Spiochu Napisano 15 Grudnia Udostępnij Napisano 15 Grudnia 5 godzin temu, Lexi napisał: Czy ktoś kto porusza się w obrębie tras niebieskich znajdzie w Hochkar coś do jazdy dla siebie? ... w znaczeniu żeby jakieś łagodne stoki były a nie jedynie niebieskie dojazdówki i przecinki..a reszta "bordowa". Z niebieskimi już gorzej. Więcej ludzi i w większości są to ambitniejsze niebieskie. Nachylenie nie takie "zielone" jak Wisla Klepki, czy Małe Ciche, ale bardziej jak niebieska w Szczyrku do Gondoli. Na niebieskich było też dużo ludzi i szkółek, ale to był szczyt ferii. Byłem z dziewczyną, która pierwszy raz miała narty na nogach i dla niej ten ośrodek byl zbyt ambitny. Zaczynalismy w Kinderland i już pierwszego dnia zjeżdżaliśmy ambitną niebieską, ale szło dość ciężko. Potem już lepiej, ale brakowało takich lotnisk do nauki i duży ruch na trasie był stresujący. Najfajfniejsza okazała się niebieska na górze wzdłuż orczyka. Niezbyt płaska, ale pusto i dobre warunki prawie cąły czas. Pod koniec wyjazdu dziewczyna jeździła (pługiem) już po wszystkich niebieskich i nawet kilku czerwonych, więc ogarnęła, ale na pierwsze kroki tego ośrodka nie polecam. Jeśli Twoi bliscy jeździli już wcześniej na nartach i do tego w PL, gdzie zwykle jest dziadostwo to dadzą radę. Trasy nie są super łatwe, ale warunki zwykle dobre i ludzi i tak mniej niż w PL/SK, więc można pojeździć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano Poniedziałek o 20:46 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:46 @Spiochu a w Lackenhof Otsher jeździliście? Albo ktoś z forumowiczów? Warto tam pojechać na jeden dzień dla odmiany? Wygląda dosyć ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano Poniedziałek o 23:56 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 23:56 Zamknięte było. Przypominam, że byłem w czasie mega roztopów, gdzie w PL zostało tylko błoto i trawa. Pewnie jednak warto zajrzeć jak będzie czynne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Wtorek o 07:50 Udostępnij Napisano Wtorek o 07:50 7 godzin temu, Spiochu napisał: Zamknięte było. Przypominam, że byłem w czasie mega roztopów, gdzie w PL zostało tylko błoto i trawa. Pewnie jednak warto zajrzeć jak będzie czynne. Raczej nie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano Wtorek o 09:14 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:14 Godzinę temu, Mitek napisał: Raczej nie. Pozdro Aż tak źle? Możesz rozwinąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Wtorek o 18:12 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:12 8 godzin temu, bubol.T napisał: Aż tak źle? Możesz rozwinąć? Ja zawsze mieszkałem w jednym miejscu w Oberkogelsbach. Dalszy dojazd. Mniej tras. Szczerze to już nawet nie pamiętam ale... nikt ze znanych mi ludzi, którzy tam pojechali nigdy tam nie wrócił. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano Środa o 13:26 Udostępnij Napisano Środa o 13:26 19 godzin temu, Mitek napisał: Ja zawsze mieszkałem w jednym miejscu w Oberkogelsbach. Dalszy dojazd. Mniej tras. Szczerze to już nawet nie pamiętam ale... nikt ze znanych mi ludzi, którzy tam pojechali nigdy tam nie wrócił. Pozdro Z Twojej miejscowości 26km i 25min vs 19km i 22min na Hochkar. Z Lunz am See połowę bliżej niż na Hochkar. Ja bym się wybrał na jeden dzień i zobaczył jak będzie otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi