mlesik Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 7 godzin temu, Paw napisał: Liensberger lubię tą zawodniczkę. Podoba mi sie jej sposób jazdy trochę jak Noel. Wysokie biodra Duerr druga fajnie że drugi przejazd był tak dobry Ljutic niesamowity talent po pierwszym przejeżdzie pierwsza a drugi..... to było fenomenalne Kurde o Liensberger to ja bym właśnie powiedział że niskie biodra;) i dużo karwingu jak idzie dobry przejazd;) zawody bez mikaeli i petry jakieś nudne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 Bez Michaeli tak ale przecież Vlhova była.. Nawet zachowywała się jakoś tak normalnie jak nie ona... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 29 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Wiesz, jeździłem po fragmentach tej trasy - bo cała w tej formie jak na DH nie istnieje poza DH - dziesiątki razy... Tylko, że to nie ma nic wspólnego z zawodami... Pozdro Moim zdaniem całą trasa jest zawsze dostępna. Chyba tylko tylko budka startowa i pierwsze sto metrów są tylko na zawody ,jeździłem tam wielokrotnie tak jak zaznaczone na zdjęciu. Pozdro Edytowane 29 Grudnia 2024 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 14 godzin temu, Mikoski napisał: Moim zdaniem całą trasa jest zawsze dostępna. Chyba tylko tylko budka startowa i pierwsze sto metrów są tylko na zawody ,jeździłem tam wielokrotnie tak jak zaznaczone na zdjęciu. Pozdro Trasa zazwyczaj bywa otwarta w całości. W przeciwieństwie do innych topowych zjazdów (Streif, Lauberhorn) dużo częściej da się ją przejechać, rzadko kiedy jest zastawiona przez trenujące kluby. Jeździłem po niej wielokrotnie i jest to trasa bardzo trudna, ale nie z powodu ekstremalnego nachylenia tylko jest na niej zawsze bardzo ślisko i twardo. Prawdopodobnie jest to w głównej mierze spowodowane opadającym w kierunku północnym stokiem, po którym słońce się jedynie ślizga. Ile razy jeździłem po niej, niezależnie od pory roku, była pieruńsko zlodowaciała. Dla mnie Bormio jest trasą trudniejszą aniżeli Lauberhorn. Edytowane 30 Grudnia 2024 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, tomkly napisał: Trasa zazwyczaj bywa otwarta w całości. W przeciwieństwie do innych topowych zjazdów (Streif, Lauberhorn) dużo częściej da się ją przejechać, rzadko kiedy jest zastawiona przez trenujące kluby. Jeździłem po niej wielokrotnie i jest to trasa bardzo trudna, ale nie z powodu ekstremalnego nachylenia tylko jest na niej zawsze bardzo ślisko i twardo. Prawdopodobnie jest to w głównej mierze spowodowane opadającym w kierunku północnym stokiem, po którym słońce się jedynie ślizga. Ile razy jeździłem po niej, niezależnie od pory roku, była pieruńsko zlodowaciała. Dla mnie Bormio jest trasą trudniejszą aniżeli Lauberhorn. Zgadzam się Wengen wydaje relatywnie bardziej bezpieczny. To moje ulubione zawody w sezonie. Głównie długość i ostatnie esy przed metą robią problem. Byłem dwa razy w Wengen skok znany jako główny obrazek z zawodów ma dla amatorów półeczkę na przystanek;) Edytowane 30 Grudnia 2024 przez mlesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PTT Napisano 30 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2024 19 godzin temu, Mikoski napisał: Moim zdaniem całą trasa jest zawsze dostępna. Chyba tylko tylko budka startowa i pierwsze sto metrów są tylko na zawody ,jeździłem tam wielokrotnie tak jak zaznaczone na zdjęciu. Pozdro Jak jest zamknięta (naśnieżanie) to jest niedostępna. Byłem od 7.12 do 13.12 czyli początek sezonu i w piątek 13 grudnia była dostępna kanapa CIUK na łącznik Bormio 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi