Skocz do zawartości

PŚ 2024/2025

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, grimson napisał:

ZOMO Cię nie goniło?

Wbrew pozorom w Szczyrku 13.12 nie było śladu milicjanta.

Przyjechałem w sobotę 12 i rankiem (pamiętam że ciemno jeszcze było) 13 zjechałem na nartach

pod krzesło, ludzi nie było, kupiłem bilet i wjechałem na Skrzyczne, FISu nikt nie pilnował

to zjechałem na Doliny gdzie odwiedziłem zaprzyjaźnionego GOPR-owca

i tam dopiero dowiedziałem się o stanie wojennym.

• Like 2

22 minuty temu, Jan napisał:

ja miałem szczęście w grudniu 2000 w Val d Isere na żywo oglądać zwycięstwo "mojego" idola

Oglądanie na żywo super sprawa,ale jak się ma miejscówkę na trasie (co zwykle nie jest łatwe),a nie w tłumie przy mecie. Widziałem trzy PŚ jeden tylko oglądałem z perspektywy kibica na mecie gdzie oprócz emocji za wiele nie widać, zwłaszcza w GS. Na SG i DH nigdy nie byłem.

Edytowane przez Edwin

Cześć

GS sprawił panom również wiele problemów. Myślę, że kluczem tam jest jednak specyficzny śnieg, o którym wszyscy zawodnicy mówili - najbardziej chyba nielubiany przez narciarzy bo niby miękki przy plusach a bardzo "chwytny" i "sztywny".

Żal na było Verdu bo to znakomity zawodnik ale jakoś nie może uzbierać dwóch przejazdów...

Pozdro

• Like 1

Cześć

Panie dały Shiffrin wygrać bo w domu i smutna była, że długo nie jeździła. Widziałeś jak się starały żeby przegrać. Tylko Niemka nie zrozumiała. Do Slokar nie można mieć pretensji bo jechała tak żeby wypaść i jej się nie udało po prostu.

A myszkę Miki też lubię oczywiście.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Haha 1

Cześć

A co powiesz o Panach. Loic Meillard drugi przejazd... genialny. Porównując to z bezładną miotaniną Braathena, którego zresztą bardzo lubię, ale pojechał tak jakby w ogóle nie odczytał warunków. Za to szczere gratulacje dla Kristoffersena, któremu z kolei specjalnie nie kibicuję ale cenię za niezwykłą mądrość taktyczną pewność i konsekwencję. Należało mu się jak powiedział Loic.

Pozdro

PS

No to teraz spokojnie możemy oglądać Mistrzostwa Świata w łyżwiarstwie figurowym. Nijaki Malinin... niesamowity poziom.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1

Cześć

Tak to był bardzo dobry sezon dla Andrei Slokar. Pamiętasz może, Ona wygrała równoległy 3 sezony temu, tak nagle, później chyba od razu kolejny SL... Pojawiła się nagle gdy Bucik miała ugruntowaną pozycję liderki Słowenek i ... dupa. Dwa sezony absolutnego zera, spadła chyba nawet poza 30. No i teraz się odrodziła a to taka sympatyczna zawodniczka i fajna dziewczyna. Swoją droga jak ktoś ma wątpliwości co do siły potrzebnej w nartach wyczynowych to nich sobie popatrzy na zdjęcia dziewczyn w kostiumach kąpielowych czy w ogóle jakichś innych niż narciarskie, bardziej kobiecych ciuchach.

Z facetów mnie osobiście ciszy piękna walka o powrót Muffa-Jeandet. Startował w sezon z numerami powyżej 60 i dał radę, podobnie Daniel Yule. Cieszy również osadzenie się w czołówce GS drugiego Belga, choć nas akurat sukcesy Marchanda i Mease powinny raczej przerażać niż cieszyć no ale u nas jest narciarzy sportowych bez liku ale nie potrafią zdobyć finansowania i swobody. Może olanie struktur i występowanie pod inną flagą jak to zrobiła panna Colturi byłoby receptą, ale do takiej akcji trzeba mieć papiery na jeżdżenie w genach a nie być zwycięzcą dziecięcych slalomów w Białce.

Pozdro

• Like 1