Lexi Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 18 godzin temu, jurek_h napisał: Narty mojego brata. Te Rotomaty świetne były.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 27 minut temu, Lexi napisał: Te Rotomaty świetne były.. Jedne z tych to moim zdaniem to najlepsze wiązania w historii narciarstwa uwzględniając czasy współczesne. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, wbrew wszelkiej logice skrzynkowe tyły wygrały. Przedni bezpiecznik Marker dalej poza wszelką konkurencją. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 12 minut temu, jurek_h napisał: Zupełnie nie rozumiem dlaczego, wbrew wszelkiej logice skrzynkowe tyły wygrały. Bo się nie trzeba schylać, żeby zapiąć - lenistwo i tyle. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2 minuty temu, Marcos73 napisał: Bo się nie trzeba schylać, żeby zapiąć - lenistwo i tyle. pozdro Niezupełnie. Do tych ze zdjęcia wyżej nie trzeba było się schylać. Poprzednie wersje to miały ale te już nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 4 minuty temu, jurek_h napisał: Niezupełnie. Do tych ze zdjęcia wyżej nie trzeba było się schylać. Poprzednie wersje to miały ale te już nie. Nawet, żeby zapiąć? A jaki to model? Bo ja kojarzę tylko chyba MR40 - czy jakoś tak. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia (edytowane) Chodzi o te. Zauważ, że pod tylnym bezpiecznikiem jest czarna "łapa". Ona w trybie otwartym podpierała wiązanie i zapinało się je bez schylania. 100% Miałem kilka tych wiązań. p.s. M 40 to była równolegle z MRR produkowana skrzynka. Wtedy MRR wymagał schylenia się do zapięcia. Edytowane 9 Kwietnia przez jurek_h 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 5 minut temu, Marcos73 napisał: Nawet, żeby zapiąć? A jaki to model? Bo ja kojarzę tylko chyba MR40 - czy jakoś tak. pozdro Kolejna wersja MR i tyle. 40 to były już skrzynkowe....potężne tylne okucie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Marker rocznik 1985 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 19 minut temu, jurek_h napisał: Marker rocznik 1985 M26 w kolejnej edycji już byłu biało czarno szare...dobre okucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2 godziny temu, jurek_h napisał: Marker rocznik 1985 Takie M35 miałem - posiadaczem owych wraz z "ołówkami" Sulov jest teraz @KrzysiekK .. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 55 minut temu, Lexi napisał: Takie M35 miałem - posiadaczem owych wraz z "ołówkami" Sulov jest teraz @KrzysiekK .. 🙂 Tak jest jako rzeczesz. Będą ostrzone i … Powiedziałem dzieciom że ubieram się old school i biorę je na stok w sobotę w top sezonu .. jak jest najwięcej ludzi. Komentarz Leosi - ,, ja się nie przyznaje do ciebie,, zamknął temat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia Przedziwna historia moich Jantarów. Chyba siedem lat temu kupiłem w doskonałym stanie Jantary których grafikę projektowałem i osobiście „malowałem” ( sitodruk ) Dokupiłem do nich nowe Markery z tamtych czasów. Trochę później na spotkaniu Aeroklubu Gliwickiego przekazałem je mojej instruktorce szybowcowej i razem z Basią mieliśmy je podarować do Muzeum Narciarstwa w Ciekline które powstało właśnie z jej inicjatywy. Była jeszcze jedna para Jantarów z innego źródła i wyglądająca zupełnie inaczej.. Narty przechowywane były u jeszcze innego kolegi i czekały na wyjazd do muzeum. Jak przyszła na to pora to okazało się, że właśnie te „moje” gdzieś zaginęły. Nie ma sensu abym tłumaczył zawiłości jak do tego doszło. W muzeum wylądowała jedna para. Wspominałem już na forum o moich poszukiwaniach jakichś Polsportów z moim projektem graficznym. Zależało mi na nowych. Jednak sprzedawcy chyba oszaleli bo za takie „rarytasy” 🤣 chcą nawet 6500 zł. Przy okazji sprawdziłem czy są może jakieś Jantary i BINGO. Miały kosztować 50 zł. Zadzwoniłem do sprzedającej która okazała się być córką kolegi u którego narty były przechowywane i się zawieruszyły. Całe nieporozumienie szybko się wyjaśniło i narty do mnie wróciły. Jakiś czas je sobie pooglądam 🙂 i zawiozę do Cieklina. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 5 minut temu, KrzysiekK napisał: Tak jest jako rzeczesz. Będą ostrzone i … Powiedziałem dzieciom że ubieram się old school i biorę je na stok w sobotę w top sezonu .. jak jest najwięcej ludzi. Komentarz Leosi - ,, ja się nie przyznaje do ciebie,, zamknął temat. Trochę zaspałeś.. byłaby zabawa.. 😉 https://bialkatatrzanska.pl/aktualnosci/kotelnica-retro-spring-sesh-und-cup-–-wielka-impreza-retro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2 minuty temu, jurek_h napisał: Przedziwna historia moich Jantarów. Chyba siedem lat temu kupiłem w doskonałym stanie Jantary których grafikę projektowałem i osobiście „malowałem” ( sitodruk ) Dokupiłem do nich nowe Markery z tamtych czasów. Trochę później na spotkaniu Aeroklubu Gliwickiego przekazałem je mojej instruktorce szybowcowej i razem z Basią mieliśmy je podarować do Muzeum Narciarstwa w Ciekline które powstało właśnie z jej inicjatywy. Była jeszcze jedna para Jantarów z innego źródła i wyglądająca zupełnie inaczej.. Narty przechowywane były u jeszcze innego kolegi i czekały na wyjazd do muzeum. Jak przyszła na to pora to okazało się, że właśnie te „moje” gdzieś zaginęły. Nie ma sensu abym tłumaczył zawiłości jak do tego doszło. W muzeum wylądowała jedna para. Wspominałem już na forum o moich poszukiwaniach jakichś Polsportów z moim projektem graficznym. Zależało mi na nowych. Jednak sprzedawcy chyba oszaleli bo za takie „rarytasy” 🤣 chcą nawet 6500 zł. Przy okazji sprawdziłem czy są może jakieś Jantary i BINGO. Miały kosztować 50 zł. Zadzwoniłem do sprzedającej która okazała się być córką kolegi u którego narty były przechowywane i się zawieruszyły. Całe nieporozumienie szybko się wyjaśniło i narty do mnie wróciły. Jakiś czas je sobie pooglądam 🙂 i zawiozę do Cieklina. A ja już myślałem że przepadły w jakiejś kolekcji anonimowego szejka z Kuwejtu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurek_h Napisano 9 Kwietnia Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 1 minutę temu, Lexi napisał: A ja już myślałem że przepadły w jakiejś kolekcji anonimowego szejka z Kuwejtu.. Podobno widziano jak ktoś w Kandurze jeździł na Jantarach w Dubajskiej hali narciarskiej 😉 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi