Paw Napisano 11 Grudnia Udostępnij Napisano 11 Grudnia Czy może ktoś jeździł na tych nartach. Mam Croc master GS i są to fantastyczne narty. W zeszłym roku kupiłem Kastel MX 83 i sa to bardzo fajne narty ale.... Nie daje już rady jeździć na GS a te MX są trochę za mułowate (coś za większą wszechstronność)chciałbym coś szybszego 175/R 16 pod butem 65-68mm. Moje doświadczenia z Croc sa świetne a słyszałem że Van deer to ta sama fabryka. Czy ktoś może coś wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 11 Grudnia Udostępnij Napisano 11 Grudnia (edytowane) 2 godziny temu, Paw napisał: Mam Croc master GS i są to fantastyczne narty. I zostań przy tym co Masz są to bardzo dobre narty nie szukaj nie kombinuj. Croc zmienił nazwę na Augment ale nie wiem czy dalej tak jest. Kupując ich narty można było wybierać trzy sztywności desek. Kastle nawet nie mogą stać przy Croc inna liga. Kupując Van deer zapłacisz za logo Red Bull i Marcela 😜 ale nie będą lepsze od tego co masz Edytowane 11 Grudnia przez Mikoski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 11 Grudnia Udostępnij Napisano 11 Grudnia (edytowane) 2 godziny temu, Paw napisał: Czy może ktoś jeździł na tych nartach. Mam Croc master GS i są to fantastyczne narty. W zeszłym roku kupiłem Kastel MX 83 i sa to bardzo fajne narty ale.... Nie daje już rady jeździć na GS a te MX są trochę za mułowate (coś za większą wszechstronność)chciałbym coś szybszego 175/R 16 pod butem 65-68mm. Moje doświadczenia z Croc sa świetne a słyszałem że Van deer to ta sama fabryka. Czy ktoś może coś wie? Tak to inna marka tego samego producenta: https://augment-sports.com/pages/who-we-are Kontakt VAN DEER-Red Bull Sports Equipment GmbH Mittersiller Bundesstraße 42 5724 Stuhlfelden Austria Edytowane 11 Grudnia przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 11 Grudnia Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2 godziny temu, Paw napisał: Czy może ktoś jeździł na tych nartach. Mam Croc master GS i są to fantastyczne narty. W zeszłym roku kupiłem Kastel MX 83 i sa to bardzo fajne narty ale.... Nie daje już rady jeździć na GS a te MX są trochę za mułowate (coś za większą wszechstronność)chciałbym coś szybszego 175/R 16 pod butem 65-68mm. Moje doświadczenia z Croc sa świetne a słyszałem że Van deer to ta sama fabryka. Czy ktoś może coś wie? Jak masz kasę 😉 to dobrym wyborem mogą być Sztekle laser GS bardzo pewne i łatwe w obsłudze. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 12 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia MX to fajne nary bardzo uniwersalne ze względu na szerokość. Nie skręcają od dziobów jak narty sportowe ale sa naprawdę fajne. Croc to klasa ale....ze względu na promień trzeba jechać tak koło 80km. to dla mnie juz za szybko. Chce coś o promieniu pośrednim jakieś 16m ale nadal dość sportowe. Myślałem o Atomic X9S na tej lepszej płycie lub właśnie te Croc/Augment /Van deer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia (edytowane) 7 minut temu, Paw napisał: MX to fajne nary bardzo uniwersalne ze względu na szerokość. Nie skręcają od dziobów jak narty sportowe ale sa naprawdę fajne. Croc to klasa ale....ze względu na promień trzeba jechać tak koło 80km. to dla mnie juz za szybko. Chce coś o promieniu pośrednim jakieś 16m ale nadal dość sportowe. Myślałem o Atomic X9S na tej lepszej płycie lub właśnie te Croc/Augment /Van deer Salomon S/MAX 10 albo S/MAX 12 - długość 175 cm. Kozackie narty, które jadą w każdych warunkach. Nic lepszego do tej pory nie testowałem. Jeśli chcesz jeszcze szerzej pod butem to Salomon S/Force Bold - długość 177 cm. Edytowane 12 Grudnia przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia 9 godzin temu, Paw napisał: MX to fajne nary bardzo uniwersalne ze względu na szerokość. Nie skręcają od dziobów jak narty sportowe ale sa naprawdę fajne. Croc to klasa ale....ze względu na promień trzeba jechać tak koło 80km. to dla mnie juz za szybko. Chce coś o promieniu pośrednim jakieś 16m ale nadal dość sportowe. Myślałem o Atomic X9S na tej lepszej płycie lub właśnie te Croc/Augment /Van deer Cześć Widać, że wiesz o co chodzi ale proszę nie pisz takich głupot bo w nie uwierzą. Nie ma narty: bardzo uniwersalnej ze względu na jej szerokość. To Ty umiesz wykorzystać nartę i jej parametry bo jesteś dobrym narciarzem - to jest zdanie prawdziwe. Myślę, że nie doceniasz własnej techniki a przeceniasz rolę narty i.. tyle. Na każdej narcie będziesz jeździł ekstra a szukanie ideału jest bez sensu bo to są chwile w jeździe kiedy jest zajebiście, a reszta to rzemiosło. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Grudnia Udostępnij Napisano 12 Grudnia Cze Jeśli jeździsz na masterach i umiesz jeździć, to hybryda max długa (pewnie też ok 175-180) lub gs sklep 175-180cm. 16 czy 18 m R jest pomijalne. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi