodzonego zawieszenia, zdartych opon i innych defektów, które praktykom automobilizmu nie przeszkadzają i są powszechne na drogach.

Pozdrawiam wzdychając do teorii - dziś jeszcze tylko 2 godziny na stoku wieczornego treningu, trochę praktyki przy serwisie kilkunastu par nart i można będzie wrócić na sen w miłe objęcia teorii zanim poranek nie zmusi do kolejnej dawki okropnej praktyki na której jak wspomniałem konsekwentnie się nie znam od +40 lat.

M.

• Like 1
  • Thanks 1

W dniu 2.01.2025 o 17:48, Mikoski napisał:

Szczerze to tej narcie nic nie brakuje oprócz wrażeń estetycznych,za połowę ceny którą zapłaci autor postu to bym brał, za te cenę którą zapłacił to bym oddał. Te uszkodzenia są tylko kosmetyczne,   Zadzior na górnym laminacie i titanalu tylko drażni oko i nic więcej. Więc jest to w pełni sprawna narta ale nie za tę cenę.

Nie lubię Golizny i Głodomorii i związanej z tym byle jakości. Gdyby sprzedawca był uczciwy to puścił by zdjęcia z opisem ustawił by aukcję na licytację z ceną minimalną. A tak mamy to co mamy. Zadzior na masce po starciu z barierką w Panamerze też drażni ale nikt nie kupi.

• Like 1