szp87 Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu Cześć mam pytanie posiadam narty Fischer RC ONE 78 GT 178 twin powerrail z wiazaniami RSW10 GW 2021 czy jest możliwość wymiany wiązań na "twardsze" jeżeli tak to jaki to moze być koszt oraz czy w ogóle ma to sens ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowane) Te RSW10GW to fo 10din? Jak nie używasz nastaw >10 to zostaw. Mozesz jeszcze sprawdziić w jakimś ogarnietym serwisie czy te 10 na wiązaniu to faktycznie 10..... Podobno skrajne nastawy nie sa zalecane ale jeszcze w zadnej instrukcji nie wyczytalem zakazu. Edytowane 18 godzin temu przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szp87 Napisano 18 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 18 godzin temu Cześć, dzięki za odpowiedź, tak są 10 i problem w tym, że mam je na maksa :-/ przy testowaniu wiazan powiedzieli mi, że są za słabe te wiazania do mnie i nie chcieli mi podpisać papierka z testem itp. Dlatego zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu (edytowane) 35 minut temu, szp87 napisał: Cześć, dzięki za odpowiedź, tak są 10 i problem w tym, że mam je na maksa 😕 przy testowaniu wiazan powiedzieli mi, że są za słabe te wiazania do mnie i nie chcieli mi podpisać papierka z testem itp. Dlatego zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Jeśli przy normalnej jeździe, szczególnie na krawędziach się nie wypinają to olej to. Lepiej mieć niżej ustawione wiązania aniżeli zbyt wysoko. Edytowane 17 godzin temu przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu 34 minuty temu, szp87 napisał: Cześć, dzięki za odpowiedź, tak są 10 i problem w tym, że mam je na maksa 😕 przy testowaniu wiazan powiedzieli mi, że są za słabe te wiazania do mnie i nie chcieli mi podpisać papierka z testem itp. Dlatego zastanawiam się co z tym fantem zrobić. Zmień sprężyny i po problemie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szp87 Napisano 17 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 17 godzin temu (edytowane) No właśnie na 10 czyli max było ok na krawędziach. Jak miałem mniej to mi się potrafiły wypiąć. A zmiana sprężyn sorry mógłbyś rozwinąć? Edytowane 17 godzin temu przez szp87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu Cześć Sprężyna decyduje o sile wypięcia. Sprężyny można zmienić na twardsze i po sprawie. Serwis powinien to bez problemu ogarnąć, chyba, że konstrukcja/model wiązania nie przewiduje twardszych sprężyn. Delikatna technika jazdy też wiele zmienia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szp87 Napisano 15 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 15 godzin temu Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Sprężyna decyduje o sile wypięcia. Sprężyny można zmienić na twardsze i po sprawie. Serwis powinien to bez problemu ogarnąć, chyba, że konstrukcja/model wiązania nie przewiduje twardszych sprężyn. Delikatna technika jazdy też wiele zmienia. Pozdro A jeżeli nie da się sprężyny zmienić? Co polecasz ? Jest sens zmiamy wiazan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Moim zdaniem nie. Lepiej poczekać i zmienić ten zestaw. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szp87 Napisano 14 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 14 godzin temu 48 minut temu, Mitek napisał: Moim zdaniem nie. Lepiej poczekać i zmienić ten zestaw. Pozdro Czyli inne narty, a jakie byś polecił? Fajnie mi się na nich jeździło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu 24 minuty temu, szp87 napisał: Czyli inne narty, a jakie byś polecił? Fajnie mi się na nich jeździło Cześć Hm.. Zależy... Do jazdy po trasach - narta o charakterze sportowym, bez rockera, na porządnej płycie. Jak mniej agresywnie to jakiś MT, jak konkretnie to GS lub narta o charakterze Master czyli taki GS o obniżonym promieniu i sztywności tyłu. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szp87 Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu 16 minut temu, Mitek napisał: Cześć Hm.. Zależy... Do jazdy po trasach - narta o charakterze sportowym, bez rockera, na porządnej płycie. Jak mniej agresywnie to jakiś MT, jak konkretnie to GS lub narta o charakterze Master czyli taki GS o obniżonym promieniu i sztywności tyłu. Pozdro Dziękuję Ci bardzo, sorry ale jestem bardzo mało zorientowamy a jakieś konkretne modele godne polecenia według Ciebie ? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Cześć Wiesz to już jest loteria. Wszystkie narty w grupie są do siebie podobne a różnice w odczuciach z jazdy są niewielkie. Znacznie więcej zależy od przygotowania narty - sposób ostrzenia, smarowanie itd. Najpierw zdefiniuj sobie grupę nart, która Cię interesuje np. popróbuj jazdy na SL, na Masterze czy GS a później wybierz tą, która ma najfajniejszy kolor czy też jest po prostu najtańsza. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 29 minut temu, szp87 napisał: Dziękuję Ci bardzo, sorry ale jestem bardzo mało zorientowamy a jakieś konkretne modele godne polecenia według Ciebie ? Pozdrawiam https://www.neveitalia.it/test/sci/gigante Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi