Spiochu Napisano 15 Grudnia Udostępnij Napisano 15 Grudnia 5 godzin temu, Lexi napisał: Czy ktoś kto porusza się w obrębie tras niebieskich znajdzie w Hochkar coś do jazdy dla siebie? ... w znaczeniu żeby jakieś łagodne stoki były a nie jedynie niebieskie dojazdówki i przecinki..a reszta "bordowa". Z niebieskimi już gorzej. Więcej ludzi i w większości są to ambitniejsze niebieskie. Nachylenie nie takie "zielone" jak Wisla Klepki, czy Małe Ciche, ale bardziej jak niebieska w Szczyrku do Gondoli. Na niebieskich było też dużo ludzi i szkółek, ale to był szczyt ferii. Byłem z dziewczyną, która pierwszy raz miała narty na nogach i dla niej ten ośrodek byl zbyt ambitny. Zaczynalismy w Kinderland i już pierwszego dnia zjeżdżaliśmy ambitną niebieską, ale szło dość ciężko. Potem już lepiej, ale brakowało takich lotnisk do nauki i duży ruch na trasie był stresujący. Najfajfniejsza okazała się niebieska na górze wzdłuż orczyka. Niezbyt płaska, ale pusto i dobre warunki prawie cąły czas. Pod koniec wyjazdu dziewczyna jeździła (pługiem) już po wszystkich niebieskich i nawet kilku czerwonych, więc ogarnęła, ale na pierwsze kroki tego ośrodka nie polecam. Jeśli Twoi bliscy jeździli już wcześniej na nartach i do tego w PL, gdzie zwykle jest dziadostwo to dadzą radę. Trasy nie są super łatwe, ale warunki zwykle dobre i ludzi i tak mniej niż w PL/SK, więc można pojeździć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 16 Grudnia Udostępnij Napisano 16 Grudnia @Spiochu a w Lackenhof Otsher jeździliście? Albo ktoś z forumowiczów? Warto tam pojechać na jeden dzień dla odmiany? Wygląda dosyć ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 16 Grudnia Udostępnij Napisano 16 Grudnia Zamknięte było. Przypominam, że byłem w czasie mega roztopów, gdzie w PL zostało tylko błoto i trawa. Pewnie jednak warto zajrzeć jak będzie czynne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Grudnia Udostępnij Napisano 17 Grudnia 7 godzin temu, Spiochu napisał: Zamknięte było. Przypominam, że byłem w czasie mega roztopów, gdzie w PL zostało tylko błoto i trawa. Pewnie jednak warto zajrzeć jak będzie czynne. Raczej nie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 17 Grudnia Udostępnij Napisano 17 Grudnia Godzinę temu, Mitek napisał: Raczej nie. Pozdro Aż tak źle? Możesz rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Grudnia Udostępnij Napisano 17 Grudnia 8 godzin temu, bubol.T napisał: Aż tak źle? Możesz rozwinąć? Ja zawsze mieszkałem w jednym miejscu w Oberkogelsbach. Dalszy dojazd. Mniej tras. Szczerze to już nawet nie pamiętam ale... nikt ze znanych mi ludzi, którzy tam pojechali nigdy tam nie wrócił. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 18 Grudnia Udostępnij Napisano 18 Grudnia 19 godzin temu, Mitek napisał: Ja zawsze mieszkałem w jednym miejscu w Oberkogelsbach. Dalszy dojazd. Mniej tras. Szczerze to już nawet nie pamiętam ale... nikt ze znanych mi ludzi, którzy tam pojechali nigdy tam nie wrócił. Pozdro Z Twojej miejscowości 26km i 25min vs 19km i 22min na Hochkar. Z Lunz am See połowę bliżej niż na Hochkar. Ja bym się wybrał na jeden dzień i zobaczył jak będzie otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi