Edwin Napisano 11 Stycznia Udostępnij Napisano 11 Stycznia Chociaż w snowbordzie mamy sukcesy. Brawo Aleksandra Król. Dzisiaj wygrała PŚ jest liderką w klasyfikacji. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia 18 godzin temu, Paw napisał: L Voon po prostu niesamowicie. Czy jeszcze wygra ? Jeśli ominie dzwona i kontuzje w co niestety jako wielki jej fan wątpię, to wygra. Już wczoraj myślałem że będzie pudło. Ładnie jechała i wydaje mi się że z rezerwą i nie ryzykując. Shiffrin chyba wraca na Flachau a dzis najlepszy gs sezonu u facetów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2 godziny temu, mlesik napisał: Jeśli ominie dzwona i kontuzje w co niestety jako wielki jej fan wątpię, to wygra. Już wczoraj myślałem że będzie pudło. Ładnie jechała i wydaje mi się że z rezerwą i nie ryzykując. Shiffrin chyba wraca na Flachau a dzis najlepszy gs sezonu u facetów. SG pań dzisiaj też kapitalny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Krzyś coś nie pykło. Marco hm jak zwykle....... a pisano tu że w tym sezonie słabo w GS. Luca 2 przejazd po prostu dynamit. Loic trochę mi go szkoda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia 1 godzinę temu, Paw napisał: Krzyś coś nie pykło. Marco hm jak zwykle....... a pisano tu że w tym sezonie słabo w GS. Luca 2 przejazd po prostu dynamit. Loic trochę mi go szkoda Słabo jak na Marco - nie ładuje wszystkim po sekundzie;) Henryczek się posypał ale Mcgrath jeszcze bardziej bo trzecie zawody z rzędu 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Ta trasa w Szwajcarii jest tak trudna że momentami Ci zawodnicy wyglądają jak amatorzy. Ciekawe jak by wyglądał amator😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia 10 minut temu, Paw napisał: Ta trasa w Szwajcarii która konkretnie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia konkretnie dzisiejsze zawody GS w Adelboden 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia 50 minut temu, Paw napisał: konkretnie dzisiejsze zawody GS w Adelboden w TV wygląda stromiej niż w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paw Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia Stromość to nie wszystko - rolery, ustawienie GS plus trawers 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Stycznia Udostępnij Napisano 12 Stycznia (edytowane) 2 minuty temu, Paw napisał: Stromość to nie wszystko - rolery, ustawienie GS plus trawers musisz się przejechać osobiście na przyszły tydzień Wengen Edytowane 12 Stycznia przez Jan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 16 godzin temu, Paw napisał: Ta trasa w Szwajcarii jest tak trudna że momentami Ci zawodnicy wyglądają jak amatorzy. Ciekawe jak by wyglądał amator😀 Ustawienie szczególnie 1 przejazdu było bardzo upierdliwe. Bramki podkręcone, za przełamaniami. Fajnie się oglądało. Vonn czwarta w SG - szooook:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 27 minut temu, mlesik napisał: Vonn czwarta w SG - szooook:) a jaka frajda na twarzy, szczególnie po I przejeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2 minuty temu, grimson napisał: a jaka frajda na twarzy, szczególnie po I przejeździe. A w drugim ? Było gorzej 😉 . pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 18 minut temu, Marcos73 napisał: A w drugim ? Było gorzej 😉 . pozdro Szczególnie nie wyklucza „ w ogóle” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 21 minut temu, Marcos73 napisał: A w drugim ? Było gorzej 😉 . pozdro Cześć 4 dni w Zwardoniu a tu taka znacząca zmiana przepisów. No to teraz jest już zupełnie inna konkurencja. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Muszę oddać pokłon Pani L.V., chociaż jej charakteru nie lubię... Ostatni DH i SG Pań był jak dla mnie wyjątkowo piękny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Cześć Trudne zawody, szybkie, na dużym ryzyku. Aż dziwne, że doświadczone zawodniczki tak źle przeczytały tę trasę. Vonn miała pod koniec bardzo niebezpieczny moment gdy ją wybiło ale szczęśliwie nie było tam wielkiej kompresji. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia (edytowane) W sumie, chyba najbardziej chodziło mi o warunki na trasie, chociaż sama trasa jest piękna (dużo naturalnych zakrętów, przełamań, jest naprawdę piękna) ale sam ośrodek jest drogi i pewnie nie zawitam tam prędko, zapewne nigdy. Najbardziej podobały mi się warunki śniegowe. Jak to padło w komentarzu "januszsport", nie wiem kogo, że: "warunki jak za lat: "którychśtamlat"" to miałem ochotę parsknąć... Warunki były po prostu piękne i życzył bym sobie naiwnie takich tras dla każdych następnych zawodów w DH i SG, a nie szarego lodu. GS i SL rozpatruję osobno. Edytowane 13 Stycznia przez johnwick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia (edytowane) Cześć Ciężko mi przełożyć sobie słowo piękny w stosunku do trasy i zawodów, tym bardziej, że ta trasa nie do końca mi przypadła do gustu ale... to kwestia gustu 🙂 Dla mnie raczej fajne zawody są wtedy gdy trasa jest bezpieczna, ustawienie nie powoduje u zawodników konieczności jazdy na skrajny m ryzyku itd. czaisz. A co do twardości... to miękkie warunki przy konkurencjach szybkościowych to raczej koszmar zawodników. Pozdro Edytowane 13 Stycznia przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia 11 minut temu, Mitek napisał: Ciężko mi przełożyć sobie słowo piękny w stosunku do trasy i zawodów, tym bardziej, że ta trasa nie do końca mi przypadła do gustu ale... to kwestia gustu 🙂 Dlaczego, Ci nie siadła? 12 minut temu, Mitek napisał: Dla mnie raczej fajne zawody są wtedy gdy trasa jest bezpieczna, ustawienie nie powoduje u zawodników konieczności jazdy na skrajny m ryzyku itd. czaisz. A co do twardości... to miękkie warunki przy konkurencjach szybkościowych to raczej koszmar zawodników. Zdaję sobie z tego sprawę, że im twardziej tym lepiej, nie wiem dla kogo to piszę... Mimo wszystko wkurzyło mnie porównywanie warunków przygotowania tej trasy, jak do czasów tras z F.K.. Ten zakręt na prawą nogę jak niektóre Panie pokonywały blisko siat, dał mi dużo emocji i dawno nie miałem takiej frajdy oglądając zawody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia (edytowane) 3 minuty temu, johnwick napisał: Dlaczego, Ci nie siadła? Zdaję sobie z tego sprawę, że im twardziej tym lepiej, nie wiem dla kogo to piszę... Mimo wszystko wkurzyło mnie porównywanie warunków przygotowania tej trasy, jak do czasów tras z F.K.. Ten zakręt na prawą nogę jak niektóre Panie pokonywały blisko siat, dał mi dużo emocji i dawno nie miałem takiej frajdy oglądając zawody. Bo to było jak sprzed kilkunastu lat jak jeszcze wody nie wstrzykiwali. Było mielkko bo był duży opad dzień wcześniej a przez co niebezpiecznie. Edytowane 13 Stycznia przez mlesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia Teraz, mlesik napisał: Bo to było jak sprzed kilkunastu lat jak jeszcze wody nie wstrzykiwali. Było mielkko bo był duży opad dzień wcześniej a przez co niebezpiecznie. Owszem, i dlatego mi się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 13 Stycznia Udostępnij Napisano 13 Stycznia (edytowane) I znowu mi sie pytanie narodziło. Czy jest ktoś w stanie ocenić (%) kontuzji 1980 vs 2024 w podzieleniu na jednostki ciała? Czy tylko tak gdybamy? Edytowane 13 Stycznia przez johnwick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnwick Napisano 14 Stycznia Udostępnij Napisano 14 Stycznia (edytowane) Z chęcią bym poczytał takie, więc zakładanie na miejscu, że jazda po szarym lodzie jest bardziej bezpieczna niż na mieszanym śniegu jest z dupy. To tylko takie "wydajemisie". Chyba, że ktoś mnie oświeci statystykami. To taki trochę ten Śpioch z tego forum. Edytowane 14 Stycznia przez johnwick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi