Skocz do zawartości

PŚ 2024/2025

Marcos73

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Paw napisał:

Liensberger lubię tą zawodniczkę. Podoba mi sie jej sposób jazdy trochę jak Noel. Wysokie biodra

Duerr druga fajnie że drugi przejazd był tak dobry

Ljutic niesamowity talent po pierwszym przejeżdzie pierwsza a drugi..... to było fenomenalne

Kurde o Liensberger to ja bym właśnie powiedział że niskie biodra;) i dużo karwingu jak idzie dobry przejazd;)

zawody bez mikaeli i petry jakieś nudne;)

2 godziny temu, Mitek napisał:

Cześć

Wiesz, jeździłem po fragmentach tej trasy - bo cała w tej formie jak na DH nie istnieje poza DH - dziesiątki razy... Tylko, że to nie ma nic wspólnego z zawodami...

Pozdro

Moim zdaniem całą trasa jest zawsze dostępna. Chyba tylko tylko budka startowa i pierwsze sto metrów są tylko na zawody ,jeździłem tam wielokrotnie tak jak zaznaczone na zdjęciu.

Pozdro 

bormio.jpg

Screenshot_20241230-001819.png

Screenshot_20241230-002253.png

Edytowane przez Mikoski

14 godzin temu, Mikoski napisał:

Moim zdaniem całą trasa jest zawsze dostępna. Chyba tylko tylko budka startowa i pierwsze sto metrów są tylko na zawody ,jeździłem tam wielokrotnie tak jak zaznaczone na zdjęciu.

Pozdro 

bormio.jpg

Trasa zazwyczaj bywa otwarta w całości. W przeciwieństwie do innych topowych zjazdów (Streif, Lauberhorn) dużo częściej da się ją przejechać, rzadko kiedy jest zastawiona przez trenujące kluby. Jeździłem po niej wielokrotnie i jest to trasa bardzo trudna, ale nie z powodu ekstremalnego nachylenia tylko jest na niej zawsze bardzo ślisko i twardo. Prawdopodobnie jest to w głównej mierze spowodowane opadającym w kierunku północnym stokiem, po którym słońce się jedynie ślizga. Ile razy jeździłem po niej, niezależnie od pory roku, była pieruńsko zlodowaciała. Dla mnie Bormio jest trasą trudniejszą aniżeli Lauberhorn.

Edytowane przez tomkly
  • Like 1

2 godziny temu, tomkly napisał:

Trasa zazwyczaj bywa otwarta w całości. W przeciwieństwie do innych topowych zjazdów (Streif, Lauberhorn) dużo częściej da się ją przejechać, rzadko kiedy jest zastawiona przez trenujące kluby. Jeździłem po niej wielokrotnie i jest to trasa bardzo trudna, ale nie z powodu ekstremalnego nachylenia tylko jest na niej zawsze bardzo ślisko i twardo. Prawdopodobnie jest to w głównej mierze spowodowane opadającym w kierunku północnym stokiem, po którym słońce się jedynie ślizga. Ile razy jeździłem po niej, niezależnie od pory roku, była pieruńsko zlodowaciała. Dla mnie Bormio jest trasą trudniejszą aniżeli Lauberhorn.

Zgadzam się Wengen wydaje relatywnie bardziej bezpieczny. To moje ulubione zawody w sezonie. Głównie długość i ostatnie esy przed metą robią problem.  Byłem dwa razy w Wengen skok znany jako główny obrazek z zawodów ma dla amatorów półeczkę na przystanek;)

Edytowane przez mlesik

19 godzin temu, Mikoski napisał:

Pozdro 

bormio.jpg

Jak jest zamknięta (naśnieżanie) to jest niedostępna. Byłem od 7.12 do 13.12 czyli początek sezonu i w piątek 13 grudnia była dostępna kanapa CIUK na łącznik Bormio 2000.