Adam ..DUCH Napisano wczoraj o 11:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:49 170 Obojętnie jaka hybryda - np Atomic X5. PS jeżeli ma prawidłową technikę to w tym wieku ogarnie spokojnie nartę dla osoby dorosłej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano wczoraj o 12:15 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:15 (edytowane) Corka w tym wieku dostala dorosle allroudy z gornej polki dl 160 przy wzroscie 165cm. Wpięła i pojechała. Na pytania czy lepsze odpowiedziała - ładniejsze. Pisze to by czasem dopuścić do siebie, że są istotniejsze parametry narty niz te obiektywnie mierzalne.... Edytowane wczoraj o 12:16 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano wczoraj o 12:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:33 40 minut temu, Adam ..DUCH napisał: 170 Obojętnie jaka hybryda - np Atomic X5. PS jeżeli ma prawidłową technikę to w tym wieku ogarnie spokojnie nartę dla osoby dorosłej. Oczywiście, że ogarnie ale z takiej zmiany NIE będzie żadnej korzyści Do tego nowe mogą się spodobać wizualnie lub nie. W doborze długości istotniejsza jest też waga niż wzrost, a jakby miała 150cm przy tej samej wadze, to zupełnie co innego byście pisali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano wczoraj o 12:54 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:54 2 godziny temu, Jan napisał: Chciałem tylko zaznaczyć że dobra narciarka / narciarz musi dążyć do tego aby w każdych warunkach i na każdym sprzęcie zjechać z każdej góry Dążenie do zjechania z każdej góry, zazwyczaj kończy się śmiercią w młodym wieku, więc niekoniecznie to dobra droga. Ale radzenie sobie na trasach utrzymywanych w (prawie*) każdych warunkach śniegowych to są podstawy, bez których trudno nazywać się narciarzem. *-wyjątek dla jakiś ekstremalnych przypadków 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano wczoraj o 12:57 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:57 Ostatnio w AT wstąpiłem do dwóch sklepów z pytaniem o nartę dla syna lat 12 przedstawiłem sytuacje czyli 10 dni max w sezonie,sportowcem w narciarstwie nie będzie ma być rekreacyjna ale do progresu i o dziwo w dwóch sklepach wskazali na tą samą nartę 70 pod butem R13 marka nieistotna 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano wczoraj o 13:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 13:05 48 minut temu, mig napisał: Corka w tym wieku dostala dorosle allroudy z gornej polki dl 160 przy wzroscie 165cm. Wpięła i pojechała. Na pytania czy lepsze odpowiedziała - ładniejsze. Pisze to by czasem dopuścić do siebie, że są istotniejsze parametry narty niz te obiektywnie mierzalne.... Moja nie chciała się przesiąść z RTL Rossi 156 na SL Stockli 165 i bądź tu dobrym wujkiem… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano wczoraj o 14:32 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:32 1 godzinę temu, Victor napisał: Ostatnio w AT wstąpiłem do dwóch sklepów z pytaniem o nartę dla syna lat 12 przedstawiłem sytuacje czyli 10 dni max w sezonie,sportowcem w narciarstwie nie będzie ma być rekreacyjna ale do progresu i o dziwo w dwóch sklepach wskazali na tą samą nartę 70 pod butem R13 marka nieistotna Na tym modelu mieli najlepszą premię 😉 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano wczoraj o 15:19 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:19 5 godzin temu, Jan napisał: zresztą widzisz 2, którzy się wypowiedzieli i mają zupełnie inne zdanie. Bo instruktorem każdy zostać może ... nawet miś w telewizorze.. ;D https://www.groupon.pl/deals/zrk-kursy-sportowe-online-instruktor-snowboardu-narciarstwa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano wczoraj o 15:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 15:49 29 minut temu, Lexi napisał: Bo instruktorem każdy zostać może ... nawet miś w telewizorze.. ;D https://www.groupon.pl/deals/zrk-kursy-sportowe-online-instruktor-snowboardu-narciarstwa Skoro można się nauczyć jeździć online,to i instruktorem można zostać 😁😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu 5 godzin temu, Victor napisał: o nartę dla syna a Tobie nic nie chcieli sprzedać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu Godzinę temu, Jan napisał: a Tobie nic nie chcieli sprzedać ? Janie, widzę że wszystkie posty Cię śmieszą, a w Niemczech podobno zalegalizowali zielone... 🙂 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 godzin temu Udostępnij Napisano 19 godzin temu (edytowane) 8 godzin temu, Victor napisał: Ostatnio w AT wstąpiłem do dwóch sklepów z pytaniem o nartę dla syna lat 12 przedstawiłem sytuacje czyli 10 dni max w sezonie,sportowcem w narciarstwie nie będzie ma być rekreacyjna ale do progresu i o dziwo w dwóch sklepach wskazali na tą samą nartę 70 pod butem R13 marka nieistotna Jakie masz doświadczenie w szkoleniu i dobieraniu sprzętu? Panowie...zaczyna się robić żałośnie. Dziewczyna ma się nauczyć jeździć czy sobie pozjeżdżać i - jak będzie równo - dać z wykroku ciętym. Jaki jest cel? Pozdro Edytowane 19 godzin temu przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 18 godzin temu, Victor napisał: 70 pod butem R13 Peregrine Junior ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu 13 godzin temu, Jan napisał: a Tobie nic nie chcieli sprzedać ? Póki co swój zestaw mam który dobrze się uzupełnia więc nic nowego nie potrzebuje na ten czas 🤷♂️ aczkolwiek kątem oka zerknęłam na ceny szerokich 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi