Skocz do zawartości

PŚ 2024/2025

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, johnwick napisał:

Jeszcze bym "pociupal" merytorycznie tym wszystkim powyższym "znafcom" ale nie chce mi się, bo odzew zerowy. Dozoba za jakiś czas.

to szkoda że Tobie się nie chce bo zawsze można się pośmiać czytając komentarze narciarskiego kibica

• Like 1

21 minut temu, Mikoski napisał:

Ci od oceniania jazdy na nartach czy ładnie czy brzydko wypierdalać do skoków narciarskich 😁  tam sobie oceniajcie ,wynik i tylko wynik się liczy 💪kto pierwszy na dole dlatego tak lubię skicros.

Jak nie lubię skocrossu. 🙂 Taka napierdalnka na nartach gdzie zasadniczo liczy się głównie start. Mega niebezpieczne i kontuzjogenne.

a co do sl dziś - jakoś nudnawy. Może dlatego że nie lubię tego stoku. Za każdym razem jak tam bylem to padał deszcz;)))

Edytowane przez mlesik

36 minut temu, Paw napisał:

No niestety Liendsberger słabo pojechala i dopiero 4. Rast super Wendy jak zwykle Sara brzydko ale szybko

Hector fajnie jeździ… taki pełen ogień i rzadko coś ją rusza. Liensberger tradycyjnie jeden przejazd. Wrócą Shiffrin i Vhlova dziewczyny dostaną sekundę.

Ci od oceniania jazdy na nartach czy ładnie czy brzydko wypierdalać do skoków narciarskich. 

Dziękuje Mikoski za sugestie. Pozwolisz że bede sobie oceniał jazdę jak bede chciał. Co do oceny Ciebie nie ma co oceniać -  cymbał zostanie zawsze cymbałem 

37 minut temu, Paw napisał:

Ci od oceniania jazdy na nartach czy ładnie czy brzydko wypierdalać do skoków narciarskich. 

Dziękuje Mikoski za sugestie. Pozwolisz że bede sobie oceniał jazdę jak bede chciał. Co do oceny Ciebie nie ma co oceniać -  cymbał zostanie zawsze cymbałem 

Od lat jestem niezmienny dosadny szorstki jak trzeba 😁 a tu koledze się ulało i Twój czar prysł 🤣 

Cze

Oglądałem drugi przejazd, na rollerze to była taka dziura, ze trudno to było przejechać. Sam początek też bardzo niepewnie zawodniczki pokonywały. Też myślałem że wygra zawodniczka z tych pewnie jeżdżących w każdych warunkach jak Hector czy Molzan, jednak nie. Na Lindsberger nie liczyłem, ona dość lekko jeździ - a nie ma co mówić to trasa się zdegradowała mocno. Wendy wiecznie druga, o ile pamiętam to tylko raz stała na najwyższym podium PŚ i to exequo z chyba najbrzydszą zawodniczką (może jest sympatyczna 😉 ) PŚ.

pozdro

27 minut temu, Paw napisał:

Pewnie tak to były warunki dla Hector ona jeździ bardzo pewnie.  Ta trasa jest dość prosta i często miękka  co troche wypacza wynik. Rast jechała jako 22 w drugim przejeździe i to raczej jej pomogło 

Myślę że nie, czołówka już jechała na podobnej trasie - a Rast była 8-ma po pierwszym przejeździe. W drugim miała drugi czas po Ohlund która startowała w drugim z 24-tym numerem - czyli na samym początku. Tylko Ohlund, Moltzan i Rast poprawiły swoje pozycje w stosunku do pierwszego przejazdu, (Ohlund ewenement 12 oczek do góry - ale startowała na dobrej trasie), reszta albo spadła albo utrzymała swoja poprzednia pozycję. Moltzan pojechała świetnie początek, końcówkę schrzaniła. Hector nie wytrzymała napięcia - było fajne zbliżenie przed startem w budce na jej twarz - była bardzo zdenerwowana - chociaż to wiecznie uśmiechnięta dziewczyna.

pozdro

Liensberger jest po prostu w chimerycznej formie. Czasem uda jej się jeden przejazd a wczoraj to była jej ulubiona góra. Pierwszy przejazd wyszedł a w drugim walnęła babola na samej górze że cud że nie wyleciała. Rast za to forma życia w całym sezonie...

Dziura przed pierwszym przełamaniem była ogromna...

• Like 3

W dniu 14.01.2025 o 22:22, mlesik napisał:

Jak nie lubię skocrossu. 🙂 Taka napierdalnka na nartach gdzie zasadniczo liczy się głównie start. Mega niebezpieczne i kontuzjogenne.

To prawda. Jeszcze bardziej kontuzjogenne od wychodzenia z domu. Tego, że liczy się głownie start to już nie komentuję....

Edytowane przez johnwick
  • Haha 1