Skocz do zawartości

PŚ 2024/2025

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, Paw napisał:

L Voon po prostu niesamowicie. Czy jeszcze wygra ? 

Jeśli ominie dzwona i kontuzje w co niestety jako wielki jej fan wątpię, to wygra. Już wczoraj myślałem że będzie pudło. Ładnie jechała i wydaje mi się że z rezerwą i nie ryzykując. 
Shiffrin chyba wraca na Flachau a dzis najlepszy gs sezonu u facetów. 

2 godziny temu, mlesik napisał:

Jeśli ominie dzwona i kontuzje w co niestety jako wielki jej fan wątpię, to wygra. Już wczoraj myślałem że będzie pudło. Ładnie jechała i wydaje mi się że z rezerwą i nie ryzykując. 
Shiffrin chyba wraca na Flachau a dzis najlepszy gs sezonu u facetów. 

SG pań dzisiaj też kapitalny...

• Like 1

1 godzinę temu, Paw napisał:

Krzyś coś nie pykło. Marco hm jak zwykle....... a pisano tu że w tym sezonie słabo w GS. Luca 2 przejazd po prostu dynamit. Loic  trochę mi go szkoda

Słabo jak na Marco - nie ładuje wszystkim po sekundzie;) Henryczek się posypał ale Mcgrath jeszcze bardziej bo trzecie zawody z rzędu 

• Like 1
  • Haha 1

16 godzin temu, Paw napisał:

Ta trasa w Szwajcarii jest tak trudna że momentami Ci zawodnicy wyglądają jak amatorzy. Ciekawe jak by wyglądał amator😀

Ustawienie szczególnie 1 przejazdu było bardzo upierdliwe. Bramki podkręcone, za przełamaniami. Fajnie się oglądało.

Vonn czwarta w SG - szooook:)

Cześć

Trudne zawody, szybkie, na dużym ryzyku. Aż dziwne, że doświadczone zawodniczki tak źle przeczytały tę trasę. Vonn miała pod koniec bardzo niebezpieczny moment gdy ją wybiło ale szczęśliwie nie było tam wielkiej kompresji.

Pozdro

W sumie, chyba najbardziej chodziło mi o warunki na trasie, chociaż sama trasa jest piękna (dużo naturalnych zakrętów, przełamań, jest naprawdę piękna) ale sam ośrodek jest drogi i pewnie nie zawitam tam prędko, zapewne nigdy.

Najbardziej podobały mi się warunki śniegowe. Jak to padło w komentarzu "januszsport", nie wiem kogo, że: "warunki jak za lat: "którychśtamlat"" to miałem ochotę parsknąć... Warunki były po prostu piękne i życzył bym sobie naiwnie takich tras dla każdych następnych zawodów w DH i SG, a nie szarego lodu.

GS i SL rozpatruję osobno.

Edytowane przez johnwick

Cześć

Ciężko mi przełożyć sobie słowo piękny w stosunku do trasy i zawodów, tym bardziej, że ta trasa nie do końca mi przypadła do gustu ale... to kwestia gustu 🙂 

Dla mnie raczej fajne zawody są wtedy gdy trasa jest bezpieczna, ustawienie nie powoduje u zawodników konieczności jazdy na skrajny m ryzyku itd. czaisz. A co do twardości... to miękkie warunki przy konkurencjach szybkościowych to raczej koszmar zawodników.

Pozdro

Edytowane przez Mitek

11 minut temu, Mitek napisał:

Ciężko mi przełożyć sobie słowo piękny w stosunku do trasy i zawodów, tym bardziej, że ta trasa nie do końca mi przypadła do gustu ale... to kwestia gustu 🙂 

Dlaczego, Ci nie siadła?

12 minut temu, Mitek napisał:

Dla mnie raczej fajne zawody są wtedy gdy trasa jest bezpieczna, ustawienie nie powoduje u zawodników konieczności jazdy na skrajny m ryzyku itd. czaisz. A co do twardości... to miękkie warunki przy konkurencjach szybkościowych to raczej koszmar zawodników.

Zdaję sobie z tego sprawę, że im twardziej tym lepiej, nie wiem dla kogo to piszę...  Mimo wszystko wkurzyło mnie porównywanie warunków przygotowania tej trasy, jak do czasów tras z F.K.. Ten zakręt na prawą nogę jak niektóre Panie pokonywały blisko siat, dał mi dużo emocji i dawno nie miałem takiej frajdy oglądając zawody.

3 minuty temu, johnwick napisał:

Dlaczego, Ci nie siadła?

Zdaję sobie z tego sprawę, że im twardziej tym lepiej, nie wiem dla kogo to piszę...  Mimo wszystko wkurzyło mnie porównywanie warunków przygotowania tej trasy, jak do czasów tras z F.K.. Ten zakręt na prawą nogę jak niektóre Panie pokonywały blisko siat, dał mi dużo emocji i dawno nie miałem takiej frajdy oglądając zawody.

Bo to było jak sprzed kilkunastu lat jak jeszcze wody nie wstrzykiwali. Było mielkko bo był duży opad dzień wcześniej a przez co niebezpiecznie.

Edytowane przez mlesik

Z chęcią bym poczytał takie, więc zakładanie na miejscu, że jazda po szarym lodzie jest bardziej bezpieczna niż na mieszanym śniegu jest z dupy. To tylko takie "wydajemisie". Chyba, że ktoś mnie oświeci statystykami. To taki trochę ten Śpioch z tego forum.

Edytowane przez johnwick